Sidor

fredag 16 juli 2010

Ett MONSTER i uterummet !!!!!!

Hujedamej vad som sitter i taket i vårt uterum.Den är ca 7 cm lång . Det man funderar på är ju om den hoppar ner på någon av oss. Jag vet ju att det är en vårtbitare, men jag har inte kollat så noga vad den biter. VÅRTOR ?????? I så fall är det lugnt. Min modige son klättrade upp på en stol och tog de här korten. Jag har inga fobier för sånt här, men en mig närstående person har spindelfobi. Men den här sötingen berör honom inte . Inte heller STORA ÄLGAR !

Vet ni vem den här stilige mannen är ?
Jo, Anders Ekborg . Ifall ni har glömt så var det han som sjöng huvudrollen i "Kristina från Duvemåla". Igår kväll blev jag bjuden av min väninna på en konsert med denne musikalstjärna. Vi körde till Algutsrums kyrka på Öland, precis över bron. Öland håller nästan på att sjunka den här tiden. Och man är glad att man inte ska köra så långt där. Vi kom dit en timme innan konserten skulle börja, men kyrkan var redan halvfull och den blev sedan knökafull.Den här kyrkan är en riktig musikkyrka. Jag har varit här flera gånger och lyssnat på olika artister, Åsa Jinder, Göran Fristorp, Lill Lindfors och senast Magnus Carlsson. Det var hans julkonsert. När jag klev in i kyrkan igår kväll tyckte jag nästan mig ännu höra tonerna av "O HELGA NATT ". Det var en sådan oförglömlig julkonsert , svårslagen. Anders Ekborg har en otrolig röst, maffig. men det var inte förrän efter inropen då han sjöng "Anthem" ur Chess och "Loving you" - Elvis´hit, som jag fick en WOW-känsla. Anders fick såklart stående ovationer och även hans gästartist och gitarrist blev hyllade.

Det var en härlig kväll och så här fint ser det ut när man åker västerut på Ölandsbron.

Imorse gick jag en längre morgonpromenad med Ajax och titta vad jag fann. En hel näve med lite större hallon än igår precis lagom till morgonyougurten.

Visst är det härligt med alla dessa bär, som man bara plockar och så direkt i munnen eller i maten. Jag funderade på FEM-I-TOPP av alla vilda bär.
1. smultron
2. hallon
3. blåbär
4. björnbär
5. lingon (sylt) Vad tycker ni ??
5+. hjortron (Susanne tyckte att den skulle vara med. Här är den )

Den här värmen ja, den håller i sig. Över 31 gr idag med och regnfritt. Vi vattnar så det står härliga till, och tomater och gurkor växer så det står härliga till och jag binder fast dem i det jag kommer åt med elsladdarna som elektrikern kasserade. Jättebra....man bara snurrar till dem lite grann.
Inne i det frodiga bladverket ser man massor av gröna tomater. Just de här heter Misca och ser ni att de är hjärtformade ?? De är dom faktiskt. Tänk när alla dessa tomater mognar. Kanske samtidigt . Oj vad vi ska äta och "aldrig" bli sjuka !!!! Så mycket antioxidanter och vitaminer vi kommer att stoppa i oss. Jag ser också att vi kommer inte att sakna squash ...eller mangold heller. Vad gör man med mangold ? Det är en pröva-på-grej hos oss !!!

Igår fick jag också en AWARD av FIJAFFA. Tack snälla du för dina vänliga ord om min blogg. !!
Man ska ju skriva sju saker om sig själv också. Jag har nyligen gjort det, så vad ska jag mer säga. Jo jag frågar min man. Här kommer hans syn på sin hustru :
1. snäll
2. kreativ
3. sexig ( haha !)
4. omtänksam
5. envis (jajamensan)
6. positiv
7.allmänbildad
Jaha , det ni !!!! Så är det med det !! Han var ju ganska snäll, vågade väl inget annat : Ha ha !
Nu skickar jag vidare denna award till mina kära bloggvänner med samma uppgift : låt någon dig närstående skriva din lista. Våga chansa du med . Hämta awarden längst ner i min sidebar. GOOD LUCK !
De flesta av er har ju redan fått denna award har jag sett. Men jag skulle vilja ge den speciellt till......
som nyligen börjat blogga och är så kreativ och lägger ner mycket krut på sina inlägg, en trevlig blogg att titta in på.
Uppgiften är : hämta bilden och lägg den i din blogg, skriv 7 saker om dig själv och skicka vidare till 7 andra bloggvänner.
Ja nu är jag klar för ikväll. Fredag kväll och helgen på g. Och mycket på g i Bergkvara:
BERGKVARA WATER FESTIVAL med bl.a. Hasse Kvinnaböske Anderson, Ola,Brolle. Kan det va´nå´t ?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder... oj va det växer i ditt fina växthus. Tror jag kommer och smakar på ngn tomat framöver.
Du Eva vilka goda bär är gott till vaniljglass?
Ja just det, Hjortron!!! Min favvo.. Den bara måste finnas med på din lista, tycker jag!
Ha nu en fortsatt underbar sommar!
Många kramar Susanne

Mys och hemtrevnad sa...

den konserten skulle jag med velat vara på...kramis semlan

Peacerosen sa...

Man blir varm och glad i hela kroppen av att läsa och titta på bilder här inne hos dej!!

Och vad det växer hos dej!!
Ser alla tomater du har på gång där och drömmer om MASSOR med grekisk sallad med ett BERG av tomater, fetaost, oliver och rödlök....och vinäger....SLURP OCH SMASK!!!

Så gott i värmen!

Kan tänka mej att han var bra, Anders Ekborg! Gillar hans röst!!

Dottern här var ute både i går och i dag och plockade hallon och vinbär. Så även vi åt hallon i morse! Med Lime/Banan filmjölk och musli.

Förresten....det var en "räääälig" vårtbitare du redan hittat!?
Här brukar dom komma först i augusti. Kan man inte gå "säker" för dom heller längre nu?
Tycker det räcker med alla getingar som börjat surra här!

Kram på dej och ha en härlig helg nu!
"Stigbert"

Lena LH sa...

Mangold...............
använd den som du använder bladspenat. Jätte gott.
Lägg i en form med fisk över och lite vitt vin + grädde, mums
Ha den i vraps med lax eller skinska eller..............
Ska gå ut i vedboden i morgon och kolla vad betongen heter.
Jag är faktiskt lite impad över den här betongen.
Köpt den i Rimforsa på järnaffären.
Förut har jag köpt betongen på K rauta, men denna är faktiskt perfekt;)

skapa och inreda sa...

Får lite hemlängtan :) när jag läser om ditt besök på Öland.
Säkert helt underbart att njuta av en så duktig artisr som Anders Ekborg.
Kram Annika

Maria sa...

Nämen, tack så mycket för awarden!Så tur att jag sitter ner - jag blev så överraskad!Du bör väl ha ett hörn av den, för det var nog du som egentligen tände "gnistan" till att börja blogga!Tack än en gång.
Alltid roligt att följa med i din blogg!Förstår att du njöt av Anders Ekborg.Vi såg och hörde honom i "Chess" för några år sedan, det var en upplevelse!
Njut av grönskan och frukterna - och regnet!I morgon drar vi till Roslagen i en vecka.
Kram!
Maria

Soulsister sa...

Fantastiska bilder! Oj vilken gäst ni hade....en kväll när vi satt i lugnan ro och tittade på film hör vi ett kvackande bakom oss....ev av grannens exotiska grodor hade hoppat ur dammen och in i vårt vardagsrum. Där satt den grön/orange-glänsande och tittade storögt på oss. Vi fick till slut ut den med hjälp av sonens fjärilshåv....fy va rälit!

Lena LH sa...

Nu har jag kollat betongen.
Det är Finja 0-4 mm.
Riktigt bra, inte så mycket grova sten.
Har gjutit idag, massor.
Går ju som på räls när man är själv;)

Lena sa...

Fy vilken otäcking..denna värmen drar ju med sig en del otäcka kryp...hate it!! så länge det inte är ormar bara...har jag berättat om snoken som simmade förbi oss på stranden förra veckan..höll på att svimma..ca 30 cm från Tess vid strandkanten..han var säkert 60-70 cm lång...men han fick hela stranden efter sig och försvann in i vassen...kollar numera väldigt misstänksamt innan jag badar!! Om pappa hatar spindlar så är ormar min fobi...fy f-n!!!

Nu är vattnet borta ur källaren..ett par tusen liter sög de ut...ska kolla förrådet imorgon...hmmmm...

Hallonen såg kanongoda ut!! Njut!!!

Kram från oss

Frideborg sa...

Jag blir alltid så glad av att titta i din blogg. Härliga bilder och härlig text. Jag har denna sommar försökt att ta lite mer "nära" bilder. Ett par har jag faktiskt lagt in i min dagboksblogg. Du är verkligen inspirerande.

Kram Marina

Anonym sa...

Härlig blogg!