Sidor

söndag 11 juli 2010

Kalashelgen är slut !!

Kalashelgen är slut efter två hela dagars firande med familjen, konfirmation och födelsedagar.. Jag har sagt det förut. Det är fantastiskt att ha hela familjen samlad vare sig det är kalasande eller vardag. Nu sitter vi här och suger på allt som hänt och är samtidigt lite nojjiga innan vi vet att sonen från Stockholm kommit hem välbehållen. Den oron när någon är ute och kör, lär väl sitta i länge, efter olyckan i måndags. Idag har vi kalasat med två prinsessor, en 7 år(igår) och en 3 år(imorgon). Och tårtan var helmumsig med ckokladgrädde, färska jordgubbar och hallon.
Och här är korten som prinsessorna fick idag. Först Elisias........

......och så Tess´.

Och här är en del av presenterna som jag knåpat ihop och inte visat er i förväg. Det var himla roligt att sticka Barbiekläderna. Jag trodde det stod fel när jag skulle lägga upp 122 maskor till kjolen. Men det blev ju riktigt .

Fotbollsdräkten var lite knepig. Det var så många trådar som skulle löpa med på baksidan. Det är nämligen sprund i varje sida på tröjan där maskorna runt det är blå. Hade jag tänkt till skulle jag virkat det blå runt sprundet efteråt. Siffrorna fixade jag på mitt eget sätt annars hade det också blivit ett virrvarr på baksidan. Men jag är jättenöjd med dressen. Länken till Barbiekläderna står på min länklista. Där finns HUR MÅNGA BARBIEKLÄDER SOM HELST med beskrivningar till.
Idag har termometern här visat 33,3 gr. Jag vet inte om det är rekord här. Jag har en 10-årsdagbok som jag skriver några korta rader i varje kväll och det finns även några rutor för att skriva vädret. Idag bläddrade jag tillbaka och såg att senast vi hade SÅÅ HÄR VARMT vid denna tiden var 1989 och 1990.
Imorgon börjar en ny vecka. Bara att hoppas att den har positiva "saker" med sig till oss alla. Tidningen Barometern har varje dag ett ordspråk längst bak. Det här läste jag häromdagen och tyckte var bra :
LIVET ÄR EN STOR OMÅLAD DUK, DÄR DU KAN -OCH SKA - KLUDDA AV HJÄRTANS LUST
Så vi kluddar väl på så gott vi kan !!!

6 kommentarer:

lenascrappar sa...

Fina bilder..prinsessorna har precis lagt sig lite motvilligt, det är ju sommarlov och då kan man tydligen vara uppe väldigt sent...mammma är lite trött efetr helgens alla kalas och bestämde att nu är det sängdags!! Det är ju ännu ett födelsedagsbarn att fira imorgon!!

Kläderna var jättefina och har provats av en hel del barbiedockor ikväll..många av dem har dessutom badat (utan kläder)!!!!!! Vilket syns i badrummet!! Mormor vet vad jag menar!!! Men det är helt ok..det var ju meningen och lilltösen har varit sysselsatt i flera timmar ikväll...

jag tar ett djupt andetag inför nästa semestervecka som förhoppningsvis blir lite lugnare än den som varit!!

Kram !!!

Black Iris sa...

Du det där med att vara orolig när någon är ute och kör är du inte ensam om. Önskar ofta att man kunde släppa tankarna men de gnager där hela tiden.
Sicka söta Barbie-kläder då och vilken smarrig tårta till barnen.

Kram Maidi

Peacerosen sa...

Så söta kort och BARBIE-KLÄDER!!!
Halledudanedaa!
Den som hade haft sådana som liten till dockorna!!!

Jag brukade klippa till bitar av fleecetyg (man slapp sy då) och vira runt som kjolar, och klippa ett par hål i en "fyrkant" och ha detta som väst/ skjorta.
Och "Avklippta" knappnålar stack man i öronen på dom som örhänge....
Ja, det var tider det!
(Oooops! Blev visst aningens nostalgisk här...Haha!)

Hoppas Sonalyckan kom fram välbehållen.Förstår din oro....

Ja, då "målar vi väl vidare på livets palett" i dag och ser vad det blir för konstverk av denna dagen!?

Kram på dej och drick massor i värmen!
"Stigbert"

Maria sa...

Vilken härlig helg ni har haft!
Jättefina kort och dito barbiekläder!Ja den sidan har jag också besökt och knåpat ihop ett antal plagg.Kul!
Jag utgår ifrån att sonen kom fram utan komplikationer.
Kram!
Maria

Soulsister sa...

WOW vilken smarrig tårta! Mums....o så fina kort! De små flipflopsen är ju bara sååå söta! O Barbiekläderna är suveräna! Tänk att ha en mormor/farmor som du. Måste va en lycka för barnbarn o barn i omgivningen.


kram

skapa och inreda sa...

Vilken tårta!!!
Jättefina Barbie kläder, säkert roligt att göra:)
Ha det gott i sommarvärmen Annika