tisdag 13 juli 2010

Ännu varmare i köket !!

Ja, det blev faktiskt brödbak i mitt kök idag. och nu tänker ni väl - Är hon riktigt klok som bakar i den här värmen !" . Nja. Nu var det faktiskt så att det var tomt på bröd i huset och jag ORKADE INTE sätta mig i en varm bil och köra en mil x 2 till affären. Och vilken tur att jag hade jäst och världens goáste brödmix hemma........

Det är den här- SVERIGE LIMPAN. Har ni inte provat den så GÖR DET !!! Om man vill kan man tillsätta lite egna grejer, som russin, fruktbitar, pumpakärnor eller som jag gör kross av olika sädesslag. Vi har nog alltid en sådan påse hemma , mest som reserv. men ofta blir vi JÄTTESUGNA på just detta brödet.

Och när det var färdigbakat blev det en elva-kopp med nybakt. Jag ÄLSKAR kanten. I Skåne sa vi skalken. Och den blir så där knaprig när den är nybakt. Nu blir ni väl sugna med ??!!

Det har inte blivit många "knop" idag heller, ja förutom brödbaket imorse. Jag satte mig i den svalaste vrån jag kunde hitta ( Det var 32,5 här idag) och stickade en klänning till Barbie. Det är smått och klibbigt , men jätteroligt. De här modellerna ser så riktiga ut. De jag stickade förr i tiden var mycket enklare , mest raka bitar som man sydde ihop. Gå in och titta på Stickatillbarbie-sidan ska ni få se vilka skapelser där finns.

AJAX mår inte väl i värmen. Och nu har husse satt på honom en jä....la tratt också. Det är inte alls kul. Men har man inflammation på snoppen så blir det så här, söta Ajax . Inte kan han vara i sitt hundhus heller, där det verkligen är svalt, för där kommer han inte genom luckan med tratten. Eländes, elände. Han vankar runt i huset lägger sig på ett svalt golv, tills han värmt upp det. Då går han vidare till en ny plats. Pencillinkuren har väl börjat verka efter ett par dagar så vi kan befria honom från otyget !!

Tisdagkväll bjuder på moln och några grader svalare, men inget regn , än så länge. Det var i alla fall EN SKÖN KVÄLL .

7 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Brödet ser så gott ut! Konstigt nog är jag också sugen på att baka i den här värmen. Du skulle se mig när jag lagar mat :) jag har en fläkt som jag släpar runt med när jag måste vara inne. I dag var det så varmt ute så fläkten fick följa med ut i skuggan där jag satt med fötterna i isvatten.
Kram Annika

Bettan sa...

Skalken!!! Den gillar jag oxå, har skånska föräldrar!!! Mycket fina uttryck använder jag fortfarande trots att jag är södermanlandsfödd. men man har det väl isej. Det såg iallafall GOTT ut. Vi har oxå haft varm o klibbigt idag, försökte virka lite på förmiddagen men det gick inget vidare. Det blev lite bad ist.Ha det gott i värmen!! Kram Sytanten

lenascrappar sa...

Vi drog ju då in till stan vilket vi fick lida för men ungarna klagade inte mkt då det var en del kul grejer med hem...du förstår nog!!! Vi käkade snabb lunch och sen drog vi till playan...vad annars göra?? Beundrar dig som bakat men det gjorde jag förra veckan så jag vet hur det är...

På väg hem från stranden somnade Tess på cykelsadeln, vi var hemma kvart över sex och det var lögn att få liv i henne förrän halv nio..trodde jag skulle få sällskap hela kvällen men hon somnade tillsammans med Elisia halv tio..helt slut!!! Men de är som fiskar i vattnet och då blir man trött!
Har även en trött make som jobbat 14 h idag,,ska natta honom snart och får väl sätta mig själv vid tv:n..för jag är då inte trött..=)

En lampskärm klar ikväll och nästan ett kort..

Kram!!

Gittans Pysselsida sa...

Ja visst är skalken god..lite ljummen och bara smör på...MUMS!!
Jag skall prova det brödet..ser gott ut.
Ha en bra dag// Inga

Pixi sa...

Ja det kan vara det varmaste laget att vara i köket såna här dagar!!Igår när jag lagade mat så dammsög jag oxå,jisses vad svetten porlade,så det får va idag..och rester har vi över så det är bara till att värma!hehe..Ska testa det brödet..de är faktiskt goda de där "påsmixarna"..må gott=)

Maria sa...

Oj, så duktig du är som bakar bröd i värmen!Har aldrig prövat sverigelimpan, men den ser ju god ut. Behändigt med mjölmix.
Ha en bra dag!
Maria

Strandkullen sa...

hahaha jag äter mitten och lämnar skalken...hihi...åtminstone för så där 38 år sedan, nu är jag mera "uppfostrad"*ler kramis semlan