Sidor

lördag 3 juli 2010

NOSTALGI på NOSTALGIA

En sådan här VW har jag haft en gång ! VARFÖR HAR JAG INTE DEN KVAR ???? Tänk att susa runt i en cab-ad bubbla, vilken lycka det skulle vara. Dagens utfärd gick alltså till den stora Nostalgiutställningen i Ronneby. Och jisses vad gamla bilar !! Fina , skinande, ovanliga och vanliga !! Var håller alla dessa hus andra dagar ? Man ser dem inte så ofta. Här fanns 1200 utställda, rad efter rad . Det var rena lyckopillret för alla bilintresserade och alla nostalgisuktande. Här är vår Ford Zephyr six, en 55a. Den är ju inte så dramatisk som en del andra, men det var många som kom fram och tittade och ville veta om den, hade minnen till den. Det var riktigt kul för maken att få berätta. Ganska roligt också att den kommer ursprungligen från just Ronneby.

Oj oj oj vilken läckerbit. Jag tog körkort i en sådan Volvo. I Hässleholm ! Vilken nostalgi !!!!
En riktig Elvis-bil stod granne med oss, Ford crome Victoria. I baksätet låg en Marilyn Monroe-kudde !! Hela ekipaget var en skönhet !!! Och en riktig raggarbil, eller hur ? Nostalgi ??

Det var inte bara bilarna som attraherade, utan även två uppträden. Det första : en jädrans go skånska från Landskrona, , Siw Malmkvist. Vilken pingla på 74 år. Jag säger bara vilket föredöme, det finns hopp för kvinnorna. Det gäller bara att veta HUR ???
Hon är precis så där gladbusig som det ser ut. Och alla glada nostalgitörstande sjöng med i hennes refränger.- "Mamma e´lik sin mamma " , "Det ska va´tunna skivor av de´" . Underbart !!!
Men det finns hopp även för män , det gäller bara att träna och ligga i, lyfta och lyfta och lyfta. DÅ kan man kanske bli som Magnus Samuelsson, en stark man, som dock även kan dansa findanser. Här lyfter han ett betongklot på 165 kg !! Hej och..........
...hej och..........................
HÅ !!!! Och så la han klotet på oljefatet !! Han lyfte även ett på 195 kg !!!!!!!!!!
Men jag var förvånad....han var inte så jättestor i kroppen som det såg ut på tv.

En del av utställarna var anmälda i en specialtävling- bästa kombination bil + kläder och ev tillbehör.Här är Bertil med sin unika Toyota och 70-talskostym.

Och här är Eva och Bengt med sin Volvo lastbil och deras tillhörande grönsaks-stånd.

Eva och Bengt visar upp sig för domarna. Eva hade YLLESTRUMPOR, denna dag, men det hörde ju till !!

Och så visar även Bertil upp sig i sin fina, gröna 70-talskostym, grönblommiga skjorta och gröna Toyota.

Hur gick det ??? Jo Eva och Bengt fick andra pris för sin utstyrsel och bil.
GRATTIS GRATTIS !!! Vinnarna kom från Norge. Och det blev jubel i Norge-gänget ! Pokaler och bilvård var vinsterna.

Det var en härlig dag i Ronneby. Och det var JÄTTEVARMT !!!! Imorgon fortsätter Nostalgia i Karlskrona med bl.a. veteranbåtar, men nu har vi tackat för oss. Nöjda och glada. Speciellt roligt är det att ut och rasta vår gamla bil . Det blir inte så ofta.
Nu vill jag påminna er : IMORGON ÄR SISTA DAGEN ATT VARA MED I MINA TVÅ UTLOTTNINGAR. Missa inte det.

Ha en jätteskön söndag........

6 kommentarer:

Bettan sa...

Oh vad roligt att se bilarna och att få lite flshbacks... har kört/ ägt både PV och baggen, dock ej cab. Och Sivan sen... krutgumman, hon var kompis med morsan när dom var små... bäda kommer frå landskrona...Jag har varit och sett kvarteren där de lekte som barn, morsan, hennes syskon och Sivan och hennes systrar....
Ha´re så bra!! Kram sytanten

lenascrappar sa...

Ni verkar ha haft kul..men fasen av varmt för er...kul att "pärlan" fick komma ut...den är ju speciell för oss..särskilt då vi åkte i en som nygifta Stefan och jag..men vi har ju också varit ute med den mycke när vi var små...

Kram Dotera

skapa och inreda sa...

Men vad roligt att få se alla härliga bilder!
Tur med vädret hade ni:)
Sivan, hon är bara så bra.
Kram Annika

Strandkullen sa...

vad roligt ni ser ut att haft...stackars henne i yllestumpor*ler*kramis semlan

Maria sa...

Oj, vilken rolig dag ni hade! Det är så läckert med dessa veteranbilar - visste inte att ni har en sådan! För några år sedan "ramlade" min man och jag in på något liknande i Stockholm. Det var fantastiskt kul! Och där sjöng en liten grupp gamla godingar från 30-, 40- och 50-talen. Helläckert!
Maria

Carina sa...

Spännande o se hur klänningen blev då ;*) Undrar om du varit inne på samma sida som jag fann en gång. Många olika kläder finns det där men tyvärr bara stickat. igår när jag installerade de där friend blev jag inte klok på allt men man får lära sig en massa eftersom hihi. 27 är varmt varmt varmt, det har sjunkit till nästan 28 här nu, undrar hur många gr de är i solen?
Ha en sval kväll om de nu går, jag ska leta lite mera svalka. Kram