Sidor

söndag 18 juli 2010

VATTENFESTIVAL med ÖS !

VILKET OVÄDER vi fick igår. Jag gissar att det liknade det ni hade på västra sidan häromdagen. Det var riktigt otäckt. Blixtar och dunder ! Blomkrukor välte och stuprännorna hann inte med utan vattnet forsade rakt ner från taket. Och plötsligt hade vi en liten pool utanför växthuset. När det äntligen lugnade ner sig gav vi oss iväg till sommarstugan . Sen startade väl eländet där också. Vi stod under terasstaket och lyssnade på Ola eller Brolle som soundcheckade. På kort tid vräkte det ner ca 40mm. Allting flöt även under terasstaket. Så idag blev det fullt ös i båten !! Innan ovädret kom gick vi en sväng i Bergkvara där festivalen pågick. Några hantverkare satt utanför bageriet och visade vad de sysslade med. Den här trakten vimlar av duktiga hantverkare. Det är inte för inte som det kallas SLÖJDRIKET .
Det här ska bli en HATT, flätad av säv. Har aldrig sett den tekniken, eller rättare sagt materialet, förut. Hon blötte säven precis som man gör med halm och den var så mjuk och lätt att fläta med.
TUPPEN är symbolen för den här kommunen , TORSÅS. Den finns i många skepnader inte bara som hantverk och pryder bl.a.torget i form av en staty. De här smörknivarna är jätteroliga tycker jag. Passar till frukostdukningen, Kuckeliku !!!!

På vägen tillbaka till stugan fick jag se denna vackra ros. Nä men .....e´de´inte en ....P.........!!!

Strålande sol, blå himmel med små lätta molntussar bjöd söndagen på. Tänk vilken förvandling ! Det är synd om de som ordnar något ska få skitväder JUST DEN DAGEN. Men nu njöt vi och tog vår trampbåt ut på böljan den blå. Vi älskar att glida omkring i sakta mak med den. Någon ropade till oss- " Är ni ute och motionerar ?". Och det kan man nog säga för det är ju som att cykla, med rejäla tag. Det är fullt med öar utanför vår strand och några fågelskyddade små holmar. Och längst bort, det mörka i havslinjen är Öland.

Vattnet är så klart och man ser små snäckor där nere på botten.

Nu är det fler som har lagt i sina båtar . När vi kom tillbaka från lilla "båt"turen satt vi länge på bryggan med fötterna i. Va´, badade du inte ????? Jo såklart !! Den sköna vattentemperaturen får jag väl skryta med 26 GRADER !!!!!!!!!!!!!!!!!! Såååå skööönt !

På morgonpromenaden imorse såg jag en hel rad med hallon buskar, med härligt röda hallon.
Nu är de plockade och mina och det känns riktigt lyxigt. EN HALV LITER ( tillsammans) VILDHALLON. De hamnar i frysen och serveras senare till nå´t riktigt läckert som............ja vad tycker ni ????

Det blev mycket vatten den här helgen, ovanifrån och nerifrån. Imorgon är det förhoppningsvis som vanligt igen, varmt och skönt. Måste rensa ogräs imorgon för vilken fart dom fick !!!!

7 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Vi fick bara 25mm regn, det behövdes verkligen. Gräsmattan ser lite gladare ut i dag :)
Hallon så gott!
Kram Annika

Strandkullen sa...

mmmmmmmmmmmmmmm hallonpannacotta! kramis semlan

Peacerosen sa...

En....PEACEROS!

Haha...."Min blomma"....((:

Jaha, så inte Ni heller slapp undan ovädret? Usch...lite otäckt med dom där åskbyarna som bara dyker upp.

Jättefina bilder du bjuder på och mysig läsning!

Ha en fin start på veckan nu!
Kram, Jenny

Frideborg sa...

Oväder.....ja det fick jag känna på häromdan...riktigt monsunregn.
Härliga smörknivar, skulle va kul att ha en sån. Vildhallonen såg supergoda ut.
Vackra bilder som brukligt :-)

lenascrappar sa...

Godmorgon!!
Vi kollade in missödet i källaren igår och det var blött!!! Men det mesta stog på lastpallar..lite saker fick vi slänga tyvärr...
Kollade oetkers sida och tyvärr är jag inte bland de tio finalisterna...som vanligt undrar man hur de valt???? jaja..vi får hoppas på SAS...
Dags att köra iväg med tjejerna och bege sig till jobbet!!

Ha en bra dag!!
Kram

Soulsister sa...

Oh så härliga bilder. De där hallonen ser verkligen smarriga ut. Jag brukar värma dem o servera till vaniljglass.

kram

Black Iris sa...

Sicket oväder du varit med om då. Det har vi klarat oss ifrån än så länge men vi har väl åkt ifrån det när vi drog hit upp till Jämtland. Jo vi har faktiskt 2 stugor. Den här lilla Jämtlandsstugan i skogen byggde min pappa när jag var liten och här har vi ingen trädgård att sköta men man får varje år gå runt tomten och dra upp granskott och klippa små begynnande träd.
Skulle det få stå orört här i några år skulle skogen ta över totalt och det hade snabbt vuxit igen.
Vi är här ca 2 veckor varje sommar men sen är sonen här ibland och tittar till det för han älskar lugnet här uppe.
Hallon förresten är jag lite avundsjuk på. Jag vet inte ett enda ställe där det finns hallon och det är ju såå gott.

Kram Maidi