Sidor

fredag 30 april 2010

VALBORGSMÄSSOAFTON

Idag är det valborgsmässoafton och flaggan är hissad. Grattis Carl Gustaf !! Himlen är gråblå och en blek sol kämpar sig genom skyarna. Men...................................... ............björken har slagit ut. Det är vår speciella björk som alltid är först. Den är som ett riktmärke för våren den också. Och nu ska ni få se.............................
VÄXTHUSET !!!!!!!

Nu är det färdigt och klart efter mycken möda och en del besvär , men vad gör det ? Nu står det där och väntar på all grönska , röda solmogna tomater, krispiga salladsblad , prunkande blomster , ja visst ser ni det väl framför er. Och mitt i alltihopa ska vi sitta med var sin kopp kaffe och bara njuta. Ja vi kanske sitter där på kvällen också. Vi har nämligen inhandlat solcellslampor som jag testade igår kväll. Det såg ut som det var party i växthuset . Ikea har olika modeller att välja på. Vi valde en rund som hänger över bordet och två halvklot som egentligen ska ligga på marken. De syns lite på nästa bild.

Här ska det sås nu och förresten är tomatplantorna redan ett par dm höga , men de får vänta inomhus tills temperaturen på natten är ofarlig. Måste nog köpa en värmare så jag kan sätta ut plantorna tidigare.
Här sitter "mannenimittliv" som lagt ner så många timmar på växthuset. TACK; TACK; TACK ! Tror ni att han är nöjd ? Jag vet att han är minst lika nöjd som jag. Nu kan han koppla av och take it easy..........tills nästa projekt dyker upp. Det är nog så i vår familj att vi kopplar av när vi jobbar med något. Och snart är det nya projekt på gång .
Men ikväll blir brasa i Nickebo och god fika, lotterier m.m. i Klubbhuset. Och en del av vår familj dyker också upp. Det är tradition och det är trevligt !!! Hoppas ni också får en mysig valborgsmässoafton. Kram Eva

6 kommentarer:

m sa...

Hej! Hittade hit via Fröken Elsa. Det är alltid lika kul att hitta nya bloggar. Såg att du också har gjort disktrasor. Blandningen lin/bomull tycker jag funkar jättebra. Kul tips med "pinnramarna" till bilderna!

m sa...

Det skulle vara så kul att få veta mer om din matteverkstad. Jag skulle vilja att det fanns både matte- och språkhörnor på alla förskoleavdelningarna och inte minst tid för barnen att arbeta/leka där. Språk och matematik går så mycket ihop. Framför allt för de små barnen. En "pedagogblogg" med tips på sånt skulle vara kul :-)
(Den lila är också virkad, fast det såg du kanske.)

Anki sa...

Vilket maffigt växthus. Ser fram emot att få se bilder med odlingarna framöver!
Glad Afton!

lenascrappar sa...

Växthuset var jättefint!!! Nu har jag ju sett det live!! Ska bli roligt när grönskan tar över därinne...

Tjejerna somnade ovaggade ikväll efter valborgsmässofirandet ikväll...jag sitter och beskådar de tjusiga blommorna!!!

kram kram

m sa...

Så kul att du vill visa! Vi kommer mest att jobba med förskolan, men mycket går ju "över gränsen" och det är så kul att se hur andra gör!

Vera.m.fl sa...

Alltså, jag kan bara säga WOW!!! Riktigt riktigt superfint växthus! Kan tro det blir mysigt där inne när alla grödor kommit på plats :)

KRAM