Sidor

torsdag 22 april 2010

Disktrasor !

Igår kom bokklubben Skaparglädjes häfte. Om du inte känner till det kan jag berätta att det innehåller alla möjliga tips på hobbyböcker : sticka ,virka,scrappa, sy, inreda, gjuta betong, baka , snickra o.s.v. Jag har varit med flera år och köpt en del böcker därifrån och det har fungerat utmärkt. Man måste bara komma ihåg att boka av om man inte vill ha månadens bok. Lätt, bara ett kort telefonsamtal. I det aktuella häftet finns också ett tips på handgjorda disktrasor, virkade eller stickade . Helene som skrivit tipset säger att en disktrasa av lin håller sig fräsch längre och luktar inte illa. Den suger upp vätska bra och tvättas i tvättmaskinen.Efter några tvättar fungerar den som bäst. Ett nystan räcker till en stor disktrasa. Det blänker lite på bilden så du får beskrivningen här :
Material, lingarn stickor 3,5 eller virknål 3,5.
Virkad trasa : Lägg upp 45 lm löst. Börja virka i 3e lm och virka fm fram och tillbaka tills du har en kvadrat. Virka fasta maskor längs med sidorna Fäst garnet noga.
Stickad trasa:Lägg upp 50 m och sticka räta m fram och tillbaka tills du har en kvadrat. Maska av löst. Fäst garnet noga.

Som ni ser är jag redan igång, måste testa . Hade ett nystan Drops Bomull-lin hemma så det var bara att sätta igång. Vanliga diskdukar blir ju äckliga efter bara några dagar. Det är nog meningen att man ska byta ut dem då förstås. Det vore kul att få veta av någon som har erfarenhet av virkade disktrasor hur de fungerar. Annars vänta så ska jag berätta !

3 kommentarer:

Vera sa...

Men alltså! Man ska aldrig sluta förvånas :) Vilken smart (och miljövänlig) idé med handgjorda disktrasor! Själv är jag usel på att använda trasor i köket då knappt nån i familjen (jag själv inräknad) sköljer ur trasorna i ordning med den otrevliga, sura odören som följd. Tacka vet jag Torky hushållspapper ;) Näe, inte miljövänligt alls men det känns iaf fräscht *s*
Vilket fint vårkort du gjort, blommorna på lövhögen var ju genialiska! Och faktum är att alfabetet Tangerine är SÅ jäkla snyggt, ett sånt skulle jag vilja ha!! Fyller år snart men gissar att maken aaaaldrig skulle komma på att leta efter en sån present *S*

Sen måste jag få tacka för din uppmuntran i mitt förra inlägg, det värmde att få lite "heja-rop" i ryggen :)

Ha det gott och ta hand om dig!
KRAM

Mormor S sa...

Vilka fina bokmärken du gjort.
Det finns disktrasor att köpa som skall vara väldigt bra men dom är svindyra. Bra att jag får veta att man skall sticka i lingarn. Det måste jag nog göra för vanliga wettexdukar dom blir inte så trevliga efter ett tag.

Spännande att se om vi vinner något garn.
Ha en trevlig helg
kram från Siv

Anki sa...

Jag köpte Bomulls- lingarn igår och ska sticka mig ett par trasor. Såg att Stickamera har ett Disktrasebyte på gång nu. Kul!