Sidor

lördag 1 maj 2010

ÖLAND

Det blev en mäktig brasa igår kväll i Nickebo. Det blåste rejält men brandvakterna hade järnkoll. Ifjol kunde vi inte ens tända elden för det var brandförbud. Snopet ! Kören sjöng de traditionella vårsångerna .Gunilla höll ett jättemysigt vårtal. Ja, som vanligt en lugn och trevlig kväll med bybor och familj. Sammanhållningen i våra byar är fantastisk. Den sammanhållande länken är NIK = Nickebo idrottsklubb, med fotboll, Damklubb och flera olika aktiviteter under året.
Idag begav vi oss till Öland för att fira min väninna Solveig. Nu kör man bekvämt dit på bron. Mina första år som lärare jobbade jag på Öland och fick åka färja till skolan. Det ni !!!!
Det blev ett smarrigt kalas hos Solveig, smörgåstårta och marängtårta. Mums !! Solveig är specialist på smörgåstårta utan en massa "kolijox" emellan. Allt det goda ligger ovanpå.
På vägen hem stannade vi till vid en slänt som blommar för fullt med backsippor. Det är inte så ofta man ser sådana och allra helst inte i sådana mängder som här. Jag minns från min barndom att det växte några stycken på vår sommarstugetomt , nära Höör.


Ölandsnaturen är fantastisk på våren. Allting är mer än någon annanstans , som här t.ex. Man går på en matta av blå-vit-gulsippor i skogen. Lite smått överblommade nu förstås. Men om ett par veckor är det orkidéernas tur. Då kan man se stora fält med Adam och Eva.

Ikväll regnar det och vi hörde även åskan mullra långt borta. Det blir tvkväll och lite virkning . Jag vet vad ! I går hade jag tre mobilfodral och idag har jag bara ett och även ett önskemål om ett lite mindre. Superroligt att virka dessa. Ska visa dem.
Ha en skön kväll önskar Eva

2 kommentarer:

Anki sa...

Åååh, smörgåstårta. Mums! Det var länge sen jag åt det. Mamma gjorde så himla goda ...
Backsippor har jag nog aldrig sett "live". Adam & Eva är vanliga på vissa håll i Roslagen (mammas födelsetrakter). Granna växter även de.
Ser fram emot att få se dina mobilfodral. Jag funderar på att virka ett till mig själv, och sen kanske döttrarna vill ha också.
Ha nu en skön kväll!

skapa och inreda sa...

Men du, visst var det härligt när Öland var en riktig Ö och man satt på färjan och hörde " Välkommen upp ur Kalmarsund..."