Sidor

söndag 2 maj 2010

Virkade mobilfodral

När jag, för ett tag sedan, var inne på olika bloggar och letade efter beskrivning på mobilfodral, hamnade jag hos Skapa och inreda. Där vimlade det av härliga färgglada mobilfodral så fina. Jag blev verkligen inspirerad . (Tack Annika ) Vid nästa besök hos Garn&café i Smedby köpte jag flera nystan av Drops Cotton light, olika färger. Sen var det bara att sätta igång.Jag har gjort en egen modell för jag ville gärna ha knäppning. Det lustiga var , att när jag tittade igenom mina tidningsurklipp en kväll, så fick jag se ett likadant mobilfodral som jag gjort. Urklippet handlade om var man skulle köpa trendiga prylar i New York !!!! Ha ha !!!
De här tre virkade jag först.Till min Nokia la jag upp 20 maskor och virkade halvstolpar hela vägen, avslutade med ett varv fasta maskor . Jag hade virknål 4.
Det här är ett kamerafodral till Lenas kamera. Suddig bild, sorry !!!
Senaste skapelsen blev så här. Bokstaven virkade jag innan jag sydde ihop det, med garnet underifrån , bara drog upp luftmaskor. Ja, med fantasins hjälp , kan dekorationen se ut hur som helst. Vad mycket kul det finns att göra !!!!!!
På tal om kul..... idag var det riktigt skönt väder. Och vinden höll sig borta ! Efter frukosten i det varma, sköna växthuset, plockade jag fram mina fröpåsar . Och nu har jag sått i mina lådor : morötter, rödbetor (randiga), cikorasallad, isbergssallad, persiljerot, dill, malva, vit rosenskära, tagetes, vit kornvallmo och satt lök :gul, röd och silver. Två odlingslådor har jag sparat. En till sockerärter ( älskar ) och en till mangold (premiär). Dom vill inte i jorden så tidigt . Inne i växthuset är det en hel del andra fröer sådda som jag återkommer till.
Och vad var det jag sa om projekt !!!! Jo, att ett nytt snart är på gång här hemma . Nu är det redan på gång och det ska jag berätta om endera dagen !!!!!
Eva


7 kommentarer:

Anki sa...

Härlig kreativitet! Mina döttrar ska få ett varsitt sen, de ska bestämma färger bara. Jag frågade min grabb (snart 17) om jag ska virka ett till honom också. Han flinade och ruskade på huvudet. Tror du det eller, sa han. Haha ...
Sockerärter är så gott, både au naturel och i mat.

Kram på're!

lenascrappar sa...

De är så fina mobilfodralen...Elisia önskar sig ett till "sin" telefon..gissa att ngn blev snopen när Tåmpa ringde på hennes telefon..kul!!!

Kram!!!

Anonym sa...

Vilka jättefina mobilfodral du gjort. Tur att du har gjort såna för då behöver man inte åka till New York för att köpa såna.

Det fick jag också lust att virka men jag har fler projekt på gång jag också. Jag har iallafall köpt garn till disktrasa i lingarn. Tyvärr hade de bara vitt lingarn i affären så jag får testa med det först.

Ha det bra önskar Siv

Kim Piggott sa...

Oh wow these are so gorgeous!
What a fabulous idea and I love your pretty colours and button detail!
hugs
kim x`

John sa...

Hej Eva!
Du vann tävlingen i min blogg.
Du får jättegärna ge mig din mail så jag kan kontakta dig mer privat!


Mvh
John

Mormor S sa...

Grattis till garnvinsten. Visst har vi tur du och jag.
ha det bra och hälsningar Sov

skapa och inreda sa...

De blev verkligen fina dina mobilfodral. Visst är de roliga att virka, en kul liten sak som de flesta blir glada över att få:)
Kram Annika