Sidor

onsdag 19 maj 2010

Mormors grytlappar bl.a.

Har gjort ännu en djupdykning i min mammas låda med ofärdiga handarbeten. Och då hittade jag det här.Färdiga och klara att sättas ihop . Ja man ska sy lite också innan. Jag har sett sådana grytlappar och har för mig att det är en uddkant runtom eller kanske bara fasta maskor ?? Hur som helst nu ska de bli färdiga. Och här är samlingen med disktrasor. Den första, virkade har hamnat i tvätten. Jag är mest nöjd med de stickade, för de är smidigare. Kanske skulle jag använt tunnare garn till den virkade ? De två sista jag stickade blev resårstickning och bomullsgarn . Två , de nedersta är igång , d.v.s. JAG använder dem. Hur gör man med konservativa karlar ??
Det behövs lite piff på den här gråa dagen. Ibland blir jag lite förvånad när jag ser min väderruta: visar sol men i verkligheten är det grått. Men ofta efter en stund så blir det sol. Den är nog före sin tid. Det är lite kul om man klickar på prognosen. Då kan man se om det är grillväder eller inte. Ofta står det "Grilla ute, ät inne". Ett bra tips !
Den här lilla nunneörten hade besök igår, som ni ser. Tänk vad lite jordmån en del växter klarar sig på. Den är verkligen positiv där den står. Min farfar hade gula nunneörter längs med hela sin husgrund.Tänk vad en del saker fastnar i ens huvud. Och är det inte en solros som tittar upp bredvid ! Kanske inte så konstigt. Några meter bort fanns fågelbordet i vintras.
Här är mina kära vita violer. Fick en liten planta vid ett besök i en visningsträdgård för flera år sedan och de har verkligen spritt sig. Och det tackar jag för.

Och minsann är inte liljekonvaljerna också på gång. De blir säkert jättefina till Mors dag. Jag brukar få en jättebukett så man blir "yr i bollen". Numera är det ju Ajax och hans husse som drar till skogen och plockar .De vet att jag inte vill missa den ljuvliga doften.

Bygget pågår för fullt och jag kan inte låta bli att fundera på hur mitt scraprum ska möbleras när allt är klart där uppe. Såg på en engelsk blogg ett önskescraprum med en massa förvaring i prydlig ordning. Och det har jag visat min man. Han stirrade bara stum på dataskärmen.
Är lite stel i kroppen idag , så jag ska nog sätta mig och virka ihop den där grytlappen i lugn och ro !!!!!!!!!!!!!!!! Och så måste jag kolla mitt räkneverk under dagen för då.........
................................Ha en bra dag .........
PS Glöm inte att gå in till Lena och var med på hennes utlottning av fina papper. DS

4 kommentarer:

Soulsister sa...

Oh så mkt fint här inne, både virkat och grönt. Liljekonvaljer är min mammas favoritblommor.

kram

Mormor S sa...

Vilka härliga disktrasor. Ja det är nog så att konservativa karlar kan man inte göra något åt.
Ha det bra /siv

Carina sa...

Grattis till alla besökare =)

Fina grejor här som vanligt. Du är duktig minsann o jag ligger efter o kolla in allas bloggar just nu hihi men det blir lite kikande i mellan varven. Ha en underbar dag!

Anki sa...

Doften av liljekonvaljer är underbar. Utomhus ... Jag kan inte ta in en bukett för då får jag huvudvärk :(