Sidor

tisdag 25 maj 2010

Lingonsylt och virkning

Idag var det härligt att ta fram "skogens guld" ur frysen och känna den underbara doften av nykokt lingonsylt. Det blev varmt och skönt i köket. Ute var bara 11 grader och regnet öste ner i omgångar. Jag har ett, inte så litet förråd i min frys med lingon. Och HÖR HÄR.....de är från Norrland !! Varje år åker min man på älgjakt till Lycksele någonstans och det hör till att han har med sig hem en back med lingon. Fast vi har förstås lingon i Småland också , men det är en speciell känsla att dessa är från Norrland. Jag har "världens bästa recept" på lingonsylt tycker jag. Det är taget ur en gammal Vår kokbok. Så här är det: 1 kg lingon + 6 dl socker + 2 dl vatten . Koka upp och koka i 15 minuter. Klart !! Sylten håller sig jättebra och blir precis lagom geléig.

Två kg blev så här många burkar. Men jag gissar att de går åt fort !!!

Jag tyckte minsann synd om byggjobbarna idag. Inte roligt med utomhusjobb när det ser ut så här. Men nu ser ni att golvet utanför uterummet har kommit på plats. Det blir riktigt fint !!!

Jag har mest hållit mig inne. Dels grejat med lingonsylten och så hittade jag jättesöta handdukar i senaste numret av Allers nr 21. Så nu är en sådan på gång. Har man bara virkat de första varven behöver man inte tänka så mycket. Ett bra handarbete för bl.a. tvsoffan.

Tvsoffan ja, där kanske vi sitter ikväll , när det ändå inte är så mysigt ute. Och ikväll vankas ju semifinal i Eurovisionsongcontest.
Hoppas på utomhusväder imorgon, eller övermorgon, eller...........

7 kommentarer:

Mormor S sa...

Vad gott med lingonsylt. Jag tycker mycket om rårörda lingon.
Fina handdukar du hittat.
Jag har iallafall stickat en disktrasa som jag tänkt på länge.
hälsn/siv

Mia sa...

Hej Eva!
På söndag ska jag vara på loppis i Folkets Park och sälja en del av mina garner. Du är mycket välkommen.

Huset vid ån sa...

Åh, Vad gott med hemgjord lingonsylt.....Hoppas att du haft en bra dag! Kram Therese

Strandkullen sa...

Hej vad kul att du kikade in hos mig! Jag är med nybörjare så jag är glad för alla som lämnar kommentarer. Jag kommer följa dig framöver. Kramis semlan

skapa och inreda sa...

Hemlagad lingonsylt! Så otroligt gott:)
Handukarna ser roliga ut att virka, bra att ha ett virkprojekt framför TVn.
Kram Annika

Tigris Predikantan sa...

Roligt, det recept följer vi med ... tyvärr köper vi färska lingon numera då vi flyttat där vi var vana att plocka bl.a.
:)

UlrikaT sa...

Mmm, så gott med hemmlagad lingonsylt!
Tusen takk för att du vill vara med på min candy! :)