Sidor

onsdag 5 maj 2010

Vad är det som händer ???

Det är vanligtvis väldigt lugnt i vår by. Det är ibland så att man tittar ut och undrar vem det är som cyklar eller går förbi. Typiskt landet !!! Men idag händer saker !! Så till den milda grad att Ajax och jag fick ta en annan morgonrunda, för hans kisseväg var upptagen av ......... ...ja just det grävmaskiner, traktorer och gubbar i orange kläder. Och tänka sig...de lägger ner elen i jorden. Och jag säger bara ÄNTLIGEN !!! Minns ni Gudrun ? Och Per ? Då satt vi här i mörker , ja med tända värmeljus förstås , länge, flera dagar, t.o.m . nästan två veckor första gången. Givetvis hade granarna i skogen dumpat ner elledningarna och eftersom vi inte var ensamma i landet om detta så tog det tid att fixa. Men det är ofta strömavbrott annars också, så fort det blåser rejält. Just nu kom en orange gubbe och ringde på och sa " Du ska väl ingenstans ? Det går i alla fall inte före kl 6 idag ! Då får vi lyfta ut dig i skopan". Så kul ska vi inte ha.
Det är inte bara de som gräver utan även min man. Han har slagit ner, rivit och rensat bort hela vår altan . Det enda som är kvar är botten på grillen. Den blev för övermäktig. Få se hur han ska bemästra den`? Vi har som jag tidigare nämnt, en klok granne, som jag anar kommer till undsättning. På måndag kommer hantverkare och ska bygga upp något nytt, fint, efterlängtat.

Därför har jag bakat lite kakor att "smöra" dem med. Det blev mjuk pepparkaka ( makens önskemål) och en apelsinkaka.

Igår hade ju Solveig och jag lite funderingar om min mammas virkade rutor. Just de här blev ett frågetecken ????? De är tänkta att bli en gungstolsmatta, men........Rutorna är ca 14cm x 14cm och det finns 10 st. Jag efterlyser fiffiga förslag !!!!
Just nu är jag mest konfunderad över hindret där utanför. Hur ska min man komma in när han kommer från jobbet ? Var ska han ställa bilen? Och tänk om de inte är klara till kl 7 ( går de hem innan ? ) och jag som ska på tjejträff ........ Jag drar mig tillbaka till mitt scraprum och avvaktar. Tänk på mig.......

4 kommentarer:

Siv sa...

Vad trevligt med grävmaskiner.
Apropå rutorna så kan sy ihop 9 rutor till framsidan av en kudde. Baksidan kan du virka i enfärgat garn.
ha det bra
hälsn Siv

Vera sa...

Ojdå!! Värst vad det verkar hända grejs i era trakter ;) Vad roligt med lite nybygge, har en inglasning på min önskelista men OM och NÄR det blir aktuellt återstår att se!!
Ha en trevlig tjejträff (hoppas du tar dig ut överhuvudtaget!!)
KRAM

m sa...

Rutor :-) Ibland blir jag så sugen på att virka rutor, men jag får aldrig ihop så många och jag orkar verkligen inte sy ihop alla, så de blir bara liggande. Skulle också behöva lite idéer. Så fina skolådor du har gjort!
Jag har provat att maila dig, så håll utkik. Vet inte om jag fick rätt på adressen.

Vera sa...

Hej igen.
Jag har blivit rätt duktig jag oxå då det gäller att fråga om hjälp men liiiite "kan-själv" har jag i mig än. Tror det bottnar i mitt dåliga samvete, med den kropp jag har får maken dra ett stort lass och då vill jag åtminstone försöka göra lite nytta *ler*

Ditt problem med signaturen är lättlöst- tror jag. Har du tagit den via Mylivesignature? Där har jag tagit min och där kan man välja färg på bakgrund. I steg 4 kan man välja just bakgrundsfärg och där finns det en liten ruta "Transparent", bocka i den och fortsätt fullfölja alla steg så- voilá- då tror jag minsann att du slipper din vita ruta. Testa :)

Ha en skön dag och om du inte får till din signatur så hojtar du till- antingen i min blogg eller på min mail som finna i sidebaren :)

KRAM