Sidor

onsdag 26 maj 2010

En titt i mitt växthus

Nyss hemkommen från en liten utfärd med Nickebos damklubb till Kläckeberga lantcafé utanför Kalmar. Café är väldigt "inne" nu och många ligger lite udda, som detta , på landet i ett gammalt skolhus intill kyrkan. Väldigt mysig miljö : gamla möbler, gammaldags kaffekoppar, gamla leksaker i ett skåp, men med moderna ordspråk på väggarna, på skåpen, på toan. Det allra bästa får ni här :
DAMMTUSSARNA UNDER SÄNGEN ÄR BARA ÄNGLARNAS SMÅ TOFFLOR.
Tack , nu vet man varför de finns där så ofta.....dom tycker förstås att vi har kallt på golvet. Jag tror att jag ska sätta upp sådana här skyltar lite varstans i huset. Jag som alltid skyller på Ajax och så är det änglarna , så fel man kan ha.
Nu ska vi ta en liten sväng till växthuset. Ja för där håller alla växter till. Fortfarande ! Jag undrar när jag ska kunna plantera ut dem. Men i natt var det bara +2 grader !! Får inte ta risker. I växthuset är det skönt och allting frodas. Här ser ni "Tommy toe", en busktomat med röda tomater så småningom. Den har fått namn efter min mans krokiga tå. Nä jag bara skojar. Jag köper nästan alla mina tomatfröer från Tomatklubben, där fantastiska Åke Truedsson har en jättestor fröbank med olika tomatsorter. Jag kommer att visa er de sorter jag odlar senare.
Här kommer en tomatplanta , vars frö jag köpte på Trädgårdsmässan. "Hundreds and thousands" heter den .Och det ska bli så många tomater på den ,precis så som namnet säger. Det blir väldans spännande att se om det stämmer.

Mina squashplantor vill ut ut ut.........

Har ni sett en vackrare petunia !!! Denna köpte jag som pluggplanta på trädgårdsmässan. Ska förstås planteras ut i en stor kruka , som sagt när det blir varmare.

Och idag fick jag se att de första syrenerna slagit ut !! Om ni visste så många syrenbuskar det finns på vår tomt !!! Det har varit många diskussioner om vi ska gallra , ta bort, men det har alltid slutat med att de ska stå kvar. De liksom hör till vår tomt. Och det är jag som är mest envis, trots att jag går som ett fyllo när hela härligheten blommar. Och DOFTAR !!! Vissa blommor får huvudet och näsan att explodera, men det är ju lättare utomhus. Man tar bara en längre sväng förbi dem. Och det är ju såååå vackert.
Ja, nästan, nästan färdigt !!!!!!!!

Oh vad jag väntar på att få inreda det. Det är ju flera i "min" bloggvärld som är superduktiga på att hitta de rätta inredningsdetaljerna. När det blir dags ska jag dyka ner i era bloggar och samla inspiration. Eller kanske ropa "Hjälp".
......Liten virkstund väntar nu.................

5 kommentarer:

La Vikinga sa...

Vilken fin veranda du fått!!

Jag gillar blom-fotona förstås...

Charlotta

lenascrappar sa...

Vilka fina bilder!!! Dina tomatplantor ser ju stora ut..mina ser lite ynkliga än men de står ju ute..det är nog varmare i ditt växthus!!
Men melonplantorna växer bra...

Uterummet ser oxo väldans fint ut!!

Kram

Strandkullen sa...

Vad fin verandan blir...håller med om petuniorna har en annorlunda färgkombination. Snygga! Kramis semlan

Soulsister sa...

Oh så mkt grönt och fint! Mina tomatplantor är inte lika dina som dina....men jag har inte heller gröna fingrar...

kram

Carina sa...

GAAAH! vad mycket som hänt här sen jag kikade in sist =)
Gott med lingon e de ju o altanen ser fin ut
Må så gott