onsdag 12 maj 2010

En gul dag !!!

Den här dagen tillägnar jag den gula färgen, som kontrast till allt det gråa jag ser ute idag. Gårdagen var fantastisk, med strålande solsken på blå himmel och som gjort för att ta foton. Här kommer först min alldeles nya Skogstokiga stämpel . Ja två stämplar förresten. Det rutiga papperet är från ett av papperskiten du kan vinna hos Lena. Designern heter Annette Philip från Frejas Skapargård.
Ännu ett kort som är Skogstokig och hyllar den gula färgen.
Utefikat igår tillbringade vi under detta träd, som surrade alldeles förfärligt. En gigantisk arbetsplats kan man säga. Vad heter trädet ???? Fundera så får du svaret sist i mitt inlägg.

Nu kommer en rad foton med gula motiv som jag såg på min promenad. ( Vad jag önskar att jag kunde ta lika fina foton som Anki !!! Kolla i hennes blogg på min sidebar.)

Först ut forsythia.

Här har vi vårkrage.

En dubbel påsklilja.

Gullvivor som ser lite deppade ut.

En härlig gul ros, ja en mask-ros förstås. Så vacker så hatad !!!

Ja vad heter den här ?? Har alldeles glömt ..................................

Smörblomma......nej, nej, nej , det är ju en svalört. Många tar fel på den !!!

Gulsipporna fortfarande i full blom.

En maskros till , men även en gul citronfjäril !!!!
Tänk vad mycket gult som blommar nu !! Det är en fantastisk tid i naturen och våra trädgårdar. Undrar hur långt våren kommit uppe i norr. Ni kan väl berätta !!!
Idag står vårt bygge stilla, istället har vi städat upp spillbitar m.m. Min man har fått lite hemläxa inför fortsättningen. Vi får se om han klarar uppgiften.
Ha en skön helgaftonskväll !!!
ps. Det var en lönn !!!!! ds.

4 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Härligt att se dina bilder en sådan regnig dag som det har varit i dag. Har bara lust att tända ljus och sitta inne, virka och äta praliner:)
Kram Annika

lenascrappar sa...

ja det var mycket gult och fint!! När jag såg gulsipporna kom jag på att jag såg såna på Stensö i går..hämtade Elisia hos en kompis och där plötsligt utanför ett hyreshus fanns massor..snopet tyckte jag..de var så "malplacerade"..men fina är de...

Sitter uppe, tassar runt då Elisia vaknade i kväll och hade 39 i feber, hon ligger i soffan nu..grannen Amanda har haft vattenkoppor så vi hoppas nästan att det kan va de som är på g..vill ha dem så d är gjort!!! Men inga prickar så det kanske är vanlig feber..

Inget pyssel ikväll..jo, målat lite..vilka fina kort du gjort!!

Vi kan höras imon.

kram Lena och febrig Elisia

Anki sa...

Tack söta du! Du är allt en god fotograf du med. Sådetså!

Anonym sa...

Underbara bilder... du är ju en duktig fotograf! De där gula blommorna kan det vara gulmåra!?
Det är svårt att se på fotot hur de ser ut... På tal om skitväder... hur går det med öppningen i huset? Det regnar väl inte in? Hoppas inte det.
Känner mig mycket sugen på det du ska baka... sist var kakan alldeles underbar : )
Ha en bra dag trots vädret.
Kram Susanne i Kalmar