Sidor

lördag 15 maj 2010

Grattis Överkalix !!!

Jag förstår ingenting............ i Överkalix är det högsommar med +27 grader enligt Anders på tv4 och här grått , dimmigt, småregn, +7 grader och ett j....kla blåsväder. Har man vänt Sverige uppochner ????? Det är ju vi som bor i södra Sverige. Här är i alla fall en illustration på dagens väder. Men bryggan som jag skrev om igår kom i alla fall i. Dessa modiga, starka män i Ragnabo !!! De trotsade kyla, blåst och regn och klev i det 6-gradiga vattnet. Hujedamej !!!!!
Jag begav mig istället till Sveriges bästa fik, Strandbygget i Bergkvara . Missa inte det om ni har vägarna förbi. Kör ända ner till hamnen så ligger det där. Och tittar ni er omkring kan ni se Garpens fyr, där Ernst, ja han ni vet, var och piffade till det förra sommaren. Så här ser fiket ut.

Och tänka sig, där kan man både köpa fikon(träd) och fika.

Jag väntar nog med att plantera sådana lyxigheter i mitt växthus, för där är det stiltje i växandet för tillfället. Istället tog jag en fika med fikets specialitet.....krämbulle. Jag säger bara mmmmmmmmmmmmmmmmmmums !
Tror att jag nu kryper ner i tvsoffan med en disktrasestickning till och med Sommarkrysset på tv:n. Sola och ha det gott där uppe i norr. Det är ni värda !!!!
Kram

1 kommentar:

Anki sa...

Idag är ordningen återställd må du tro. Grått och kyligt :(
Den där krämbullen du ... ojojoj, drägglar ...