måndag 24 maj 2010

Sommarkort

Ikväll var det läge att smaka på maskrossirapen på riktigt. Så det blev en kopp rykande hett te sötad med denna nyhet. Alldeles perfekt !! Téet ser ni på bilden. Det är riktigt gott och det ligger gulliga små röda hjärtan blandade med tebladen. Man blir riktigt glad. LillBabs är ju känd för sin omtänksamhet , så det är väl självklart att hon delar ut hjärtan även i ett te. Ute dundrade åskan på och regnet öste ner. Och som krydda på det hela tände jag en brasa.
Det finns inget mysigare , när man efter en intensiv jobbdag slår sig ner vid scrapbordet och bara låter händerna plocka fram material och skapa en bild . Tankarna går ner i varv och bilden blir kanske en dröm, en önskan. Det är skillnad om man har ett speciellt syfte med ett kort, något förutbestämt. Men i kväll blev det helt fritt och plötsligt hade jag ett äpplekort. Jag ville nog trotsa regnet med varma färger och tänkte nog också på de vackra äppleblommor som slog ut igår i solskenet.

Idag i skolan berättade barnen att de varit på pool-kalas. Sommar och sol som det var i helgen !! Hur blir det för oss i sommar ? Kommer vi att sitta i solstolen och njuta med något gott att dricka bredvid, medan getingar surrar runt öronen , grill-lukten lägger sig över byn på kvällarna och allting är precis så som vi drömmer om under vintern. Ja det är bara att vänta och se. Men på mitt andra kort är drömmen uppfylld.

Medan regnet öste ner som allra mest kom den stora Bokbussen dundrande på vår bygata. Nuuuu...... tänkte jag ska jag gå på premiärbesök i den. Och jag är imponerad. Det fanns gott om böcker av alla de slag att låna, även ljudböcker och det var riktigt mysigt där inne. Vi var tre personer som fick oss en liten pratstund medan det värsta ösregnet vräkte ner. Vilken service det är att gå till biblan hemma i byn varannan vecka !! Det blir fler gånger, jag lovar.
Nu ska jag ta med mig Arvtagerskan av AnnaKarin Elstad till sängen. Är den riktigt bra blir det några timmars läsande innan Jon Blund kommer.
..........................................Natti natti..........

5 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Dricka te,i mägnder sitta och bara låta skapartankarna flyga runt i ens huvud. Det är livskvalite.
Kram annika

Jenny sa...

Hej svejs!

Klickade från Pixis blogg till Fiffel & tråds blogg och "råkade" klicka så jag trillade in hit......

OJ, så mycket fint jag hittade!!!!
Så kreativ Du är och vad mycket underbara grejer DU åstadkommer här.
Blev ju alldeles lyrisk!

Hoppas det är okej att jag länkar från min blogglista och återkommer hit fler gånger!?

Jenny heter jag, och vill Du så är Du självklart Välkommen att kika in hos mej!

På återskrivande!
Kram, Jenny

Kakan o Lassie sa...

Hej o tack för kommentaren. Nu har jag fått in bilden på din candy i min sidebar och även länkat hit.

Evas Pyssel sa...

Till Jenny ....J !
Jag tittar gärna in på din blogg men jag kommer inte in när jag klickar på J. Hoppas du läser detta . mvh Eva

Jenny sa...

Jisses amalia!!!

Hade ingen aning om att min "profilbild" var inställd fel!?!?

Tack snälla för att du "sa till"!!

Hoppas det funkar nu....(:

Kram, Jenny