Sidor

söndag 13 juni 2010

Mumsig supé och läcker smörgåstårta

Man kan säga att helgen varit riktigt läcker på olika sätt. Vi körde på en liten utfärd igår på dagen , fikade och kollade och shoppade. Vad då ? Jag hittade bl.a.något jag letat efter i hela Kalmar. Nästan. Jag sparar att berätta om det till en annan dag. På kvällen blev det bröllopssupé på Dalskärs sjökrog i Bergkvara. O vad gott det var och den där bearnaisesåsen var en riktig tiopoängare. Dessert :friterad getost med syltade fikon och kryddfrästa nötter !!! Och utsikten från fönstret där vi satt går inte av för hackor den heller. Det är Garpens fyrplats ni ser där ute. Tänk vad människor är fascinerade av vatten. Man kan sitta och titta ut på havet hur länge som helst. Det är något längtansfullt, rofyllt över det.
Och även idag satt vi nere på stranden nedanför sommarstugan och tittade ut över havet. Det var en jättefin sommardag idag som ni ser. Vi hade +21 gr , fortfarande +18 i vattnet och inte så mycket vind. Det hade blåst färdigt under gårdagen. Och där kom hela familjen Svan simmande : mamma, pappa och tre små ungar. Vilken idyll !!

Uppe vid stugan hoppade ekorrarna omkring, på altanen, upp i eken, ner på gräsmattan , upp på väggen och in under taket. Vilken aktivitet ! Ajax höll på att forcera hundgården på grund av dessa inkräktare. Dagen avslutades med ytterligare mumsmums. Kära grannen fyllde år och det bjöds på så här fantastisk smörgåstårta.

Nu väntar en hektisk vecka, sista skolveckan före sommarlovet. Sen blir det skönt med ledighet, lång, skön ledighet.

Ha det gott...................EVA

6 kommentarer:

Fiff sa...

Du har ju också fått till det fint här på din sida! Men det som är "över" på min header har jag gjort med vilje faktiskt, men det tog ju lite trixande innan bilden hamnade i mitten...

skapa och inreda sa...

Vilken fin sida du fått till!
Jag håller på men är inte riktigt nöjd. Maten på dina bilder får det att vattnas i munnen:)
Kram Annika

Mys och hemtrevnad sa...

mmmmmmmmmmmmmmmm...grattis på bröllopsdagen i efterskott. kramis semlan

Soulsister sa...

Oh så underbara bilder! O maten ser helt gudomlig ut, mums!

kram

Anonym sa...

Grönt är skönt. Var det inte så vi sa. Din sida känns så välkomnande och mysig. Den har du fätt till riktigt inbjudande och varm.
Kramar Vi ses imorgon.

susanne´s smulor sa...

Vilken mat!!! Och vilka fina bilder...oj, vad hungrig jag blev nu...
Vet inte om jag har tackat för vinsten av virkkittet, jag tänkte iaf skicka ett mail men kommer inte ihåg om det stannade vid tanken...men tack så mycket iaf. Jättesöta saker. Humlorna hänger i min kungakrona bland blommor och dom är så lyckliga. jordgubbarna ligger på mitt ljusfat...jättefint. Ska lägga in bilder i min blogg så får du se deras nya hem!
kram sussa
ps. nu ska jag fika...det kurrar i magen!