torsdag 10 juni 2010

En STORK i vår by !!!!!!

Jag vet inte om ni tror på mig när jag berättar detta, för jag har inte sett det själv med egna ögon. JAG MISSADE DET !!!! J...........la ! ( förlåt). Min granne höll på att ramla kull när han kom hem från hundpromenaden och det satt en stork på ett ben på hans uthus. Ja, då får man allt gnugga sig i ögonen. Sen flög den ner till grannen mitt emot oss och satte sig på hans ladutak och grejade med några kvistar. Men taket är av plåt så det gick inte så bra. Just då fick min granne se mig och Ajax gående på vägen intill denna byggnad. Men inte går jag och tittar upp mot taken. Tyvärr den här gången. Därefter gick storken och betade på åkern nedanför vårt hus och DÅÅÅ kom min granne på att han skulle ta ett kort. Nu är det så att han inte har en digitalkamera !!!!! Så det dröjer innan vi får se beviset. Det är en spännande by vi bor i kan man säga. Var kom denna stork ifrån ? Och vart tog han sedan vägen ? Jag tänkte ta cykeln och cykla runt lite, men regnet vräker ner så jag väntar nog på fotona.

Igår kväll satt jag och grejade med mina nya clearstamps som sonen köpte i England för ett par veckor sedan. Och det blev ett sådant här kort.

Det är ett set med del-stämplar till en pensé, som man bygger upp bit för bit. Delarna är numrerade så man vet i vilken ordning man ska sätta ihop dem . Sen fanns det med en hel pensé om man hellre vill använda den. Man fäster de olika delarna med en liten brad.
Jag målade mina som bilden visar, men penséer har ju hur många färgkombinationer som helst.
Och så här ser den färdiga blomman ut. Jag tycker det blev riktigt fint, en 3D blomma ! Och det var ju lätt att sätta ihop den. Det är Papermania som har den i sitt sortiment och jag vet att det även finns andra blommor och jag tror även en fjäril. Jag har inte sett dessa här i Sverige, kanske någon annan ?

Kortet som jag gjorde syns ju överst i inlägget.
Är det tv-soffan ikväll eller vad ?? Ut går jag i alla fall inte. Regnet plaskar ner här. Men nyss kom de felande panelbräderna, som ska spikas upp imorgon. Ett steg närmare !! Måtte det inte regna då !!!!
......Håll tummarna åt mig för det.........

8 kommentarer:

Inga Larsson sa...

Jag håller tummarna!!!
Så härlig blomman blev..tänk vad mycket olika saker det finns..bara fantasin sätter gränserna.
Hoppas storken finns kvar..är det en rymling från någon djurpark...eller finns de i Danmark?

Kram// Inga

Evashusotorp sa...

Jättefina penseer på kortet, dom ser nästan äkta ut.
Eva

lenascrappar sa...

oj det var väldans..säkert att han inte sett i syne??? Hoppas den dyker upp igen...då måste du vara beredd med kameran..

Ja vilket väder..Elisia kom precis hem från fotbollsträningen dyngsur..haha..men lika bra att få träna i sånt väder också.

Kram

Anonym sa...

Hej!
Ja nu har regnet kommit till Öland också. kl. är 20.30.Det måste ha varit en häftig upplevelse att se en stork på sitt tak. Men er by brukar ju ha ett tranpar som häckar. Det tycker jag är exotiskt.
Vilket vackert pensékort du skapat.Det såg lite invecklat ut med alla delarna.
Hoppas att storken dyker upp igen!!. Kram Solveig

Vera sa...

Wow, en stork är inget man är bortskämd med att se!! När jag läste din överskrift trodde jag först att du syftade på en graviditet el babyfödsel men icke det *S*

superläcker blomstämpel, har aldrig sett en 3D-stämpel förr. Blev riktigt snyggt!

Härligt att ni fått rätt material nu, då är det bara att hoppas att regnet ger med sig så ni blir klara :)
Här skiner solen och ger en förhoppning om bra examensväder imorn. Lär väl ha ögonen i kors, jobbar inatt och ska hålla mig vaken åtminstone till lunch imorn. Efter skolavslut lånar vi hem barnen (som eg är hos andra föräldraparen) och käkar tårta och myser innan återlämnande

Nu måste jag bege mig till jobbet. Ha en skön kväll och mys i ljudet av regnet!
KRAM

skapa och inreda sa...

Vad kul att få se en stork så pass långt upp i landet! Har sett några nere i Skåne förra året.
Vill man ha bebis i huset så ska man niga när man ser en stork:)
Det händer att jag med står och säljer på loppis i Ronneby.
Kram Annika

Maria sa...

Wow! Så spännande med en stork! Hade den lämnat en liten unge någonstans?
Lyckost som har fått stämplar från utlandet! Jättefin pensé!
Ja, vädret inbjuder väl mer till innepyssel än trädgårdspyssel. Jag borde fixa lite både här och där i trädgården, men i detta väder har jag inte lust.
Ha det gott!
Maria

Ellis sa...

Vilket snyggt kort, spännande med en stork på besök i byn! =)
Kram Elenor