måndag 21 juni 2010

SAMLARMANI !?

Vilken fantastisk helg vi haft, med ett fantastiskt bröllop med alla dess fantastiska tillbehör. Vackra duktiga Victoria och kulmen på det hela hennes prins och hans underbara tal till sin hustru. Man vill ju höra det om och om igen. Måtte de bli lyckliga och klara av de uppgifter vi, svenska folket ställer på dem.

STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN. JAG ÄLSKAR DIG SÅ !

De orden kommer vi väl aldrig att glömma.
Men vad är nu detta jag klämt in här ? Jo, pennor, pennor, pennor. Reklampennor. För några år sen gick jag igång på en släktings samlargrej, reklampennor. -Kan du kolla om du har några hemma som jag kan få, sa hon. Och jag rotade i skåp och lådor och fick ihop nästan hundra. Då startade jag en filial och så här har det blivit. Jag är inte fanatisk samlare. Det blir någon då och då. Men de står snyggt sorterade färgvis uppe på en bokhylla. Jag vet ett hotell i Malmö på Segevång som har en JÄTTE-glasburk med pennor (jag tror att gäster lägger i pennor där ) och tavlor där man monterat pennor i färger. Jag vet samlare inte långt härifrån som har tiotusentals med pennor. Så är det. Mina burkar innehåller kanske snart 2000.

Och nu har jag fått en unik penna till samlingen , en bautapenna ," blyertspenna" ,som inte går av för hackor. Den är inte bara en penna utan ett minne av kolleger och vänner i skolan . Nu skiljs våra vägar åt efter många år tillsammans. Skiljs ? Kanske !! Eller inte ! Vänner är vänner och vänskap ska näras. Hoppas vi kan det !!!!! TACK underbara ni för att ni har funnits och finns i mitt liv !!!!

Här är några guldkorn bland de små vanliga pennorna, från OS i Barcelona -92 och från vinterOS i Lillehammer.

Och ett guldkorn till......pennan jag köpte på GRACELAND för ett par år sedan.

NI som har följt vårt uterumsbygge undrar kanske hur det går. Jo , klart är det inte men nu har min man slipat och oljat golvet och sen ska det torka två dygn.

Kommer dörren att bli färdig så snickaren kan sätta dit den och kommer elektrikern att hinna fixa eluttagen .......FÖRE MIDSOMMAR ????????????????????? Jag börjar bli nervös. Som tur är finns det en B-plan tills gästerna ska komma.
Men nu är det riktigt viktigt....HÅLL TUMMARNA !!!!!!..........EVA...

9 kommentarer:

Mormor S sa...

Vad roligt att du samlar på pennor. Vilken fin ordning du har på dem också.
Jag har också samlat på pennor i många år. Under ett röjarryck så sålde jag alla på Tradera för några år sedan. Bra pris fick jag också. Jag sålde 50 och 50 pennor i taget.
Just nu samlar jag på ingenting utom Garn förstås.
Ha en bra dag.
hälsningar Siv

Virkhörnan sa...

SV: Tack! Mönster till tomaterna och kvisten har jag gjort själv. Men prova att leta på Mönsterarkivet, där hittar man ju det mesta :-)

lenascrappar sa...

Hoppsan då, en fasan I ??? växthuset??? Vad säger pappa då?? Förstår att han ligger pyrt till...sitter pappa på pass nu?? haha...

Strandkullen sa...

vilken kul samling..håller tummarna hårt...kramis semlan

skapa och inreda sa...

Vilken ordning! Min man har lite dille på pennor, han lyckas alltid få med sig några så vi har också gott om dem. Kanske skulle sortera dem?
Kram Annika

Peacerosen sa...

De va som fasen!!! En fasan i växthuset!??!?
Vilken rackare....):
Förstår att Du är måttligt glad nu på den lille gynnaren!!!

Jag skulle nog satsat på ...typ...helstekt? Kanske med en god vinbärsgele´till och hasselbackspotatis? Och gräddsås...(;

Naäe...allvarligt talat...
Han verkar till att ha "bestämt sej". Jag skulle nog se till att förpassa den dit pepparn växer...eller nackat galningen!
Det beror på hur starka nerver du har. Eller någon i din närhet..

Jag vet inte hur det funkar med "fridlysningar" och sånt på fasaner, men OM något djur gör skada på din tomt/ ägodelar, så brukar man omgående få tillstånd att skjuta eller på annat sätt avlägsna den.
För så här kan du ju inte ha det?

Åhhh...physalis!!! SÅÅÅÅ GOTTT!!!
Faktiskt flera år sedan jag satte det....HUR kan detta komma sej?
Är det för sent nu tro?
Kanske kan få tag i någon planta hos någon växtförsäljare...

Betong-gjutning har det tyvärr inte hunnits med denna veckan.
Skrattade igenkännande när jag läste att fler har nästan samma "panik" över hur fort dagarna går fram till midsommar nu..) Vi har ett par projekt här hemma som SKA vara färdiga innan midsommar.
Är det tänkt.....((:

Jaja...midsommar BLIR det vare sej vi blir färdiga eller inte (både hos Er och oss), "för det står så i almanackan", som min svägerska brukar säja.

Lycka till med gräddsås....jag menar fasan-fördriveriet nu!

Kramar!
"Stigbert"

Peacerosen sa...

Jisses vilken lång kommentar jag plitade ner då...*skäms lite*...och ÄNDÅ missade jag:

Min fd husläkare samlade också på pennor!

Han spände snöre mellan spikar utmed hela sin vägg på mottagningen och där hängde han alla sina bläckpennor!

Mycket för oss patienter att titta på. Inte konstigt att man jämt fick komma in för sent där, eftersom säkert alla ville kolla om han fått någon "ny" i sin samling!

Rolig samlar-grej, tycker jag!

Hej svejs igen!
"Stigbert"

Black Iris sa...

Pennor,pennor och åter pennor finns det hur mycket som helst hemma hos oss också för "gubben" som reser runt till olika firmor i jobbet kommer ofta hem med en massa.
Senast kom han med en Ullareds-penna.

Kram Maidi

Maria sa...

Imponerande penn-samling! Smart att samla på något som inte tar så stor plats. Lycka till med uterummet!
Maria