Sidor

fredag 11 juni 2010

Vatten som vatten !

Dagens inlägg handlar mest om vatten, vatten från ovan och vatten från "nedan", d.v.s. havet. Hur mycket vatten finns det egentligen ? Jag lär ju mina skolbarn att allt vatten "går runt", vattnets kretslopp. Nu tycker jag förstås att det blir mer och mer vatten .Men det kanske bara är inbillning. Det är väl de där isbergen och glaciärerna som smälter. Idag har det i alla fall kommit mycket vatten ovanifrån. Om det nu kan vara inspiration så gjorde jag ett par vattenkort, ja med sommarmotiv förstås. Det kan ju också vara inspirerat av att jag doppade mina fötter i Kalmarsund förra helgen. Fyren till höger skulle i så fall vara Garpen, ni vet där ERNST var och piffade förra sommaren. Ibland är det svårt att hitta stämplar med mansmotiv, men här är i alla fall ett. Inspirationen kan i alla fall inte komma från Kalmarsund där vi bor, för jag vet aldrig att vi har fått någon fisk där. Det har däremot sälarna och skarvarna (ålakråkorna ). Barnen håvar förstås minifiskar intill bryggan, men inget som man kan bli mätt på.
När jag såg hur det glittrade av regndroppar i daggkåpan var jag tvungen att föreviga det. Regnet ligger som pärlor på bladen. Snyggt !

Ni skulle ju hålla tummarna för att det blev uppehållsväder idag. Glömde ???? Snickarna fick springa med en bräda i taget ut och såga till den snabbt och in igen. De sa inte så mycket , bara kutade ut och in. Förvånansvärt att de hann spika upp en och en halv vägg. Så här ser det ut.

Ja nu är det helg igen. Många av er har haft skolavslutning och examen idag . Hoppas att ni haft en härlig minnesrik dag. Imorgon är det flaggdag hos oss. Varför det ?? Ja det får ni veta imorgon....... Och nu ska jag börja plocka ihop lite godisbitar, för jag har noterat att mitt räkneverk rullar på i en farlig fart. Ni är för gulliga !!!!!!!!

........tycker EVA

2 kommentarer:

lenascrappar sa...

Det första kortet är helt i min smak!! Jättefint..uterummet ser också tjusigt ut!!

Jag älskar ju vatten..kolla min blogg får du se min nya layout!!

Tess är också prickig nu...får se om det blir de riktiga kopporna!!

Kram Lena

Maria sa...

Jättefina kort! Ja, man kan bli inspirerad av regn också.
Garpen - där var jag förra sommaren, vilken mysig liten ö. Kikade in genom fönstret till det rum som Ernst hade gjort iordning. Fint!
Grattis i förskott till morgondagen.
Jag kommer att befinna mig i butiken med stickor och garn - världsstickdagen.
Ha en fin helg!
Maria