Sidor

onsdag 2 juni 2010

Är det sommar nu ??

Vilken fantastisk sommardag idag. Strålande sol på klarblå himmel och +22 grader. Det här var dagen när shortsen åkte på. Jisses vilka vita ben !!!! Det var också dagen när utekrukorna blev planterade. Och det var också dagen när två små tjejer ( barnbarn) dukade upp ett fikabord med fantasins hjälp under det blommande äppleträdet . 100 % idyll !!! Men igår kväll invigde jag mitt scraprum med att göra två kort och en LO. Ett av korten har jag skickat in till Skapahobbys skisstävling så det får ni se senare. Men här är det andra. Lo:n handlar om sommarens fröjder och där skulle kunna finnas fler detaljer, men nog så.
Det är inte jag på mc:n utan sonen med hustru. Jag håller mig till cykel och bil, men det är säkert en sommarfröjd för dem.
När jag kollade runt på bloggar igår var det två som visade virkade blommor, hur läckra som helst. Då kom jag att tänka på den här veckotidningen från 1982 med ett uppslag av virkade ängsblommor. De här är ju tänkta till fruntimmersveckan , men varför inte till en midsommarbukett eller blomsterkrans eller kanske att lägga under kudden och drömma om sin tillkommande ( om man inte har nå´n ). Kan det bli bättre än med en virkad bukett under kudden !!! Ja ni ser väl blommorna : smörbollar, skogsklöver, prästkragar...................

..........blåklint, nyponrosor, kornfibblor och blåklockor. Alla midsommarblommor är med. Men det gäller att ta fram virknålen bums. För så många dagar är det inte till midsommar. men jag vet att ni är väldigt flinka. Jag skulle vilja hinna några, får se.......! Har ni svårt att se beskrivningen, skriv en kommentar så försöker jag fota en bättre närbild.

Med denna 28 år gamla tidning vill jag verkligen påskina att KASTA INGET förrän du är supersäker på att du ska det. Och med den tesen kan ni kanske ana hur det ser ut i våra skåp, garderober och förråd. Men, men det är många guldkorn jag vaskat fram ur gömmorna. Som den här !!!
....Ännu skiner solen så jag pyser ut.........

7 kommentarer:

Kerstin: sa...

Så roligt att se den gamla tidnigen! Verkligen fina blommor! Allt det gamla kommer igen så det gäller ju att spara "rätt saker". Är nog en som hellre slänger.

Anki sa...

Härlig sommardag här också!

Postisen gjorde sitt jobb idag. Tack rara rara du för de fantastiska korten och boken! Tillverkar du till försäljning också? Om inte så borde du det. Du är ju helproffsig! Tack igen söta du!

Kram-kram

Gittans Pysselsida sa...

Jag har nog haft såna blommönster nångång..det är tyvärr inte alltid jag är en ekorre..skulle vara kul att virka någon blomma.
Vi har också haft underbart väder idag..i Uddevalla
Hälsn. // Inga

Carina sa...

Hehe vad roligt ju o tack för mönstren. Många som gör blommor just nu...=)

Maria sa...

Så mysigt det låter med barnbarnens lek1 Det är sommar, det.
Fin LO du har gjort! Förstår att du är glad åt ditt scraprum.
Oj, så fina midsommarblommor! Har just funderat på att åstadkomma några....Tyvärr har jag slängt mycket material vid alla mina flyttningar, men det finns ju intressanta och inspirerande bloggar... och så kanske man kan klura lite själv, också.
Nu ska jag cykla hem till sommarträdgården!
ha det gott!
Maria

Vera.m.fl sa...

Vilket mysigt scraprum du har fixat till! Det är så viktigt att ha skaparlust och komma till ro där man ska sitta- annars får man knappt något gjort!

Sen måste jag ju säga WOW, att ens komma ihåg att man sett ngt i en gammal tidning och hitta åt det- vilken bedrift :) Duktig som du är så har du snart satt ihop en hel midsommarbukett *ler*

Ha det skönt i värmen!
KRAM

Anonym sa...

Vilka häftiga/härliga midsommarblommor.Du är ju makalös på att ha koll i dina gamla samlingar. Fast jag vet ju att du är en fantastisk organisatör.Grattis!
Ja jag blev sugen. De ser avancerade ut och det är ju det som är roligt. Får vänta och se om du lägger ut beskrivningar annars får vi ta det på något annat sätt.
kram Solveig