tisdag 29 juni 2010

GRATTIS OLLE 8 år !!

Idag fyller Olle 8 år . Och vad tror ni han är intresserad av ?? Jo fotboll fotboll ! Så det blev ett fotbollskort till honom och en prenumeration på en fotbollstidskrift. Jag tror att det gillades. Och så bra för den presenten varar ända till jul ! Olle är dessutom superduktig fotbollsspelare och springer som en vessla på planen . Vad månde bliva ??!!

Och det blev ett härligt kak-och-tårtkalas hos Olle. Med mumsiga jordgubbar . Mmm !! Och kusinerna hoppade på studsmattan hela tiden vi var där. Och vi vuxna satt och gottade oss i solskenet. Ett härligt kalas med andra ord.

För ett tag sen berättade jag att vi var på en marknad. Det var ju förresten på vår bröllopsdag. Där på gräsmattan såg det ut så här: låda på låda på låda med billiga grejer. Och man kan ju bara inte låta bli att kolla om man hittar någon bra-att-ha-grej.

Och det gjorde jag !! Jag hittade en hel låda med färggranna plastsnören och jag har letat Kalmar runt efter sådana. Och här låg dom .....och nu kunde jag plocka fram beskrivningen som jag hittat i en virkbok............

.....och igår blev detta projekt färdigt och klart. En nätkasse . Jag har aldrig virkat med snören förut, men det gick jättebra. Det kan nog bli två kassar till för jag har ett rött och ett gult nystan kvar. Ett nystan räckte precis. Tänk att det hela tiden dyker upp nya saker som man bara MÅSTE ta tag i. Idag när jag hämtade mitt ena barnbarn sa hon - När egentligen ska du sticka några Barbiekläder till mig ? - Hoppsan, ja det kanske får bli ett nästa projekt.

Idag slog den första rosen ut på klätterrosen som växer vid hönshusväggen, d.v.s. nuvarande hundgårdshuset. Den rosen blev lite misshandlad för ett par år sedan när vi gjorde om på altanen , så vi grävde upp den och satte den utmed hönshusväggen. Ifjol trodde jag den skulle välta så mycket blommor hade den. Och den är på god väg i år också. Det är något visst med ROSOR !!

Det blev ett sent inlägg idag . Jag vet faktiskt inte riktigt var den här dagen tog vägen . Jo vår snickare har varit och avslutat sitt arbete och nu väntar vi på elektrikern. Och jag har bakat två sockerkakor , en med rabarber i och en med äpplebitar i . I ett obevakat ögonblick fick någon annan än jag och snickaren sig en skiva av kakan till em-fikat . Det var katten Dennis. Han kom från ingenstans och kände doften och simsalabim så var en skiva försvunnen. Men okej Dennis, det var roligt att du gillade mattes kaka.
Natti, natti och....

7 kommentarer:

lenascrappar sa...

Ja det var ett mysigt kalas trots en en trött "jag"...ungarna var nog rätt trötta med då de rök ihop direkt när vi kom innanför dörren...hmmm...syskonkärlek...

Kul kasse du gjort...

Vet att det väntas på barbiekläder så det är ett tips att knåpa ihop ngt...=)

Kram dotera

skapa och inreda sa...

Tårtan se så god ut:)
Ibland så gör man bra fynd,kassen blev verkligen fin.
Kram Annika

Bettan sa...

Kul ide att virka med plastsnören, visst finns det massor av kul grejer att göra bara man använder fantasin, och kanske kollar oh "snor" lite ideer som finns på alla kreativa bloggar! Trevlig sommar. Kram sytanten

Peacerosen sa...

Ja, på marknader brukar man hitta alla möjliga "braochhagrejer"!

Och roligt brukar det vara att gå där och "fynda".
Jättefin (och praktisk!) nätkasse du knåpat ihop ju!

Och rosor ÄR väl speciellt....

Har två olika nu som blommar och DOFTAR gudomligt!

Ha det bäst!
Kram, "Stigbert"

Soulsister sa...

Vilket kap! Nu har du så du kan sysselsätta dig ett tag :)

Rosen är gudomlig, vilken intensiv färg!
Kan tro att pågen blev jätteglad för sitt kort, det är toppen!

Ha en fin dag
kram

Black Iris sa...

Ojdå, det där plastsnöret har jag aldrig sett. Det påminner ju om mitt buntsnöre som jag gjort mina mattor av. Buntsnöret är ju bara vitt så det hade varit roligt att göra lite ränder i avvikande färg i nästa matta eller vad det nu blir.
Måste hålla utkik efter sånt.

Kram Maidi

Maria sa...

Du hade verkligen fått till ett härligt fotbollskort! Och tårtan såg smaskig ut. Nu börjar det mogna i vårt jordgubbsland också.
Läckert med den virkade kassen! Ja, allt är möjligt - och kul med lite annorlunda grejer.
Maria