torsdag 3 juni 2010

Bladlöss, blått och nytt

Har ni bladlöss hos er ??? Vi har invasion, men bara på en björk. Och dom rackarna flyger upp på den nybyggda terassen och sitter i klungor på bräderna. Min man hade ett elände att få bort dem när han skulle måla. Och när han hade målat, vad tror ni hände då ?? Jo, de stannar för alltid !! Har försökt hitta nyckelpigor, men var är dom när man som mest behöver dom ?
Nu blommar blåbärsriset i skogen. Men ve och fasa så få blommor jag såg. Kan det vara så att de tog ut sig ifjol och orkar inte i år. Så brukar det ju vara med t.ex. äpplen. Tur att jag har många påsar i frysen. Det var så vackert i blåbärsskogen i morse. En sådan strålande sommardag, andra riktiga sommardagen och lyckan bara bubblade i kroppen.
Gick länge och strosade här. Hoppas, hoppas det blir några liter blåbär att plocka även i år för......... Skogstokiga har så många härliga stämplar med frukt och bär. Väldigt användbara. Det här kortet har jag gjort tidigare.
Hemma är nu ute-tomaterna planterade i sina "pytsar" utmed garageväggen. Det funkar så bra där , mot söder. Jag har många olika sorter som jag drar upp med frön från Tomatklubben. Jättekul att prova annorlunda sorter. Här är några exempel:


Chocolate cherry (violettbruna, cocktail), Merlot(röda, ovala, cocktail), Misca (röd hjärtformad, cocktail), Green grape cherry (oval, mossgrön, cocktail), Tommy toe (röd, plattrund, busk), Slivovidnyi ( oval, röd-orangestripig busk), Raketa (röd, raketformad,busk) , Cherny Mavr (oval, svartbrun, normal) o.s.v. Jag har planterat 19 olika sorter och delat ut en del plantor till höger och vänster. Det är otroligt att se alla färger och former när de mognar. Vi får väl se om det blir ett bra tomatår i år. Hoppas !!!!

Idag har snickarna varit här , med spikpistoler och alla magiska verktyg. Golvet är på plats . Så nu kan jag stå inne i uterummet och det känns sååå roligt .Det var varmt här inne idag , men när vi öppnade alla glaspartier som gick, var det riktigt skönt. Nu fattas lite småpul , den invändiga panelen och lampor och uttag. Snart hoppas jag kunna visa er det färdiga resultatet.

Idag kom också lister och sådant på plats i mitt scraprum, så nu är det helt klart. Och jisses vad nöjd jag är. Har jag sagt det förrut ?

Vi har ett litet mysterium som vi grubblar på idag. Jag tar det från början. Igår kväll hörde jag lite buller från terassen. När maken kom in sa han " Vad har hänt där ute ?" Där låg mer än en hel hand katthår utspritt i gräset. Det såg ut som Dennis-hår. Vi letade, ropade och sen lät vi Ajax spåra. Han ville prompt under terassen. Då lyste vi med ficklampa och där låg han , Dennis, och tittade på oss, men kom inte fram. Eftersom vi inte visste om han var skadad tog snickarna upp terassbräderna idag. Men ingen Dennis. Bara ännu mer katthår. Ikväll kom han hem till matdags som om inget hade hänt, hel och fin och såg ut precis som vanligt. Väldigt mysko, men jag säger bara TACK OCH LOV !!!
.........Hoppas solen skiner på oss alla även imorgon.......

3 kommentarer:

Mormor S sa...

Oj Oj vilket fint scraprum du fått och vilken ordning du har.
Jag har också ett litet rum som skulle vara förråd men det blev iordningställt till mitt arbetsrum. Där kommer jag nästan inte in för all röra jag har. Bl.a garn i massor.
Hälsn Siv

skapa och inreda sa...

Bladlöss vill vi inte ha!
Tur att katten kom fram av sig själv.
Kram Annika

Maria sa...

Hej och grattis till allt nytt i ert hus! Så perfekt att sommaren har kommit nu, så att ni kan njuta av terrass och uterum.
Och vilken tur att katten kom tillbaka!
Vilken fin skog ni verkar ha inpå knutarna. Jag har inte lyckats hitta något bra blåbärsställe (kan bero på att jag inte har letat så aktivt....) men i år får jag nog ta mig i kragen. Det är ju så härligt med blåbär!
Jag håller med dig om att Skogstokiga har många härliga stämplar! Man får skärpa sig lite, annars är det lätt att man vill ha "hela klabbet".
Ha det gott i solen!
Maria