fredag 4 juni 2010

Mys-socka för frusna fötter

Jag är faktiskt lite imponerad av mig själv att jag har sparat en del veckotidningar och bilagor med några år på nacken. Den här beskrivningen på mys-socka är från 1981, men det var den lättaste beskrivning jag sett och gjort. Bara en fyrkantig lapp. Det gick på "nolltid" och såklart kan vemsomhelst, som kan sticka räta maskor fixa denna. Jag har hopplöst kalla fötter så jag får väl ha några här och där lätta till hands. Här ser ni beskrivningen........
Det måste vara roligt att vara bonde idag och ha sådana här häftiga maskiner. När vi flyttade hit minns jag att våra grannar räfsade och hässjade på gammalt sätt. Och våra barn åkte hölass. Det var tider det !!! Men bönder sliter så det är dom väl unnat att få hjälpmedel. Så här gör man en bal i alla fall.....

Först samlas gräset upp i "vagnen" ända tills utrymmet är fyllt.

Sen puttar maskinen ut gräsbalen och..........

...den vita plasten börjar rullas runt hela balen, varv efter varv. Det ser himla kul ut. Sen knuffas den vita balen ut på marken och det är ju så vi ser dem på åkrarna. Jag tycker det ser fult ut. Jag har god lust att smyga dit när ingen ser och scrappa till dem litegrann. Men det vågar jag inte. Jag har nog inte uttryckt mig med korrekta ord i beskrivningen hur detta går till, ni förstår väl såklart.
Igår kom tidningen LAND hem till mig och där fanns beskrivning på de populära amigurumina.
Ett tips ifall någon letar . Har aldrig virkat sådana , men jag har sett att de finns på många bloggar. Jättesöta !!!
Ute är det underbar sommar för tredje dagen. Och nu är det helg också.
.....Passa på och njut precis som jag ska........

3 kommentarer:

STICKKATTEN sa...

vilka fina bilder kommer ihåg att min svärmor gjorde dessa sockar
och de var sköna att ha på deras kalla golv, ibland är det bra att ha gamla tidningar.

Fijaffa sa...

Hej Eva!
Tack för din kommentar. Visst är jag trött, men jag klagar inte på riktigt, som du säger så får jag ju något för det. Dessutom så ÄLSKAR jag att vara gravid, det är åtta år sedan sist och troligen sista gången, så nu njuter jag av det. Även om det tar på orken. Men den stora magen och alla sparkarna... det är så ljuvligt underbart :-)
Att jag sedan inte orkar med trädgårdsarbetet är rätt så frustrerande, men å andra sidan så kan jag handarbeta istället ;-)

Ja, nu har sommaren äntligen börjat visa sig och det sägs ju att den ska hålla i sig över helgen i alla fall. Så nu får vi passa på att njuta, det ska jag också göra. Titta på lilltjejen när hon spelar fotboll och mest bara vara... Och så hinna sticka en del :-)

Black Iris sa...

Jättesöta tofflor får jag säga.
Visst var det mysigare förr när höet fick torka på hässjor.
Jag ser det ibland när vi är uppe i Jämtland på sommaren och det är så fint.

Maidi