Sidor

onsdag 9 juni 2010

JEANS JEANS JEANS

Jag har fått ett uppdrag av yngste sonen att fixa till hans håliga jeans. De var lite väl håliga , speciellt på rumpan. Och längst ner på benen. Ja kära nån sådant mode, tänkte jag. Men jag har sett många som har håliga jeans men det sitter tyglappar under hålet.Tänk när det här modet tar slut...då vill man ju inte ha håliga jeans. Andra hela jeans kan man ju ha hur länge som helst. Ja om man inte "går på sig" förstås. Nu ska jag ju inte "kasta sten i glashus" , för jag har också ett par håliga jeans köpta i New York 2005. MEN KOLLA KOLLA så diskreta hål !!
Och här är mina favvo-jeans köpta i Memphis 2008, med blingbling där bak..........

.....och se, "diamanter " istället för nitar. Snyggt va ?!!

Nu är i alla fall alla hål på sonens jeans tilltäppta med lappar och så här blev det. Hoppas hoppas han blir nöjd med resultatet.

Jag fick ju attackera ett par gamla jeans med saxen för att få tygbitar och då blev ju hela överdelen orörd. Och tänka sig .........det blev en jättebra axel-väska. Klippte till rakt nertill, sydde ihop. Klippte smala remsor av resten av benet som jag flätade och sydde fast till handtag. Och " voila" , en rymlig väska. Inget spill här inte !!!!

Eftermiddagen är inte så långt gången. Få se vad det blir av resten av dagen . Uteväder är det inte i alla fall. Och bygget står stilla för panelbräderna är försenade. Sån´t är livet !!!!
..............................................................

9 kommentarer:

Maria sa...

Hej!

Ja, mycket kan man göra av jeans. Din väska blev snygg! Fiffigt att fläta en axelrem.
Jag har också gjort väskor av jeans - och av jeansbarnkjolar. Det var jätteroligt!
god fortsättning på eftermiddagen!
Maria

Vera sa...

Ja, nog kan man säga att du är en riktig återvinnare :)
Tänk om jaghade hälften av din uppfinningsrikedom och fantasi- då skulle bra mkt mer bli gjort här *S*

Ha det gott!
KRAM

skapa och inreda sa...

Men så fin väskam blev, den gillar jar verkligen:)
Kram Annika

Black Iris sa...

Haha!
Jag har precis själv gjort ett inlägg om slitna jeans bl.a.
Ja visst är det märkligt för de här jeansen som jag skulle "lappa" var ju i och för sig söndriga men till saken hör att denna lilla madam som ville ha jeansen lagade för bara ett par månader sen köpte ett par andra jeans som var betydligt mycket mer "skador" på än dessa "favvojeans".
Jag begriper ingenting.

Kram Maidi

Peacerosen sa...

Blev ju jättefint!!
Har du sytt eller limmat?
Ser ju ingen söm??

Väskan blev jättefin också. Och får mej osökt att påminnas om den lilla flick-jeanskjolen jag köpte på en loppis för 15 kronor. DEN skulle jag ju göra väska av!!
Hade jag ju helt glömt av...så Tack för påminnelsen!
Kram J

Strandkullen sa...

Vad duktig du är som är så kreaktiv...hade det varit jag skulle det börjat med jeans och slutat som en tumme precis som hos mäster skräddare i sagans värld*fniss kramis semlan

Black Iris sa...

Hej igen!!!
Du undrade över min översta bild. Jag vet inte heller vad det heter riktigt så jag säger oftast "bilden längst upp", hihi.
Jag pysslar ju med det mesta men när det gäller såna här saker överlåter jag det till min gubbe.
Jag valde ut några bilder som han skulle använda och sen har han gjort collaget i ett program som heter iScrapbook. Det fungerar bara på Mac men han påstår att det finns andra liknande program att ladda ner till PC.
Hoppas det går bra för dig att ordna ett collage.

Kram Maidi

Anonym sa...

Hej Eva!
Vad snyggt du har fixat till jeansen. Sonen kan inte annat än att bli nöjd.
Fräck väska. Den blir nog favorit i sommar.Du är handlingens kvinna full av inspiration och ideer.
Kram vännen.Vi ses.

Evas Pyssel sa...

Sonen har meddelat att brallorna kommit fram och att dom är super. Så skönt !!! Jag sydde fast lapparna med raksöm. Hade sådan tur att tråden var exakt färg så den syns knappt.
Tack för tipset Maidi !!!
Eva