Sidor

söndag 27 juni 2010

FULLMÅNE !!

Tänk att det också var fullmåne denna underbara midsommarhelg. Det är så magiskt att stå på stranden och se när månen höjer sig . Och det blir en ljusgata i vattnet..Riktigt romantiskt !!! Men fort går det och vips är månen högt på himlen. Stolt att jag lyckades få månen att fastna inne i kransen på midsommarstången. Ser ni !!! Visst glömmer man hur vädret är varje år , men nog var det några år sedan vi hade sådan tur med vädret. Här i östra Småland var det 26 gr och bara svag vind. Vi kör alltid till en idyllisk hembygdsgård en bit bort. Där är programmet traditionellt firande. Här spelar och dansar Kalmar folkdanslag . De är otroligt duktiga .Kvinnan längst fram har nog en Skånedräkt. Känner igen några detaljer.
Det är många olika folkdräkter man får se. Jag har en från Oxie ( utanför Malmö). Sydd av mig själv !!!!! Men den har krympt, tyvärr. För många år sedan hade vi lärare folkdräkter på skolavslutningen. Men jag tror att det var fler som krympte så vi slutade att pina oss med dem. Men högtidligt är det.

En nyhet i år var loppis-lotteri. Har aldrig sett det förut. Men jag tyckte att det var en himla bra idé för föreningar. En lottring på 200 , gratis vinster och vips en bra förtjänst. Jag vann ett Astrid Lindgren- pussel med motiv från Saltkråkan från 1977. Är väldigt förtjust i gamla saker, så det var perfekt vinst.

Midsommardagen drog vi ner till stugan i Bergkvara. Fortfarande kanonväder. Och äntligen kom båten i.

Idag fick vi även i vår trampbåt, men det krävdes fyra starka "grabbar" att bära den. Jättetung !!!

Vi älskar att guppa runt öarna i denna farkost. Här är otroligt stenigt och grunt, men ingen risk att fastna i något undervattensstenröse med den. Nu är den redo att ta i bruk !!!

Så där ja , det var den midsommarhelgen !! En underbar sådan att minnas. Imorgon är det som vanligt igen .......................................

....Glöm inte att kommentera mina utlottningar. Inte många dagar kvar !!!!
KRAM från mig......... EVA

6 kommentarer:

Peacerosen sa...

Vilken fin bild!
Magiskt och "Svensk-somrigt" så det riktigt "känns" genom skärmen!
Och vilken full-poängare med månen i kransen!!

Nog är det något speciellt med dom där Midsommar-nätterna....(:

Trampbåt.....(:
Oj, en sådan har jag bara suttit i en gång och det var på Rhodos för typ 100 år sedan!
Verkar ju supermysigt att glida runt på. Och miljövänligt och TYST!

Retar mej lite på alla dessa "surrande" fartdårar som pilar runt på vattnet. Livsfarligt ju...

Ha en bra måndag!
Kram, "Stigbert"

Frideborg sa...

Hej!
Jag kan bara säga att allt verkar bara vara hur ljuvligt som helst. Gillar också dessa trampbåtar som tyvärr finns alldeles för få av här i Sverige.
Ja midsommar har varit fin i år.

Kram Marina

Black Iris sa...

Detta var nog det enda jag saknade på vårt midsommarfirande.
Äkta folkdans!!!!!
Jag älskar den sortens musik och det riktigt spritter i bena. Det är väl för att jag liksom växte upp med den typen av musik.

Kram Maidi

Carina sa...

hallojsan där.
Jag vet vad jag ska göra med några blommor men kransen jag tänkte har inte blivit ännu men de kommer väl för jag har rätt många blommor nu ;*)

Petra Skogstokiga Rubberstamps sa...

Ni verkar ha haft det supermysigt under midsommarhelgen.
Själv så hade jag det hur bra som helst med trevlig sällskap och god mat.
Ha det så gott
Massor av Skogstokiga
kramar från mig

susanne´s smulor sa...

Hej!
Nu är jag med på dina candy´s igen...dom är ju så fina!
Jasså, det var hos dej jag såg sirapen?! Jag kom inte ihåg vart jag sett den och letade överallt tyckte jag.Till slut fick jag söka på nätet och då dök det upp. Jag hittade även syrénsaft som blev jättegod! testa det om du hinner innan blommorna vissnar, fast du som är så pysslig har säkert provat det oxå!
kram sussa