söndag 5 september 2010

Världens bästa sommarstugeblomma !!

Det här den allra bästa blomman att ha i sommarstugan. Den klarar värme . Den klarar mycket regn. Den klarar att man lämnar den ibland mer än en vecka. Jag har aldrig sett den sloka.

Den heter FEMTUNGA....

och rekommenderas varmt. Så här fin såg den ut igår när jag var i stugan.Vilken fantastisk helg vi har haft här. Blå himmel , strålande solsken på morgnarna , sol till och från hela dagen. Men....nätterna har varit kyliga. Som lägst 5gr. Det var inte utan att jag var lite orolig för mina gurkor och tomater. Jag slängde faktiskt över gurkorna en bit fiberduk och ställde in ett par hinkar vatten i växthuset. Men det var lugnt och nu sägs det bli varmare. Skönt.

Det har alltså varit en utomhushelg. Idag kom dotter Lena och familjen och vi gav oss ut i skogen för att leta efter ......

de STORA KANTARELLERNA.

Men VAR finns dom ????????
Ja resultatet får ni gå in till LENA och titta på (kanske ikväll eller imorgon), för jag tror hon tog en bättre bild än jag. Men det är mysigt att lufsa i skogen. Den här mossan var Elisia och jag tvungna att smeka. Så skön och så vacker.

Det krävdes lite akrobatik att nå en del kantareller, men är man vig så..............


Fick en önskan om ett rosa/svart mobilfodral och här är det. Snyggt eller hur ?? Hoppas mottagaren blir nöjd.Så var helgen slut och en ny vecka på g. Imorgon kväll ska det bli riktigt roligt . Kolla nästa inlägg får du se !!!!!!!!
En vecka kvar på mina BLOGG-CANDY.
GLÖM INTE DET !!


7 kommentarer:

Lindha sa...

Låter som om du har haft en härlig helg!! Vi har också haft fint väder, men det är som sagt kyligare på nätterna.

Ha en trevlig arbetsvecka!!

Må så gott! Kram Lindha

lenascrappar sa...

Hej!! Tack för idag!! De smakade verkligen gott och reporatge om just det gula guldet från skogen finns nu på den nya bloggen!!
http://gottattata.blogspot.com
Säg nu till om du vill göra inlägg!!

Kram

elenor sa...

Bra att få lite blomtips, nu börjar mina balkonglådor ge upp, sommarfloxen är halv död men de spanska marguriterna är fortfarnade vid liv! =)
Kram

Ellis sa...

Glömde lägga in namn och url! =)
Kram

Black Iris sa...

Jag förstår att du har mer tid än vad jag har med att blogga och pyssla. När jag gifte mig för 13 år sen med min älskade "gubbe" sa jag till honom att jag ville bli lyxhustru.
Visst får du det sa han, men det hade nog inte blivit någon direkt lyx om inte även min lön bidrog till hemmet.
Jag får stå ut ett tag till med mitt natt-arbete och bara hoppas att jag överlever alla dessa hemska omorganisationer.


Kram på dig
Maidi

Maria sa...

Så härligt ni verkar ha haft det i skogen! Hoppas att svampletningen gav resultat. Det verkar kräva sin kvinna ibland.....
Kram!
Maria

Strandkullen sa...

här har det redan varit frost. Vi personligen drabbades inte då sjön fortafarande värmer men de längre ned i samhället fick skrapa rutorna på bilen...kramis semlan