Sidor

söndag 19 september 2010

VILKEN ÖVERRASKNING !!!!

Så mycket vi har trampat omkring i skogen och letat efter gula kantareller och så nästan snubblade vi över ett gäng precis bredvid båten ......

PÅ VÅR EGEN TOMT !!

Det var en överraskning.

De var inte de där små delikatesserna heller, utan en modell större. Det blev en av ingredienserna till en förrätt igårkväll. Det var lite tankeöverföring med dottern, för när jag kikade in på hennes matblogg nyss, hade de ätit ungefär samma rätt.


Alltså : Kokt polkarödbeta i tunna skivor med smulad fetaost över. Och så det extra.... smörstekta kantareller och till slut några teskedar olja/vinäger/ital.salladskrydddressing. Glömde ta kort, men jag gör nog denna rätt fler ggr, för vi har gott om rödbetor kvar i landet.

Vädret i stugan var frånochtill och hela tiden blåsigt. Man kunde sitta i lä och ha det riktigt varmt och skönt. Våra grannar gick omkring i shorts och tshirt, men så djärv var inte jag. Det berodde mest på en envis hosta som jag förmodligen skaffade mig i bussen hem från Stockholm.

Promenaden till björnbärssnåren kunde jag inte låta bli. Där är fortfarande fullt på buskarna, men nu börjar många bli övermogna och kladdiga att ta i. En burk plockade jag i alla fall. Färska björnbär på morgonyougurten vill man ju dra ut på så läääänge det går.

I den ena viken här, börjar svanarna samla ihop sig inför avfärd. Ett år räknade jag till 283 svanar. Så många är de inte ännu. Vi får väl se nästa gång vi kommer dit.


Bryggan ligger fortfarande i och den ska upp om ett par veckor. Vi drog upp vår trampbåt, så nu får den vila och bli lite ompysslad till nästa säsong. Det är så vemodigt med de här procedurerna. Men snart är det advent, jul och sen vips är det vår igen. Kanske inte så vips, men vi vet ju hur fort tiden rusar.

Det är märkligt att komma till stugan.....där är det verkligen avkoppling. T.o.m. maken kan sitta och läsa , eller göra ingenting , eller titta på tv ............Hemma är det hela tiden saker som pockar på att göras .....gräset, ved, äpplena till älgarna !.. o.s.v.
Och AJAX .....kan vi kalla det här avkoppling också ??!!!



Dagens kort från min kortlåda har verkligen anknytning till stugan. Jag har nämligen aldrig någon annanstans upplevt så många trollsländor som där. VARJE ÅR !! De är vackra med sina glänsande vingar , men svåra att fånga på foto. Lättare på bild, som här.


SÖNDAG KVÄLL !!! Och inte vilken söndagkväll som helst, utan valkvällen. Vi får väl bänka oss framför teven och se hur det går. SPÄNNANDE !!! Och lite oroligt !!! Jag tar med mig en stickning också, så slipper jag sitta och "bita på naglarna ". Det blir den lila sjalen som går mot slutet. Längtar att få den färdig !!!

5 kommentarer:

Lindha sa...

Vilken härlig helg du har haft!! Såg Lenas recept på polkarödbetan och blev riktigt sugen...
Här har det plockats plommon, som du vet!
Hoppas du får en bra arbetsvecka!
Kram Lindha

Maria sa...

Det var väl härligt att hitta kantareller på den egna tomten!
skönt att ni har ett ställe där ni verkligen kan koppla av.
Ditt trollsländekort är jättefint!
Kram, Maria

Tigris Predikantan sa...

I år överraskar svampen totalt!
:)

Ellis sa...

Härligt att ni hittade svampar hemma också! =)
Tjusigt höstkort!
Kram

Black Iris sa...

Hos oss är det precis tvärtom. Här hemma sitter vi framför varsin dator och filosoferar men på torpet är det full rulle. Alltid något att ta hand om men snart har vi gjort vinter så att vi även där kan sitta inne vid brasan och bara njuta.

Kram Maidi