onsdag 8 september 2010

NEEEJ !! INTE ÄN ! Vänta lite till..........

Nu när vi har så underbara sommardagar med 18 gr och blå himmel vill man väl inte se sådana här. Jag medger att de är vackra men än så länge är de i alla fall väldigt få. Och jag klamrar mig fast vid sensommaren ännu ett tag. Och den här lönnen.............den är inte populär i vår familj på hösten. Gissa varför !!!


I mitt växthus mognar tomaterna i rasande fart. Jag delar ut och vi äter och äter och äter. Har inte vi fått i oss antioxidanter för hela vintern så vet jag inte..... De här som egentligen är jättesmå, ca 2 cm i diameter , har gett oss hittills 543 tomater och än är det inte slut. De är som små karameller, söta och goda. Jag ska verkligen spara frön till nästa år. Det gör jag förresten av alla sorter.

Melonen ligger tryggt i en blomkruka . Den är inte mjuk än så den får ligga ett tag till. Men det blev bara en. Plantan orkade inte mer.
.

Jag hade en enda gladioluslök sparad sen ifjol.

Men titta så snygg den är !

Hade nästan glömt. Nu får den stå där och stila alldeles själv.


Den här roliga figuren finns beskrivning till på www.365slojd.se ( kolla långt ner i min sidebar ) för några dagar sen. Ett bokmärke som även finns med i en ny virkbok. Tog inte lång stund att virka. Häftig eller hur ?!


Dagens kort får bli det till..........

gårdagens födelsedags"barn",

yngste sonen i familjen. Han är nästan född i björnbärssnåren så han får stå ut med björnbärskort, björnbärstårta m.m. varje år. Men det är ju så himla gott, tycker även han. Stämpeln är Skogstokig och den kan ju även användas till hallonmotiv. Björnbären på kortet blev väldigt blanka, beror ju på glosset och att jag nog "fotade" en dum vinkel.


Veckan rullar på och.....

nu är det bara ett par dagar kvar innan mina båda bloggcandy avslutas.


Glöm inte kommentera det du skulle vilja vinna. Och jag blir väldans glad om du

även anmäler dig som följare. TACK TACK !!!!

Du har även chans på en bonuspresent om du flitigt kommenterar mina inlägg.

HA EN FORTSATT JÄTTEBRA VECKA !!

10 kommentarer:

Frideborg sa...

Jag älskar hösten, det har jag alltid gjort. Så se dessa höstlöv ger mig en sån där mysfaktor att livet är underbart. Jo jag kan känna så andra årstider med, men hösten är så vacker.
Gladiolusen är så vacker. Går förbi en trädgård där det finns massor.

Kram Marina

Maria sa...

Lönnlöv är jättefina - men de kan vänta ett tag till med att ändra färg och ramla ner. När jag jobbade i en 6-årsgrupp gick vi ut och plockade lönnlöv på hösten. Sedan fick barnen göra avtryck på lera, som sedan skars ut efter lövets uddar, torkade, målades och lackades. Det blev jättesöta skålar. har du prövat med betong....?
Kram, Maria

Strandkullen sa...

jag älskar höstenslöv...sätter gärna en glasljusstake med värmeljus i på löven...ger så mysig känsla på bordet...kramis semlan

Lindha sa...

Den där tomatodlingen du har går verkligen inte av för hackor! Och melonen ser inte heller dum ut!

Tycker att det är alldeles för tidigt för löven att börja falla ner....Gillar hösten, men den får gärna dröja lite till...

Ha det gott!
Kram Lindha

Bettan sa...

Vilken massa tomater !!!! Ja din antioxidantnivå måste allt vara skyhög!! Grattis till dej! Visst är hösten vacker i alla sina färger men jag haåller med dej.. alla dessa löv som inte försvinner av sej själv. Vi har en ( el egentligen flera) oxel utanför... som lägger sina löv i stora högar .... och dom skovlar jag upp till våren om jag inte hunnit räfsa under hösten. Egentligen bovärdens jobb men jag vill ha lite fint hos mej.
Den fina lilla "bokmasken" har jag oxå "hittat " , har inte provat den än eftersom jag stickar på min sjal... måste bli färdig först!!! Sen ska jag prova , får väl ge grannen ett mönster oxå, hon virkar ju så mycket nu!! Var nånstans i Nyköping stannade ni? Åt ni på Mc D.. kanske. Hoppas du hade trevligt i storsta´n.
Ha det så bra!! Kram sytanten

Mormor S sa...

Vilka härliga tomater. Tomater är jättegott när det är äkta hemodlade.
Mysig figur du gjort. Jag skall kolla mönstret.
Apropå löv så har vi ett jätteträd härutanför. Jag vet inte vad det är för träd nu. Det måste jag fråga mannen om. I allafall så krattar vi inte bort löven på hösten. Det behövs inte säger mannen för kommer det ett ordentligt blåsväder så blåser de iväg bort (till grannen). Det stämmer faktiskt men det blir lite kvar ändå.

Ha det bra.
Kram från Siv

Black Iris sa...

Vilken superskörd du har fått,
Håller nu alla mina tummar för att jag ska vinna. Hihi

Kram maidi

Sirpa sa...

Hej!
Tomater är ju goa!
Visst vill vi har flera varma höstdagar!
Håller tummarna!
Har en fin söndag!
Kram Sirpa

Ellis sa...

Här börjar löven bli gula, dock inte så många lönnar! Mest bara björkar! =)
Jättefint björnbärskort! =)
Ha en fin söndag!
Kram

J:son sa...

Lönnlöv som är såå vackra!
Kan det vara så att Ni har för många, och som dessutom landar på gräsmattan?

Fattar inte hur en tomatplanta kan orka med att ge så mycket tomater!!?!?
Det verkar vara en givmild sort, så jag förstår om Du vill spara frön från den!

Gulligt blåbärskort!