tisdag 7 september 2010

Temakväll : virka smycken

Nu äntligen skulle det bli av att virka de där örhängena som jag tittat på hos Maria. Det var nämligen temakväll hos Maria på Droppen garn & café. Vi samlades ett gäng kvinnor med virknålarna i högsta hugg. Att välja vad man vill virka var det första stora beslutet. Maria hade förberett med olika modeller och beskrivningar. Att välja färger på garnen var det andra stora beslutet. Det finns så många vackra garner i olika färger i butiken. Jag valde svart, lila, cerise. Har just köpt mig två lila toppar. Man vill ju hänga med i höstens trendfärg !! Ha ha !!! (Egentligen är jag inte så noga med det !!!) Så här blev mina mormorsruteörhängen !! Vilket ord va !! Det var lite pilligt att virka med svart i kvällsbelysning. Men annars är jag jättenöjd. Vad tycks ????


Vilket kreativt kaos det blev på vårt bord. Alla jobbar på tyst och intensivt ända fram till fikat. Då bryts tystnaden och det blir ett härligt glatt diskuterande och kommenterande.Här är ett jättevackert armband i en sorts mormorsrutor.

Jag hann också med ett armband, lite egen design. Det var en mycket trevlig kväll . Sådana temakvällar är inspirerande och positiva, inte minst för gemenskapen kring något man gillar att syssla med.


Återigen en härlig morgonpromenad idag, solen öste ner strålar på oss. Idag var det lite vind men den märker man inte så mycket när man kommer in i skogen. Vi var tre idag. Dennis hängde med. Han flyger och far över stock och sten, upp i träd och ner igen och dessemellan pussar på Ajax. Men jag lyckades fånga en bild på honom när han stod stilla några sekunder på en stubbe.
Kom att tänka på makens mobilsamtal från Norrland igår. De sitter ju ofta på stubbar och spanar. Igår hade någon haft en björn i närheten som tydligt uttalat sitt missnöje över hans närvaro. Som tur var vänt och gett sig av. Uj uj uj !!!!Inspirationen igår kväll räckte även till ett smyckekort. Att göra kort är ett bra sätt att gå ner i varv innan sängen kallar !!! Här är det pärlor som tema kan man säga och stämpeln är Skogstokig. Ett bra att ha tillhands- kort .

Nu....ut i solen och kolla läget i trädgården. Vågar knappt säga detta högt............
Jag har inte sett de gröna på några dagar nu. Månne de inte klarat de kalla nätterna ???

11 kommentarer:

Virkhörnan sa...

Vad härligt med en kreativ kväll tillsammans med andra lika "virktokiga! Hoppas det blir nåt sånt häruppe också. Fina armband och örhängen.

Strandkullen sa...

vad roliga ideér du har! kramis semlan

Maria sa...

Roligt att du uppskattade kvällen! Tänker mig att du passar på att pyssla en hel del nu när maken är i älgskogen och du har mycket "egen" tid. Jättefint kort!
Kram!
Maria

Sirpa sa...

Fina! Rolig ide!
Kram Sirpa

J:son sa...

Åh, så mysigt "kaos" Ni också har haft!!
Öronhängena var ju riktigt roliga!!

Tycker det är så mysigt att kvinnor mer och mer verkar vilja träffas och ha sina "symöten" och scrapträffar.
Tror det är jätteviktigt för att vi ska må riktigt bra!!

Heja alla goa väninnor!

Kram, J:son

Lindha sa...

Vilken härlig kväll du verkar varit på! Och vilka fina smycken!

Ville passa på och tacka för brevet!!! Tusen tack!! Det är ett brev på väg hem till dig!!! Hoppas det ska komma till glädje!!'

Kram Lindha

Ellis sa...

Fina smycken! =)
Tjusigt kort också!
Kram

lenascrappar sa...

Jättecoola smycken!!
Nu ligger Oktoberkakan inne på nya bloggen!!

Kram Dotera

skapa och inreda sa...

Önskar att jag också hade varit med på den kreativa kvällen. Delad virkglädje är dubbel glädje :)
Jättefina smycken.
Ha en härlig dag.
Kram Annika

Lena LH sa...

Jätte fina smycken, visst är det kul att pyssla ihop med andra.
Det sätter fart på hjärnan;)
Är så trött på allt slängande och städande nu så i går tog jag ett em vil och snodde ihop några virkade korgar:)

Mormor S sa...

Vilka fina örhängen du gjort men vad pilligt att sätta dit dom i öronen så du inte gör dig illa.
Jaq går stickcafe på torsdagar. Det har varit uppehåll över sommaren och drar igång i morgon. Det är affären i närheten som säljer bl.a. garn som ordnar det.
Det är roligt att träffas och kanske få lite ideer. Vi var runt 10 st före sommaren så vi får se hur många det blir nu. Vi brukar också få lite rabatt på något garn under kvällen.