Sidor

fredag 27 augusti 2010

Än är sommaren inte slut !

Nä minsann ! För vi åker fortfarande på små sommarutfärder. Och häromdagen blev det en sådan tillsammans med våra grannar.... till Tingsryd. Där finns en guldgruva....jag tror ni skulle tycka det också .

HAMMARPLAST OUTLET

Tala om förvaring !! Man blir helt lyrisk av att se alla dessa färgglada backar. Vill ha vill ha. NU ska jag minsann köpa backar och få ordning på mina garner. Alltså en grön back till gröna garner, en röd back till röda garner.....o.s.v. Så där ja , det blev några sådana. Och så små burkar att frysa in björnbären i. Jag gillar 3 decilitersburkar. Med gröna lock, hittade jag !! Och dottern hade beställt rosa backar till tjejernas rum. Här är öppet till 18 september ifall någon undrar.


Sen var det "killarnas" tur och vi styrde kosan till en jaktbutik i närheten. Javisst kan man gå med in och kolla för all del , och det fanns ju en jättehäftig hatt. Med en sådan har i alla fall myggorna inte en chans på den kroppsdelen !!!



Trots ett j...la väder, regn och så gott som storm gjorde vi ett besök i Kurrebo ( Urshult). Där har Nelsons fröer sina försöksodlingar. Just nu är det dahliorna som blommar och där finns prov på alla i deras sortiment. Ett exempel får ni här.

I Urshult besökte vi också LJUSHUSET. Oj vad ljus !!! Vi har varit där förut och stöpt ljus. Då hade de en stöpgryta varm, så det var bara att titta in och stöpa sig några ljus.

Den här modellen har jag aldrig sett förut. ....en tunn ljuskaka med många vekar. Tänk er hur det blir när det brunnit ett tag. Då blir det vågigt utmed överkanten.

Vi har också hunnit med att vara i stugan, ett par sköna ljumma sensommardagar. Solsken och nästan ingen vind. Kristallklart vatten , men nu bara 18 grader. Nu vågar sig hägern fram och vandrar i vattenbrynet.

Och kvällen igår tog nästan andan ur mig.....
EN SÅDAN MÅNSKENSKVÄLL
Man blir alldeles tagen av detta vackra. Magiskt !!! Vilket är vackrast egentligen...en solnedgång eller en månuppgång ??

Men kvällen blev kylig och jag hamnade vid teven med virknålen i högsta hugg. För hos grannfrun där, såg jag dessa bedårande söta virkade skor. Och det var bara tvunget att bli ett par sådana. Beskrivningen finns hos Crochetra, fast jag ändrade lite på ett ställe. De är så små och jag undrar hur små fötter nyfödda bebisar har. Det har jag glömt. Sulan är 7 cm lång. Tror ni att de passar ?

För övrigt är det mycket med björnbär nu. Idag blev det ca 4 liter plockade och det finns hur mycket som helst på MITT STÄLLE. Älskar björnbär !!
Och när jag kom hem var det tomaternas tur att plockas. Hittade ett recept på nätet "Inlagda tomater med timjan" , som jag tyckte verkade gott. Vi får väl se. Så här ser de ut i burkarna .

Tyvärr har vi fått in larver av trädgårdsflyet i växthuset. Äckliga feta gröna larver som äter på mina tomater. Jag inspekterar nu varje dag och avlivar de jag hittar. Otäckingar !!!
Sista semesterhelgen för min man, sen blir det vardag här hos oss igen. Men innan dess ska vi.................ja just det..........bara vädret blir snällt. Berättar sen !!!
Ha en jättehärlig helg !!

10 kommentarer:

Jenny sa...

Jag berättade för Dottern här om alla Dina tomater...och hon sa att man kanske skulle kunna råsaftcentrifugera till tomatjuice och frysa in?

Säkert jättegod variant att göra !Gazpachou" på (och DET hade jag ingen aning om hur det skulle stavas, men Du förstår säkert...Haha!)

Och vilka underbara bebis-dojjor!!!Halleda!!

Månen är som DU skriver MAGISK när den lyser så!
Man vill inte gå in dom där kvällarna....

Kom att tänka på klara vinternätter med knarr under stövlarna och där man står och tittar upp på fullmånen och alla stjärnorna och allt bara är tyyyyyyst. Så där tyst som det blir när snön lagt sej.
Det är också magiskt.

Man får passa på att njuta av alla sådana "gratis-upplevelser", för DET är ren ENERGI för kropp och själ, tycker jag!

Jättefina bilder på alltihopa!

Kram och ha en fin helg!

(Hehe....Själv har jag tillbringat fredagskvällen på Folkets hus här i Uddevalla i 5 timmar med ett antal scrap-tanter!
Och i morgon fortsätter vi. Från tidiga morgon till sena kväll!)

J:son

Evas Pyssel sa...

Ja just de´!! Gaspacho hur det nu stavas, det måste man kunna köra i matberedaren eller mixern och sen frysa in. Ska kolla . // Eva

Lindha sa...

Åh, vilken härlig utflykt! Hammarplast lät verkligen som nåt jag skulle gilla! Tack för tipset!
Och tomaterna har fått mig att inse att jag också ska odla tomater till nästa sommar!!

Det gäller att samala på "nu:n". Livet är ju inte dagarna som går, det är dagarna man minns!

Hoppas du får en kanonhelg!!

Kram Lindha

Maria sa...

Vilken härlig utflykt ni gjorde!De där plastbackarna var väldigt lockande.....
Och Dahliorna - jag måste nog besöka det stället framöver.
Så söta babyskor!Jag blev alldeles kär i dem. Jo, de passar säkert på en nyfödd.
Kram!
Maria

Evas Pyssel sa...

Just det Lindha ! Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns. Kolla min bonusvinst, så kan du vinna en tändsticksask med just de orden. Och du.....har du sett reklamen på teve med ursnygge Mads Mikkelsen`? Samma ord där.
Ha det gott ! Eva

Bettan sa...

Härligt att göra utflykter och dessutom hitta sånt som är kul! Kanske handla lite och göra slut på "sista" semesterslantarna??!! Snart blir det väl höst (hoppas att det går lååångsamt) och man får sitta inne och "kura". Söta bebbisskor, 7cm är nog lagom för en nyfödd - ett par månader...dom har ganska små fötter...
Kram sytanten

Mormor S sa...

Vad mycket härliga bilder du har lagt in.
Jättefina babyskor. De passar säkert.
Vilken bra förvaring för dina garnnystan. Jag gjorde likadant för mååånga år sedan och sorterade men jag hade vanliga dricksbackar och la garnet i. Sen virkade jag filtar till Röda Korset. De skulle inte vara så stora då så det gick ganska fort.
Ha en skön helg.

Kram från Siv

Maria sa...

Hej igen!
Tack för tipset om susnet. Jag har kollat in den och hoppas att jag ska kunna få till det. Men det finns ju plats bara för att ange adress till hemsida. Jag har mejlat en fråga hur man gör med en blogg.
Ha det gott.
Kram!
Maria

Black Iris sa...

Jag jobbar nätter och sover på dagarna men om så inte vore skulle jag nog ändå inte hinna med så mycket som du gör.
Plastbackar vill jag också ha men var ska jag ställa dom sen då?
Vi lever i en stor 4-rummare men sedan barnbarnen flyttade in här hos oss lever vi enormt trångt.
Härliga inläggningar gör du också.

Kram Maidi

Ellis sa...

Härligt att fynda lite till förvaring, ljusen såg ju jättefina ut också! =)
Gott med tomater, skorna var ju helt bedårande! =)
Kram