Sidor

tisdag 24 augusti 2010

VILKEN DAG... tisdag den 24 aug !

Var är vi nu ?? Gissa ! Jo det är Kalmars stolthet........

KALMAR SLOTT

Här var jag faktiskt guide när jag gick min lärarutbildning. Jag minns hur jättekallt det var inomhus, och vi frös alltid.

MEN INTE IDAG !!!!


För idag kom ANTIKRUNDAN på besök och kön in till experterna ringlade sig runt alla murar . Det var visserligen blå himmel, men fy 17 vad det blåste . Vi stod ca tre !!! timmar i denna kön.I ett hörn av yttre borggården fanns en inspelningsplats. Så här såg det ut. Det visade sig sedan att det fanns flera inspelningsplatser både ute och inne.Här är "chefen" Anne Lundberg själv, i samspråk med en av experterna om en hel kärra läckra högklackade skor. Säkert från 50-talet. Spetsiga och sylvassa var de också.Inne i GRÖNA SALEN dit vi kom så småningom kunde man gå till olika bord allt efter vad man hade med sig. Det jobbades frenetiskt ska jag säga.


Smycken och silversaker var ett populärt bord.


Men vi kom hit för att träffa........


MISTER PLUNTKY himself

För min man hade , efter lite övertalning, samlat ihop sina gamla leksaker för att få bedömda av leksaksexperten Peter Pluntky.


- "Det här var kul , sa han, riktig julafton. Upp med alla på bordet. Hämta en filmare !"


Och så tömdes alla gamla plåtbilar,traktorer, lastare och vägvältar och allt vad det heter upp på bordet. En del kunde köra fram och tillbaka på bordet med hjälp av batteri trots sin ålder. Glasögonen åkte på och granskade föremålen. Och runt bordet stod mest herrar i medelåldern tror jag, och dreglade. Och säkert tänkte de.....en sådan hade jag, och en så´n ....varför har jag inte den kvar ???? Och mr Pluntky sa att 50talisterna var inte rädda om sina leksaker, det finns inte mycket kvar. Och han berömde min man som bevarat alla i så gott skick .T.o.m. kartongerna finns kvar till några. Imponerande !!!Och filmaren dök ner i högen för ännu bättre närbilder, medan mr Pluntky värderade en efter en efter en.........Här är en av klenoderna en stor motorcykel tillverkad i Nurnberg.

Och det sista han sa innan vi packade ner allt i lådorna var........


AKTA LACKEN !!!!!!!!!!!!


Kolla programmet Antikrundan från Kalmar slott på SVT, men jag vet inte när det kommer. Kanske får ni se något av denna berättelse. !!!! Det här var en häftig upplevelse. Och häftigt ska det bli att se tvprogrammet och hur de fått ihop det. För det kunde man inte ens ana under tiden vi var på slottet.

9 kommentarer:

anders sa...

Kanon.kan nog bli bra på tv.

lenascrappar sa...

Va kul!! Hojta till när de börjar sända antikrundan...men fy tusan vilken kö...

Så var det lite semester igen..skönt!!
Alla här hemma ser fram emot helgen...hoppas på lite bättre väder än det här..med tanke på vad vi ska göra im kväll..kan bli svajjigt...

Hörde att du hittade backar..perfekt!!

Kram

Fiff sa...

Så spännande! Roligt att få vara med om det. Tack för komplimangen, och ja, jag vet..jag är ganska ekonomisk ;-) sov gott

Bettan sa...

Jag kollar över och mejlar dej en lisat på det jag gör.

skapa och inreda sa...

Men vad kul!!! Tittar alltid på antikrundan så vi får hoppas att ni kommer med.
Kram Annika

Ellis sa...

Slottet är ju jättefint, hoppas det gick bra med värderingen också, ska kolla in när det är dax! =)
Kramar

Sanna sa...

Vad kul att få vara där live, och inte bara kolla i tv rutan.

Kram

Maria sa...

Oj, så kul! Jag tycker att det är ett trivsamt program. Nu ska jag hålla ögonen öppna extra noga när det börjar sändas i tv, för då kanske man kan få en skymt av er. Imponerande leksakssamling!
Kram!
Maria

Lindha sa...

WOW! Vad häftigt! Ska kolla på avsnittet från Kalmar för jag är säker på att det här kommer med i tv!!! Må så gott!