Sidor

tisdag 10 augusti 2010

Första BJÖRNBÄREN mogna !!!

Ja minsann är inte första björnbären mogna. Vi har en björnbärsbuske precis utanför stugan och det är en märklig buske. Den blir alldeles full med stora fina bär , men i flera år har bären bara blivit röda och stenhårda. De har aldrig mognat. Vi har vräkt över dem vatten ifall det var det som saknades, men nej. IDAG plockade vi FEM mogna bär. Man tappar hakan !! Har busken kommit på bättre tankar ? Hoppas det , för vi är många i familjen som älskar björnbär.


Och blåbär finns det i skogen. Cyklade iväg till Blåbärsskogen i em och plockade en liten hink. Det fanns inte lika mycket bär som ifjol, men storleken kan man inte klaga på.
Ja det blev ju en solig fin dag och stugväder. Vi far lite fram och tillbaka dit, men det är inte så många mil. Idag har killarna i familjen gjort färdigt balkongen. Det blev riktigt bra. Jag ska väl "pimpa" lite och visa sen.
F.ö. har ju regnet vräkt ner här i ett par dagar. Och det har varit typiska scrap-dagar .Det är fantastiskt att bara sitta bland alla scrapattiraljer och så plötsligt har man gjort ett kort. Har en låda med olika temafack där jag lägger färdiga kort. Bra att ha kan man säga. Vi är många i familjen, så födelsedagar och andra högtidsdagar duggar tätt periodvis. Nästa vecka två stycken !!! Undrar vilken gottegris som ska få det här ???

Jag har flera favoritstämplar av Skogstokigas. Det är bra när de passar till olika åldersgrupper.Resten av regnväderspysslet kommer en annan dag. Måste ut i trädgården en sväng till, medan solen lyser så skönt . Sedan är det dags att kika på ALLSÅNGEN . Kärlekstema och bröllop ikväll och vilka sjunger sin kärlekssång då, om inte .................................................................
Går inte att missa !!!

5 kommentarer:

Bettan sa...

Björnbär... solmogna, ljumma... visst är det gott!!!Vi hade en buske för flera år sedan men jag är inte så bra på sånt och den blev lite jobbaig att fixa med varje säsong så den fick "komma" till min svärmors kolonilott. Den gav inte mycket bär efter den resan. Blåbär är oxå finfint... jag har amerikanska jätteblåbär hos mej, Mmmmm. dom mognar bara lite ojämt men det är väl bra så man inte föräter se...= )
Kram sytanten

Black Iris sa...

Visst heter det ärtor men jag säger nog ärter jämtlänning som jag är.
Du en sån gärsgård håller min gubbe på att beställa till torpet.
Gubben som bygger såna kommer till oss nästa helg och ska titta om det går för det är lite oländigt på sina håll.
Flitig bärplockerska är du också ser jag.
Än en gång måste jag säga att jag blev jätteglad när du visade din mobil och jag är jätteledsen att min är borta.
Amigurimisar kan ju slänga sig i väggen för vi var ju först.

Kram Maidi

Maria sa...

Åh, så härligt med björnbär!Hoppas att de fem bären får många "kompisar" så att ni kan njuta för fulla munnar.
Jag vet ett björnbärsställe där vi hittade jättemycket bär för ett antal år sedan. Jag gjorde marmelad och den blev så god. Har inte kollat in stället på några år - det är kanske dags att göra det nu igen.
Så fina kort du gör! Ja, det är bra att ha ett lager. Skogstokigas stämplar är så fina!
Ha det gott.
Kram!
Maria

Peacerosen sa...

Mums!

Har ätit risgrynsgröt med mjölk och ett par nävar nyplockade björnbär i kväll!
Dottern hade plockat!

Skogstokigas stämplar är HELT och hållet oemotståndliga!!
Man vill ju ha alla!!?!?

Jag & Dotera har också scrappat en del dom senaste två dagarna.
Mysigt!

Ha det gott!
kram, Jenny

(som missade allsången för att hon satt fast bland glaze och gluedots...Haha!)

Petra Skogstokiga Rubberstamps sa...

Hej Eva!
Här var det mycket fint och gott *ler*
Så ni ska ner till Skåne. Så härligt!
Tack för din goa kommentar inne hos mig.
Massor av Skogstokiga
kramar från mig