Sidor

fredag 6 augusti 2010

STORTVÄTT och fredagsmys

Vilken underbar sommardag det har varit idag. Min man säger 29 gr !!! Det skiftar verkligen från dag till dag. Jag får så´n jätteenergi att greja i trädgården. Jag "far" omkring och fixar lite här och lite där. I växthuset är det som en djungel. Jag har börjat gallra bland alla blad som skymmer tomaterna. Vi plockar ett par röda tomater varje dag. Vilken skillnad på smak mot affärernas. För att inte tala om känslan att stoppa tomater direkt från busken in i munnen. Mmmmm !!

Det blir kvällarna som jag sätter mig i mitt scraprum och det är bonustid bara för mig. Igår gjorde jag en liten ask . I den ska det ligga en present till en nyfödd flicka. Vad , vet jag inte. Men visst är det roligt att ge bort något i en sådan presentask !Så här ser mitt förråd med Promarkers ut. Det har blivit "några" stycken med åren. Jag har lagt dem i en sortimentlåda. De ska ligga ner säger experten. Så det så !!Jag har målat upp en "karta" med alla färger. Det är lättare att välja då.


Ibland får man ta ett ryck och måla ett helt gäng stämpelmotiv. Jag skulle vilja bli bättre på att få till skiftningar och skuggor. Skogstokiga Petra har jättebra instruktion på sin blogg. Titta där om du känner som jag.
Nu har jag testat en ny modell tawashi, alltså diskboll. Det vet e katten om inte den är ännu lättare att virka. Man använder tre färger och byter efter varje varv. Bollen blir ihålig så man kan klämma till den hur man vill, t.ex. runt kanten på ett glas. Du kan kolla beskrivningen HÄR:

I em har vi haft stortvätt, lilla Tess och jag. Mamma pappa har bröllopsdag, 5 år och skulle ut och svira. Så ikväll ligger "en liten prinsessa" bredvid mig i sängen. Nu har alla Barbiedockorna fått rena fina kläder på sig. Och djuren på bondgården har varit ute och luftat sig. Det är ommöblerat i dockskåpet. Och vi har haft fredagsmys = chips och sega nappar. Tänk vad det livar upp med barn i huset. Fredagsmys i normala fall är annars att jag sitter i ett soffhörn och virkar/stickar och slötittar på tv, medan gubben sover i fotöljen bredvid. Det är skillnad de´!!


Om ni går in på pyssellänken 365slojd nere i min sidebar kan ni se hur man viker en trana. Man tipsar där om den, till minne av Hiroshima idag.( # 81 ) När jag ändå var där och kikade fick jag se en virkad knäckemacka !!!!!! (# 80) Och en tjej (förmodar jag ) virkar enkla blommor och har alltid några i fickan. Dem knyter hon fast lite här och där till någon som hon vill uppmuntra. Tänk vad man skulle bli glad om det plötsligt hänger en blomma, kanske på väskan, på dörrhandtaget......( # 81 ). Läs om det här.
Det påminner mig om.... för några år sedan fick vår kommun för sig att vi skulle ge varandra tydliga uppmuntringar. Så de delade ut små pinglor, ni vet sådana man kan köpa i hobbybutiker, så skulle vi pingla så fort någon gjort eller sagt något bra. VA !!!??!! Har ni hört på maken ??? Gissa hur tramsigt det blev av det hela och till slut rann det ut i sanden. Som tur var . Men vi kanske är för dåliga på att ge varandra beröm. E´ de´ så ?

I helgen kör barnbarnet FREDRIK SMtävling i Anderstorp på sin mc. Nu får ni hjälpa mig att hålla tummarna för honom.
HÅLL HÅRT !!!
Förra helgen i Karlskoga gick det inte så bra. Det ösregnade och banorna var hala så han körde omkull. Han slog sig bara lite som tur var. Det är nervöst. Men jag vet att han är duktig.

Ja, så kommer helgen och såklart är det förvarnat om regn. Men de kan ju ha fel !!! Hoppas det !!!

6 kommentarer:

Strandkullen sa...

jag håller tummarna! Vad duktig du är på scrapbooking...blir sååå inspirerad av dig!Tack! kramis semlan

Frideborg sa...

Hej!
Jag är jättesugen på att virka. Har du beskrivning på de där diskbollarna du hade inne förut, jag tyckte om formen och vad ska man ha för garn.

Tack för att du vuill va med om min Candy.

Och va mycket fint du har.....och med PRO-markers. Själv har jag gått över mer och mer till distress ink på flaska. Man tjänar på det i långa loppet har jag fått för mig.

Kram Marina

Maria sa...

Jättefin ask!tänk, att få ge bort något fint i den!
Så många ProMarkers-pennor du har! Jag har några stycken och håller på att försöka "få till det" med dem.Har också förstått att de ska ligga ner.Än så länge klarar jag mig med en liten ask....
Mysigt med stortvätt med barnbarnet.Håller tummarna för killen!
Ha en fin helg!
Kram! Maria

skapa och inreda sa...

Du är så duktig Eva! De som får den fina asken kommer säkert att bli jätteglada.
Diskbollarna .... hmmm, ja det blir nog till att försöka virka några :)
Kram Annika

Peacerosen sa...

Mmmmmm....scrapbooking!

"Kommer precis inifrån" Skogstokiga Petras sida och man hittar så himla många bra tips, och MASSOR med inspiration till att göra kort!!

Beställde ju stämplar där för ett par veckor sedan och dom är verkligen i bra kvalite´!!!!
Rekommenderar dom varmt!
Lite dyra kanske men om man är rädd om sina grejer och sköter dom, så har man ju massor med glädje av dom!

Men jag avundas både hennes, Fruarna Lilja´s m och Ditt sätt att hantera Promarkers.
Har kanske lite för dåligt tålamod att hålla på och "gneta" så länge på detaljerna som man faktiskt skulle behöva.
Måste bli bättre på det!!

Nääääää!! Klockan är kvart över två på natten och nu måste jag gå och lägga mej....
Men hur lätt ät det att somna när huvudet är fullt av idéer?

Och så blev jag sugen på knäckemacka med tjockt skivad tomat på med svartpeppar....

Hmmm...läste ju nyss om dina i ditt växthus.../:
*dreggel, dreggel*

Kram på dej och ha en jätte-bra söndag!
Jenny

Black Iris sa...

Gud så du håller på!!
Jag tycker att jag ständigt har projekt på gång men ofta håller jag på med för många samtidigt så mycket blir liggande.
Håller tummarna gör jag givetvis.
Tittade på ditt förra inlägg och såg till min förtjusning att du har en bild på min mobil.
Ja min är det ju inte men en sån gjorde jag för 37 år sedan då jag var med barn.
När det var 3 veckor kvar av graviditeten blev jag inlagd för de trodde att jag var fullgången och då blev magen röntgad.
På kvällen kommer en läkare in till mig och säger att jag har 2 små barn i min mage.
Jag började gråta och snyftade: Jag har ju bara gjort en mobil.
Antar att det var chocken som gjorde att jag svarade så dumt.
Hur som helst så saknar jag mobilen men den är försvunnen nu.

Kram Maidi