Sidor

lördag 14 augusti 2010

Vi har varit i DANMARK på minisemester.

Nu har vi varit på vår lilla MINISEMESTER. Det är tradition sen några år att vi åker iväg några dagar varje sommar. Min man har kört turistbuss i många år och jag har jobbat som reseledare på buss under loven. Vi har varit kors och tvärs i Europa och när vi var lediga ville vi bara vara hemma. Men NU "gör" vi några semesterdagar "hemomkring", på ett enkelt sätt. Så här kan en sådan resa vara : båtluffning med taxibåt i Gryts skärgård, Humleslingan runt ( d.v.s. Ivösjön), Skånes 4 hörn (Mölle, Skanör, Löderup, Bromölla) , sjön Bolmen och Bolmsö, från Smygehuk till Kåseberga. Då bor vi enkelt och lagar oftast mat på Trangiakök. Mysigt !! I år fick vi för oss att vidga vyerna och åka över till Sjaelland . Så vi lämnade AJAX på Hundpensionatet i FÖRLÖSA. Oh vad Ajax älskar att vara där. Svansen står glatt uppåt när han kommer dit. Men innan vi ska köra över bron har vi några andra stopp...................Det är ju en bit ner till Skåne för oss så man måste ha lite virkning att pyssla med. Det är enkelt i bilen. Jag var så "taggad" av diskbollarna som funkar så bra både till disk och rengöring så jag hann med två stycken innan vi kom fram till....................................


..........................PEMA utanför HÖRBY. Hit går bilen automatiskt när vi kör söderut. Jag minns första gången vi letade oss dit och fick se en "industrilokal" mitt ute på en åker. Vad är detta tänkte jag, men så gick vi in och där öppnade sig ett lågprisvaruhus med allt, t.o.m. en julavdelning hela året. Men mitt i huset blev jag stående helt matt....ett JÄTTESTORT rum med bara scrapmaterial. Hur mycket som helst. Där har man kurser och aktiviteter också.
Jag satte maken vid ett fikabord utanför med fikakorgen och en jakttidning och sen kunde jag i lugn och ro botanisera därinne. Den här gången var det mest att fylla på med sådant som är på upphällningen , men jag köpte också en ny kantstans . Ni ser den till vänster. Kanten blir en rad med blommor ,lite olika i höjd. Ser nog ut som en blomrabatt när man stansar en hel rad.

När jag betalat mina inköp var jakttidningen precis färdigläst. Vilken timing !!!!!! Så vi fortsatte till kyrkogården där min äldsta släkting begravdes i början av året. Jag satte ditt ett betonghjärta med ett gravljus i . Och sedan vidare till mamma och pappa på Minneslunden i Arlöv. Denna minneslund är den vackraste jag sett. Jag är så glad för det. Där är alltid ofantligt mycket blommor , nedstuckna i hål i kanten på fontänen..... nä det går inte att beskriva den. Och så finns där ett "hus" på en stolpe där man sätter värmeljus i. Där är så vackert och jag mår så gott inombords när jag kommer dit. De valde själva att ligga i minneslund och det var ett bra val tycker jag. Tankarna på mina föräldrar finns ju inte mest där, utan hemma hos oss med alla minnen och inte minst alla foton.
Vi har blivit bekväma !!!!!!!! Vi har i år tagit steget från enkel övernattningsstuga till hotell. Och tur var det. För som det regnade, ja vräkte ner och åskade och dånade i Malmö. Då var det skönt att krypa ner under det sköna täcket och drömma om ..........hotellfrukosten !!!!!!!!
Här på Scandic Segevång har man en jättesamling reklampennor ( där ligger man i lä !!!)
KOLLA HÄR !!!!!!

Och HÄR !!!Ja det fanns fler tavlor med pennor i andra färger. Det var en i personalen som för flera år sedan började be gäster och konferensdeltagare att ge bort en penna till samlingen. Och det blev en hel del som synes.

Dagen därpå vände vi kosan mot Danmark via Öresundsbron. Den är maffig !!!Danmark är mysigt och trivsamt. men det är lite krångligt med språket tycker min man . Och mynten har hål i och små gulliga hjärtan på !!!! Han ropar jämt på mig när det ska betalas. (Du är ju halvdansk säger han !!! ) Okej då. Treds är tre-sinds-tyve = 3 x 20 = 60 och halvtreds är 50. Hur lätt som helst. Inte sant ?!

Men jag fick också lära mig nya ord den här resan :
Detta är en .........nä nä inte dammsugare .......utan en
TRAEDSTAMME
Såklart ! Det sitter ju en fågel på stammen. Tur att vi inte sa en dammsugare . Jag tror vi bara pekade.


Och det här är .........................


en BUMP !!
Ha ha jag tror vi skrattade på oss !!! Vilket perfekt ord. Vägbula !!! Varför har vi så tråkiga ord i Sverige ?Nu kommer det mest fantastiska ordet !!
Hunden ska ha SNOR
HO HO HO ha ha ha ! Nä nu får jag skärpa mig , men tänk så tokigt det blir i våra öron.


Och för allt i världen, beställ inte FRUKOST på morgonen. Då tittar de konstigt på dig . HMMM !!! Det betyder nämligen....................... lunch.
Fortsättning följer imorgon !!!!!!!!!!

5 kommentarer:

Maria sa...

Oj, så härligt det låter med minisemester!Och ett besök på PEMA får jag nog lägga in i någon planering framöver.Ja, visst är det kul med våra grannspråk,Det kan bli så tokigt.I Norge betyder "anledning" "tillfälle".En väninna till mig jobbar på Musikhögskolan i Oslo.Hon hade haft en konsert och mötte senare en kollega som sade att han inte hade anledning att gå på hennes konsert.Hon blev nästan stött - tills hon fick veta ordets betydelse.
Jag ser fram emot att få höra/se lite mer från er semestertripp.
Kram!
Maria

lenascrappar sa...

haha..kul inlägg!! Ni verkar ha haft urmysigt!! Kul att se bilderna...
Pappa som rest Europa runt borde väl förstå danska men det är väl bekvämt att be dig om hjälp..hur han klarade sig i Paris alla dessa ggr utan ett ord franska i bagaget är för mig en gåta...

Skönt att ni är hemma..vi ses imon..
Kram Dotera

Peacerosen sa...

Naej! De ska vaere morgenmad!
Och en litten Gammeldansk till de!
Skåll, do gamle!

Haha!! Älskar det danska språket!!
(men kan dessvärre inte skriva och stava det alls!! Hihi!)

Och att ha hunden i "SNOR"....

Kletigt kanske??
Ja, dom e goa, danskarna!

Blir ju sugen på att besöka Danmark, jag också!
Jaja...det blir nog någon gång.
Lättare var det när man bodde i Helsingborg...(:

Tack för ett fint inlägg här ikväll, som fick upp mina smilband ordentligt!
Och din solskenshistoria du skrev inne hos mej ikväll...
Vad glad jag är för din skull att det blivit så bra med din höft!
Skönt att läsa bra saker om sjukvården också dessa dagar.

Hoppas du får en fin söndag!

Kram, Jenny

Peacerosen sa...

Förresten!
På PEMA har jag också varit EN gång!
Ett paradis för oss pysseltokiga!

Då bodde Dottern i SJöbo, så det var ju inte långt dit...(:

Hej hopp!
Jenny

Bettan sa...

Vad härligt med lite semester bara så där... synd bara att det kom regn. Ja det där med språket.... när vi är "nere" så löser min kusin detta, hon förstår den danska dialekten alldeles utmärkt när vi åker över sundet. Bilder är alltid ok, då kan man se vad dom menar. Jag hoppa att ni lät det dåliga vädret stanna längst ner i södra sverige vi vill inte ha mer regn här hos oss. just nu är det molningt och jättevarmt men det blir npg bättre frammåt dan. (hoppas jag iaf) Kram sytanten