söndag 15 augusti 2010

TOMATERNA i växthuset

Nu har de verkligen börjat mogna på allvar. Och nu går det i en rasande fart. Igår plockade jag av över 60 !!! tomater på den här plantan som heter CHIELEGA. De är visserligen små men ni ser hur fullt det är.


Den här sorten heter Mexican honey och är lite större än den förra. Men det är fortfarande cocktailtomater. Söt och mycket god tycker vi.


Här är normalstora tomater, en spräcklig och den till höger blir nästan svart när den är mogen och heter Japanese trifele black. Den är min mans favorit. Han går och tittar på den varje dag- Är den inte mogen snart !!!!


En ljusgul tomat som heter Snowberry. Förra året var den ännu ljusare, men det är väl solen som delat med sig av ännu mer gul färg. En bra sort om man inte tål det röda färgämnet. Det är så roligt med alla de här sorterna som är lite ovanliga. Jag köper ju fröna genom tomatklubben utanför Malmö. Och sen sparar jag egna frön varje år.Här ser ni klenoden i växthuset......MELONEN . Jag var så avundsjuk på min dotter som snabbt fick en melon på sin planta . Här syntes inte en enda liten bula. Men så plötsligt kom den ! Och faktiskt har jag en till mindre och en till ännu mindre. Men man kan inte lita på den för ett tu tre kan de små ämnena gulna och falla av. Men den stora sitter där den sitter. Skyddar den i en kruka för säkerhets skull. Det finns mer godsaker i växthuset, vanliga gurkor och djungelgurkor. Återkommer till dem.


Igår hade hela familjen grillfest och firade MAJA 18 år och min man som fyller i veckan. Vi hade jättetrevligt och åt gott .

Maja fick förutom presenter också en flaska rosa champagne med ett scrappat flaskkort på. En vuxen tjej !!!!!! Man fattar det knappt !


Och kolla här vad Lena hade scrappat !!!!! En jättefin tavla med ett foto på från när Maja var liten. Jag tror att Maja blev jätteglad för den .
Idag måste jag ta tag i alla mina "bilvirkade saker ", montera, sy ihop, fylla osv. Och maken är på BOCKJAKT , ett heligt datumm, just den första jaktdagen.
Gå inte ut i skogen den 16 aug !!!!!
Hur ska detta gå undrar man alltid ! Ni får veta snart.........till dess......ha det gott.......och......

5 kommentarer:

Peacerosen sa...

"Goes bananas" har man ju hört när man håller på att bli bli tokig, men
jag gissar att Ditt uttryck är
"Goes tomatoes"....Haha!
Jisses så mycket röda godsaker!!

Och jag gillade verkligen den där scrappade tavlan som present. Hon måste ha blivit jätte-glad!
Vilket fint minne.....(:

Ha det mysigt i pysselrummet i dag, och hoppas att maken DIn kommer hem nöjd och stolt!

Kram, Jenny

Maria sa...

Åh, vilka härliga tomater du har!!!! Jag kom igång alldeles för sent i år, så det hinner nog inte bli några frukter på plantorna. Får skärpa mig till ett annat år.
Det verkar spännande med de ovanligare sorterna.
Jättefin flasketikett - och underbar tavla.
Lycka till med ditt "småpyssel".
Kram1
Maria

lenascrappar sa...

åhhhhhh va gott!! Är avis på dina röda..mina e så himla gröna MEN anade en annan nyans på en av dem ikväll..kanske om ett par dagar!!! Är lite orolig över min melon...har slutat växa och blir gul...fast det ska den ju bli...men känns inte färdig ändå!! Jag får väl vara nöjd att det blev en melon över huvud taget!!!

Mysig dag igår..vi saknade dock tipsrundan!!!

Ny dag snart..njut av ledigheten!! från en vars klocka ringer 06.45 imorgon!!

Och tack snälla mamma för de fina scrapsakerna..fina papper..med stjärnor!!!

Kram

Fiff sa...

Hejhej! Visst kan jag försöka hjälpa dig att hitta till kylinge :-) Jag antar att du har passerat kylinge via den stora vägen, och då måste du svänga av in i kylinge. garnaffären ligger inte alls långt ifrån där du svänger av. Och byn är inte så stor, så du borde hitta! Kommer du söderifrån så ska du alltså svänga vänster in i kylinge. (tror det blev rätt nu!) Hoppas du hittar dit. Det är jättemycket garn där! Alla sorter och leverantörer. Så du får inte missa det ;-) kram

Anna sa...

vad fint med en scrappad tavla! önskar jag hade råd o tid att börja scrappa, har aldrig testat det, men nån gång framöver kanske :) det verkar så kul för en som gillar att pyssla :)

Anna