tisdag 19 oktober 2010

USCH......så grått idag !!!

Idag blev det bara grått och blött ute !!!! Imorgon är det kanske vitt ?? Det finns farhågor om det. Och jag säger bara ....nä, nä, nä ! Det är för tidigt !!!

Här ser du i alla fall mina grå tovade hjärtan. De har jag inte gjort idag. Men jag har dem liggandes framme. De är så sköna att hålla i handen. Och idag blev jag riktigt taggad att tova. Vet du varför ? Gå in och titta på slojd365.se, länken ligger ju långt nere i min sidebar. Idag tipsar de om att tova en tvål ?????? Alltså runt en tvål. Och det ser hur häftigt ut som helst. Och tänk vad skönt att tvätta sig med en ullig tvål. Lika skönt som med en virkad badpuff säkert. Hade jag nu haft en tvål hemma (ull har jag ) så hade jag redan varit igång med detta. Sån e´ jag, full fart när inspirationen är väckt !!!! De här hjärtanen är tovade runt skumgummi-hjärtan, utklippta från en stolsdyna. Sådana har även skolbarnen fått göra. Det gick jättebra.Det blev två kort igår kväll med var sin spetsblomma. Nu är det ju julkort det handlar om. Måste ladda min kortlåda med sådana för... ett tu tre... är det jul. Stämpeln är Skogstokig.

Och det andra kortet blev rött och grönt. Där satte jag spetsblomman tillsammans med en pappersblomma. Tomtestämpeln är från Stämpelkällan.Idag har jag skrivit i min trädgårdsbok om sommarens odlingar, vad som varit bra och mindre bra. Och eftersom jag ritat en pinne för varje tomat jag plockat så summerade jag antalet ......på miniräknaren. Håll i er nu ..................1088 tomater har jag plockat av, plus de där pyttesmå ( som en lillfingernagel )+ 702 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och alla gröna som ligger i korgar här inne räknade jag inte med. 17 plantor hade jag och det blir i genomsnitt drygt 60 tomater på varje. Man kan lugnt säga rekordskörd och det har jag mitt fantastiska växthus att tacka för.

TACK FÖR I ÅR KÄRA VÄXTHUS !

Nästa år ska jag nog minska antalet plantor eller kanske sätta upp ett litet försäljningsstånd vid vägen. Bitvis blev det FÖÖÖR många att ta hand om. Förutom de där pyttesmå så har jag haft två favoriter, cocktailtomater båda......CHOCOLATE CHERRY violettbrun rund och MERLOT röd rund. Och ett par som vi inte varit så förtjusta i får inte vara med nästa sommar. Så är det.
Ha en skön kväll.

17 kommentarer:

Virkhörnan sa...

Finfina hjärtan!

Lindha sa...

Jag kan genast anmäla mig som frivillig tomatköpare om du beslutar dig för att behålla växthuset och sätter upp ett försäljningsbord! =)

Vilka härliga spetsblommor! Ska försöka mig på några sådana jag också!

När det gäller tovning så har jag tovat örhängen och halsband med en sten inuti....Ganska tunga... Härlig idé att tova runt en tvål... Återkom gärna om du provar det!

Sköt om dig!

Kram Lindha

Skaparglädje sa...

Ojojoj...vad tomater du fick i år, bra med växthus.

Vilka fina tovade hjärtan, jag har tovat en gång när jag gick i skolan, det var kul.

Här har också varit grått och regnigt idag, men jag har fått mycket gjort. Suttit vid symaskinen och sytt upp byxor, lagat kläder, sytt fyra gardiner till mina barns rum. Så skönt att jag äntligen fick det gjort.

Tyvärr har de lovat regn i morgon också, undra vad jag ska hitta på då?
Kram Anne-Lie

SUADDA sa...

Finfina saker! Hjartan passar ju också bra till jul. och...WOW vad många tomater! =D

Bettan sa...

Ja du det blev en HEL DEL tomater för dej..... mycket att at reda på. Vilket fint julkort, det blåa, det röda var oxå fint. Men jag är en blå människa och gillar blått ända ner till grönt. De tovade hjärtana är fina dom med. Vistt är det roligt att göra en massa saker, åtminstone få prova på för att se vad man gilla rmest. Trevlig kväll. Kram sytanten

J:son sa...

Såååå snyggt med blått/silver på Julkort!
Och detta var ju så läckert!

Blomman blev pricken över i:et där minsann....(;

Nästa säsong får Du nog ha en "Eva´s Odlingsblogg" också!
Jisses, så mycket härliga vitaminer Ni fått. Och som dessutom är så smaskigt....
Förstår att Du tackar ditt växthus nu. Jag tror jag ska gå ut och sparka lite på mitt!!!!

Ja, inte för att jag hade odlat något där i sommar, men jag har ju mina två vindruvsrankor.
Och förra hösten/vintern beskar jag dom efter konstens alla regler (vilket jag aldrig tidigare gjort!?!?!?) och denna sommaren fick jag inte en enda druva!?
Vad hände??

Dom andra åren har vi ätit och ätit, gett bort och ätit igen.
SÅ inför kommande säsonger så blir det nog lite "misshandel" av stockarna eftersom dom tycktes trivas med det.

Kram på dej!
J:son

Gittans Pysselsida sa...

Fina hjärtan..funderar på att prova tovning...är det svårt?
Så många tomater!!Wow..!!
// Inga

Crea sa...

My goodness, så många tomater! Prata om att ha gröna fingrar! Superskörd! Vi har också växthus på kolonin men vi var inte i närheten av antalet du skördade! Vad gör du av alla tomaterna? Tovning låter kul! Hjärtat är så fint! Och korten också! Ha det gott!

Susanne sa...

Hej Eva!
Va flitig du varit... Kanonläckra kort och ljuskit...vilken härlig candy du har... Bokmärket är ju tokläckert!!!
Den där osten skulle jag gärna prova, jag som älskar ost :)
Nästa gång får du hänga med till Västervik... det var jätte trevligt och man sov gott på Best Western hotell...
Önskar dig en trevlig vecka!
Många kramar

Maria sa...

Så fina julkort! Ja, snart får man väl börja med sådana, så man har ett lager när det är dags....
Jag är gärna med på din utlottning, förresten. Vinsten ser lockande ut.
Kram, Maria

skapa och inreda sa...

Tycker om dina fina hjärtan :)
Otroligt många tomater!
Kram Annika

Gittans Pysselsida sa...

Tack för kommentaren hos mig.Skall titta på tovningen sedan..får nog äta först...men är det inte så också att du haft en beskrivning på dina tårtbitar men hittar inte nu.

// Inga

farmor ankus sa...

Vilka fina kort du gjort.
jag skulle gärna ha ett växthus och odla i så kul.
Ha det gott
kram

Fijaffa sa...

Grått ja... kan man lugnt säga. Förra veckan var det ju så härligt fint varenda dag. Fast nu kanske man får lite gjort inomhus istället för att bara vara ute och promenera ;-)

Den tovade tvålen låter mysig, berätta gärna om du gör den senare.

Fantastiskt med så mycket tomater. Jag hade växthus tidigare och det är verkligen en höjdare. Hoppas kunna klämma in ett i min nya trädgård så småningom.

Ha det gott!

Carina sa...

Jisses vad tomater!!! o fina hjärtan.
Tack för hälsningen ;*)
Alla följarna ser man inte när man klickar på min bloglovingkontakt men man ser antalet. Lite synd tyck ja, jag följer de flesta bloggar via den också så ser jag oftast när du o med flera uppdaterar.

Hedvig sa...

Ojojoj vad mycket tomater! Och jag som var stolt över de fyra tomater som min lilla förtorkade planta lyckades åstadkomma... Ha ha, där fick man på fingrarna minsann! ;)

Jättefina hjärtan och kort också! Är det knepigt att tova? Har aldrig testat det, men man kanske borde prova...

Kram Hedvig

Sanna sa...

Älskar de där tovade hjärtana, ska titta på länken till den tovade tvålen också det låter kul, men först står det tyvärr lite jobb på schemat.

Kram