Sidor

måndag 4 oktober 2010

Hur många kanelbullar har det bakats idag ??

Tänk att det ska till en speciell dag för att man ska bli pushad att baka just kanelbullar . Jag måste erkänna att jag bakar inte vetebröd så ofta. Det blir hellre olika sorters sockerkaka eller pajer. Men idag blev det KANELBULLAR och Ajax "hjälpte" till. Bara lite. ( Den här gången var jag extra noga med att placera jäsplåtarna långt ifrån Ajax´ nos . Kommer ni ihåg att jag berättade om den bullincidenten tidigare ? ) Och hans husse blev väldigt glad när han kände bulldoften när han kom hem.

Visst är det gott med nybakta bullar !!! Så här många blev det. Hoppas vi lyckas knöla ner dom bland alla syltburkar , bär m.m. Fast jag tror inte att de blir så långvariga............

.....men det blir de här kanelbullarna. Titta på 365 slöjd långt nere i min sidebar så hittar du beskrivningen för ett par dagar sedan. JÄTTELÄTTA att virka !!!


Nu har jag tagit in de släta skifferstenarna som jag hittade på Öland häromdagen och gjort dem till ljusfat. Jag ska köpa fler värmeljus i olika höstfärger så blir det ännu finare. Vet att de har sådana på Lagerhaus.

Och den här plantan åkte ner i jorden i mitt kryddland idag. Det är en
LAKRITSBUSKE
Jag har aldrig sett en sådan förut och jag måste ta reda på hur man kan använda den. Om någon vet, tar jag tacksamt emot tips !!! Köpte plantan på Skördefesten på Öland..

Måndagen gick fort och solen sken och blåsten tog stadiga tag och ruskade ner löv och vissna grenar. Så ser gräsmattan ut i alla fall. Mina tomater i växthuset börjar sakteliga minska. Men just nu har jag ännu en rejäl omgång på tork i ugnen. De gröna får snart bli omhändertagna också. Innan frosten .

11 kommentarer:

Vera.m.fl sa...

Jaa du min vän, hos mig blev det inga bullar gräddade idag. Känns lite ohygieniskt att baka när det finns magsjukebaciller som flyger omkring i luften- det känns åtminstone som att dom gör det *S*

Lakritsplanta låter härligt... rent utav smaskigt... men så har jag dille på lakrits just nu ;)

KRAM

Maria sa...

Härligt med nybakade bullar! Hos mig blev det inga hembakta, bara köpta. Men bagarna ska ju också leva....
Dina virkade ser jätteläckra ut!
Kram, Maria

Lindha sa...

Mums, vilka goda bullar du har bakat! Återigen vattnas det i munnen när jag läser dina inlägg! =)

Här har det firats 40-årsdag så det blev inget bullbak. Köpte hem ett gäng istället!

Just nu firas det för fullt med champagne och mörk choklad!!

Hoppas du får en bra arbetsvecka!

Kram Lindha

lenascrappar sa...

Oj va smarrigt!! Gissar att de försvinnner fort!!

Visst blev det fint med ljusen..Ikea har ju också fina ljus med färger och dofter...

Kram dotera

Bettan sa...

Du är duktig som bakar bullar... det såg väldigt gott ut!!!!! Din blomma är jättefin, den blåa färgen är så vackert. Ha det så bra. Kram sytanten

Fijaffa sa...

Inga bullar bakade här idag. Syrran var på besök förra helgen och hon ställde sig att baka bullar med barnen :-) Så bullar finns redan i frysen, men det har inte hamnat några i magarna idag ändå.

J:son sa...

Inte en bulle i sikte här alls i dag!

Och det är nog tur det, så gott som jag ätit hela helgen....Ujujuj!!
Kläderna "kymper så dan´t" då!

Men Dina virkade var ju för söta!

Ha en fin tisdag!
Kram, J:son

farmor ankus sa...

Så gott det såg ut med alla dina bullar, jag han inte fixa till några i går. Jag fuska och köpte istället, konstigt dom var riktigt goda, annars så brukar kanelbullar man köper vARA SÅ TORRA.
Hu vad jag blir avis på dig, en lakrisplanta, du kan torka bladen och ha dom i te, mycket gott.
Tack snälla för mallen här är min mail. ingvorandersson@yahoo.com

Sedan måste jag fråga dig hur du torkar toma, har försökt men dom har ruttnat.
HA en god dag
kram

susanne´s smulor sa...

Hejsvejs!
Jag har stämplat på hjärtana med stämplar från claes ohlsson och en vattenfast stämpeldyna så att de ska tåla att vara ute om man vill det. Prova du med vettja!
Själv ska jag kanske ge mej på en kanelbulle.....
Kram/sussa

Crea sa...

Jag hade en lakritsplanta för något år sedan med tyvärr så gick den sin kos. Jag brukade gå och ta på bladen och blommorna stupikvarten. Men det här året så beställde jag frö från Rara Växter, äkta lakrits. Sådde dom och fick tre små plantor. vi hade ju en konstig vår och sommar så det blev inte mycket med dom heller.Bara ynkliga stackare. Men jag ska försöka att så nya till våren igen. Kram från Crea

J:son sa...

Halloj igen!
Nu kan Du följa med på mässa inne hos mej om Du vill alltså!

Massa fina grejer som alla gjort!
(Ja, inte alla ....men några!)

Kram, kram