torsdag 23 december 2010

"I´m dreaming of a white Christmas ...."

Tänk att vi får en vit jul i år !!! Nu kan man väl säga att det är så. För inte kan det vara så illa att allt töar till julafton. Nej nej !!! Nu kan det väl vara så här fint och vackert och helst stilla också , alla vägar fint plogade och kanske sandade så alla som ska ut på vägarna kan köra tryggt och lugnt.  Kylan vill jag helst ha ner många grader. Den ställde till det rejält för oss idag. Ett varmvattensrör hade frusit under den superkalla natten och det var ett elände att "få upp " det igen. Till slut blev min hårfläkt räddningen. Heder åt min fantastiska hårfläkt !!!Nu har jag avslutat det mesta av julstöket. Det blev brödbak ikväll. Först dessa härliga örtflätor som jag bakar lite då och då. De innehåller bl.a. vetekross och oregano. Gissa om det doftar gott om dem. Så är de fina att se på också.


Sverigelimpan, denna pålitliga,  är grunden för mina fuskiga vörtbröd. Istället för vatten använder jag julmust och så en hög med russin i. Kan ni se att det står JUL på dem ?? De jäste lite som de själva ville.


Det här julkortet är inte så positivt för julens del. Men om man inte gillar julen så är texten
RAK och TYDLIG !! Förresten är det sanningen också ...att julen går fort förbi. Och visst kan man njuta och mysa vad man än tycker.


Det blev ett sent inlägg och det har hunnit bli dan före doppareda´n.  Man får tacka hårfläkten att det blev ett inlägg över huvudtaget. Annars hade jag fortfarande suttit och blåst på rören. Imorgon blir det final på julstök. Skinkan är på tur här hos oss. Uppesittarkväll med lite rimskrivning ser jag fram emot.

Det är MYS !!

12 kommentarer:

Lotta W sa...

Här blir det åxå att fixa till julskinkan på dan-före-dan!!!

Vilka fina bröd du bakat, och säkert jättegoda.

En riktigt fin och fröjdefull Jul önskar jag till dig Eva.

Kram Lotta W

livetsbergodalbana.blogg.se

Ellis sa...

Vad gott med allt bröd du har bakat och fina kort! =)
Ha en underbar jul!
Kram Elenor

Anonym sa...

Kikar in och vill bara tacka Dej så jättemycket för Julkortet jag fick i dag!
VET du hur mycket det betydde???
Du är så snäll så jag tror Tomten kommer med jäääättestora paket till Dej i år!

Haha, va jag skrattade när du skrev om din räddande hårtork!
Vet du var min tork fick rycka in häromdagen?????
Ute vid dieseltanken här på gården, för det hade visst frusit någonstans i grejerna där, så Gubbsen kunde inte tanka traktorerna!
Vad gjorde dom utan en kvinnas alla "braochhaprylar"??
Hihi!

Kram och TACK igen!
Ha nu en härlig danföredopparedan!
Jenny

Sussie sa...

Tur att det ordnade sig med röret. Kortet var så roligt med den lite halvdassiga granen på :)
Har du lust att skicka receptet på Örtfäta till mig? Du kan ta det sen när du har tid efter jul någon gång om du vill... Ha en härlig skinkfixardag! Kram

Pixi sa...

Ja det är mycket med julstök nu ..usch ja allt för en ynka dag...HAHAAHa Ja jag trodde först det var en tawashi men när jag såg att den var röd o guldig så trodde jag helt klart att den skulle hängas i granen,HAHAHA som det kan bli..(jag rodnar)..HAHA..Önskar dej en UNDERBAR fröjdefull jul!!kram =)

Bettan sa...

Ja visst blir set en vit jul... och kall... det är det enda problemet att den är kall. Bilen vill inte när det är kallare än -5, vi får ha kupévärmaren på innana vi ska iväg ochsnabba på så att den inte blir kall inuti.(?)Märklig bil...men dom har lovat kolla på den så fort dom kan på verkstan, det blir säkert dyrt ...IGEN...Men nu är det jul och då ska vi vara glada, strunta i bileländet och vara njuta av att vi har varandra!Idag blir det lite städning av rummet där granen ska stå, lite fixa skinka och lite tjuvstart med skinkmackan!! Och förhoppningsvos är alla friska nu ( alla 3 pojkarna har kräkts en vända och haft feber ett dygn, så om ingen mer får eländet klarar vi 48 timmars regeln lagom till julaftons morgon!!)
God Jul till Er önska Sytanten

farmor ankus sa...

HA nu en riktigt god jul
kram

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Mnmmmm! Så fina och säkert jättegoda bröd du gjort.
Vilka läckra kort du har gjort.
Det med granen var väldigt bra,
och det stämmer ju precis.
Idag blir det att göra skinkan:)
Ha nu en riktig GOD JUL, med massor av god mat och många julklappar.

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Skaparglädje sa...

Du håller på att julbaka in i det sista. Här är skinkan också på kokning idag.
Usch, jobbigt när rören fryser, vi hade -27 grader som kallast i går natt.
Så vill jag önska dig en riktigt GOD JUL! Kram Anne-Lie

Sussry sa...

Näe så jobbigt med rör som fryser.

Vilka goda bröd.

God jul!

Frideborg sa...

God Jul och Gott Nytt År

Varma kramar Marina

Lisbeth Johansson sa...

Jag får önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år. Träffade dig på DHR:s bazar i Torsås bygdegård den 9 oktober. Brukar vara inne och titta på din hemsida lite då och då.

Lisbeth Johansson