Sidor

måndag 20 januari 2014

Den här veckan blev det . . . . . . .

. . . LILA TULPANER
 
Förra veckan var det röda. Jag ska nog variera färgen varje vecka för nu är det tulpaner som gäller.
 
Jag undrar om de här står kvar till fredagsshoppingen ?? De slog ut ganska fort. Och det gör inget för egentligen är de allra vackrast när de är riktigt utslagna.


Nu har jag också premiärätit första semlan/fastlagsbullen. Hmmmm. Kanske är jag kräsen, men de hemgjorda är godast. Ni vet när man geggar ihop en egen mandelmassa tillsammans med inkråmet. Mmmmmm!!!
 Nu får det vara för min del med semlor tills de hembakade är klara. Så de´ så !!!


Vilken trafik vi har i trädgården !! Och filen går mot fågelrestaurangen. Det är ett skådespel att stå där och titta på fåglarna. De samsas mycket bra , en del äter på marken och en del i allt som hänger i trädet. Ja, utom koltrasterna förstås som har en "bitch" i sin skara.


Säkert inspirerad . . . . så jag gjorde ett fågelkort på vår
 
HÄRLIGA SCRAPTRÄFF i lördags.
 
 Det var som en solskensdag inomhus trots att det var grått utomhus. Jag tror att vi alla var rejält taggade för det blev många kort tillverkade.
 
Nu till fågelkortet !!

 
På Panduro i Växjö hittade jag några jättefina vinterpapper och julstämplar med ekorrar. Ett riktigt "höjdarpapper" om jag får säga det. Visst har vi väl en kär relation till ekorrar , åtminstone jag.
 Jag minns att vi hade vid vår stuga en KURRE, som åt ur handen, när jag var barn.
 
 
Jag såg på tv att djuren ska framhävas i inredning, handarbete m.m. så fram med fler ekorrar, ugglor, rävar m.fl. att dekorera med.
 
VINTER ja !!
Jag hör på radio och TV och ser på bloggar vilka snömängder ni har "där borta".
Säkert kan ni kasta er jublande i snöhögarna precis som SNOBBEN.
 
 TJOHOOO !!
 
Jag är ju ingen snöälskare ( eg är det halkan jag skyr),  även om jag unnar alla som är det, att det blir riktig vinter. Och jag håller såklart med om att snön lyser upp och det föredrar jag över det gråtrista vi har varit omgivna av länge nu. Just när jag skriver detta ser jag solen titta fram några ögonblick. Är detta sant ????
 
 
Här är en dagsrapport om snöläget utanför mitt fönster !!!!!
Vad ska man säga ??!!!
 
 
 Som kompensation för fallande vackra snöflingor utomhus har jag hängt virkade snöflingor inomhus i mitt fönster. Det duger egentligen gott åt mig.
 
 
 Apropå virka så är jag igång med min spindelsjal. det tog ett tag innan jag blev klok på mönstret, men nu tror jag att jag kan virka utan att tjuvtitta på beskrivningen.
 
Den blir nog riktigt läcker om man nu kan säga det om spindlar.
 
 
 
Hur som helst så hänger jag ju med i djurtrenden som råder.
 
Veckan är igång med vardagssysslor och en och annan trevlighet . Hoppas för dig också .
 Må så gott !!!

10 kommentarer:

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Jag kör med rosa, vita och lila tulpaner:) Älskar verkligen dessa blommor:) Ibland har man tur med dem men ibland så gulnar de väldigt fort. Det beror på tror jag att de drivs upp för fort.
Jag brukar klippa bort ett par centimeter på dem varje dag och byta vatten, då tycker jag de håller bättre:) Och när man köper dem så tittar jag alltid noga på hur bladen ser ut, de får inte vara "gula" på bladen. Sedan trivs de ju inte i för varmt rum heller. Dina var så vackra, hoppas de håller länge:))

Vi har inte ätit semlor än, det är ju sååå gott:)) Men de hemgjorda är nog ett strå vassare;) Dina domherrar är så vackra och ditt fågelkort blev ju jätte läckert:))
Ekorrar är ju sååå söta så likadant ditt kort med det härliga ekorre pappret:))

Ja nu är det verkligen mycket djurtema på inredningen särskilt
ugglor.
Vi har mer snö än ni ser jag. Här täcker den gräsmattan i alla fall:)

De virkade snöflingorna är supervackra så även den läckra spindelsjalen:)) Bara man inte är livrädd för spindlar;) Snobben kortet gillade jag också:)

Ha nu en härlig dag:))
Kramizar Marie

Anneli Mellstrand sa...

Ja visst var vi taggade i Lördags , fick hela 5 kort gjorda och så är man som du säger så igång att man vill fortsätta när man kommer hem ......

Superfina kort du gjorde ....
Tack än en gång för de nybakade muffins som du stod och bakade åt oss herre min tid så bortskämd man blir ..

Ha en bra vecka
Kram
//Anneli

Susanne Jonsson sa...

Hej, vad roligt att jag hittade till din fina blogg. Oj vad mycket pyssel du har på gång!! SÅ himla kul, jag får massor med inspiration! Tack och bock!

Huset bakom lindarna sa...

Jag håller med dej om att de hembakade semlorna är bäst. Vi köpte till extrapris (Blev såklart lockade av priset), de kunde vi lika gärna varit utan!
Här har vi fått så mycket snö att gubben faktiskt har skottat en del med traktorn.
Så söta kort med fåglar och ekorrar!
Här har vi också domherrar i så vackra färger.
Ha en fin vecka!
Kram/Finas mammis

Unknown sa...

Åhh vad jag gillade snobbenkortet. Jag älskar snobben!
Jag älskar dina kort!
Visst är det härligt med småfåglar i trädgården?! De stora svarta kan hålla sig borta för de är så störiga. De måste ju ha mat de också men de är så egoistiska. Plus att de små är urgulliga.
Tulpaner är underbara. En av mina favvisblommor. Ibland blommar de ut lite fort kan jag också tycka och då har de en förmåga att hänga. Ibland kan det också vara vackert, ibland mindre vackert. Men blomman i sig är vacker!
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Skaparglädje sa...

För en gång skull har tom.jag lite, lite mer snö än dig. Här är i alla fall 3 cm snö, men där man gått lyser gräset igenom. Gillar inte den här blåsten som är nu. Isande vindar. brr.
Vad använder du för garn till din spindelsjal. Är sugen på att virka en jag me´. Vill ha en stor varm skön sjal till sommarkvällarna.

onkis sa...

Här har vi massor med snö, du kan få lite om du vill :)
Vilka fina kort du har gjort igen :) Fint papper med ekorrarna och det med fåglarna va läckert.
Kramar!

Snäckskalsdalen. sa...

Så många fina fåglar du har att titta på! Koltrastarna är lite fräcka, det har jag också sett här, men dom sjunger ju så fint till våren sen så dom är förlåtna.

Jag har inte haft en enda tulpan här hemma ännu.....men det kommer, det kommer. Jag tycker dom är fina när dom växer och hänger ner mot bordet, det är läckert.

Semlor har omgivningen ätit, men jag brukar inte äta en enda. Men det händer så klart, sen tycker jag som du att det egna geggat är allra godast, men själva bullarna är svåra att få till, det kan jag inte, dom blir kompakta...sägs det!!

Agneta kramar

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Ja, nu blir det en tulpanbukett i veckan, de är ju så härliga! Här blev det orange i fredags, gula kan jag inte ha, de vill gärna dofta och då kliar det i näsan!

Det blev en semla i måndags, jättegod!

Så fina kort, gillar speciellt det med ekorren....

Här är det inte så mycket fåglar vid restaurangen, kommer stötvis men det är många som matar förstås, ibland ett par domherrar och en koltrast kommer dagligen för att få sitt äpple och havregryn.
Så härlig den sjalen kommer att bli!
Ha en fortsatt fin vecka, kram, Carin

Maria sa...

Det är fint med tulpaner, lite vårkänslor får man. Gott är det också att snart är våren här, förhoppningsvis.
Åh vad jag blev sugen på semla får nog göra nåt åt detta.
Ha en skön helg/kram