Sidor

onsdag 25 maj 2011

En princesstårta av blommor !!!

Ibland snubblar man över idéer som man bara måste prova. Så var det när jag kikade in på Blomsterpassion ( ligger i min sidebar bland trädgårdslänkarna) . Där finns ofta trevliga tips. Minns ni vitsipporna som jag visade för ett tag sen ?? Nu fanns där en princesstårta gjord av daggkåpeblad, vita syrener och en röd ros. Och allt detta hade jag. Nja...förstås den röda rosen låg bland mina scrapblommor, för äkta sådana dräller det inte av här precis. Så här blev min skapelse....inte lika fin, men den duger . Visst är det roligt med lite annorlunda bukettmodeller.


Har man nu inte daggkåpa och vita syrener kan man ju ta andra blad och hundkex blir säkert lika fint till spetsen runtom.

Himmel vad det har blåst idag, ja stormat är väl det rätta ordet. Jag planterade ut mina tomater i växthuset , där var det ju lä. De som ska stå vid garageväggen får lugna sig. Nu kan ni se att mina tomatplantor artat sig riktigt bra. Tänk vilken panik jag hade för ett tag sen. Hoppas nu att de sätter fart, för här finns både gödning och lite aska i jorden. Näää, inte från askmolnet, utan från vår öppna spis. Ifjol hade ju en tomatsort svart i toppen och det kunde botas med vedaska. Nu är det alltså förberett.


10 olika sorters tomater har hamnat här och även gurka, melon , aubergine , paprika och en chiliplanta. Min favoritpetunia Picasso har slagit ut. Gu´ så fantastisk den är i färgerna !! Ska plantera om den i stor kruka och sätta ut senare.


Fortsätter att fylla på min kortlåda varvat med virkningen av sjalen.  Idag spelar Kalmar FF på hemmaplan Guldfågel Arena mot AIK, så det får bli ett fotbollskort jag visar och samtidigt hoppas på FF-vinst och att det blir en trevlig match utan bråk.


Nästa kort får väl symbolisera hejarklacken och alla som gör sitt bästa för att heja fram sitt favoritlag.  Detta är ett "gammalt"kort som jag har satt lite extra piff på.


Det har varit svårt att kommentera hos en del av er därute. Hoppas att Blogger fixar till alla dessa skavanker så vi når varandra igen.

HÅLL I HATTEN och ha en trevlig kväll !!!!

11 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Nu växer det ordentligt hos dig. Mina tomater planterar jag i 10 L plasthinkar och så ställer jag dem vid söderväggen, några har jag kvar i växthuset.
Kram!

Mimmi Hek sa...

Tomaterna ser ut att arta sig bra. Så gör även våra. Vi har alla i växthuset.
Det är ju för tråkigt att man ens ska behöva tänka på att hoppas det blir en match utan bråk.

Lilla Pyssel Inger sa...

Det finns alltid så himla mycket trevligt att titta på när man kommer hit:) Tack för allt det fina som du delar med dig av:)

TUSEN TUSEN TACK snälla gulliga du för ditt grattis till mig:) Blev jätteglad och det uppskattas jättemycket:)

Önskar dig en jättetrevlig dag och massor med kramar från Lilla Inger:)

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Himmel, vad mycket du hinner med. Det är så kul att läsa om vad du hittar på. Blomarrangemanget är jätte vackert, duger mycket bra:)

Så roligt att dina tomatplantor trivs. 10 sorter, det var inte dåligt. Du kan nog börja sälja tomater, synd att det är så långt ner till dig.

Korten du gjort är jättehärliga.
Hoppas att matchen blir lugn, utan en massa bråk.

Ha nu en skön dag.
kramizar
marie.haven@hotmail.com

Hedvig sa...

Nu blev jag sugen på princesstårta... ;)

Ja, jag hade också problem att kommentera under hela dagen igår, men nu verkar det funka igen. :)

4U2! sa...

Underbar blomma, tack för tips! :)

Anelias hantverk sa...

Så mycket gott du får skörda så småningom! Vackra kort fixar du till också!
Ha det gott!

farmor ankus sa...

Vilken fin tårta du gjort, det var ett fint tips.
JA det har stormat som bara den i flera dagar här. Det är idag som det inte har blåst gott.
Söta kort du gjort, och tomaterna ser fina ut, jag har satt mina på friland, har inget växthus.
HA det gott
kram

Carina sa...

Det verkar växa så det knakar hos dig ju. Kuligt!

skapa och inreda sa...

Tänk vad fint man kan göra med blommor och blad.
Nu växer allt så det knakar, säkert kommer du att kunna njuta av goda tomater senare i sommar :)
Kram Annika

Sussie sa...

Härliga kort! Både fotbollskille-kortet och damen som shejkar loss!
Ha en bra dag! Kram