Sidor

fredag 6 maj 2011

Äntligen vårvärme igen !!!

Nu piggnar man till igen i vårvärmen och morgonpromenaden blev lite längre idag. Och det blev t.o.m. frukost ute under äppleträdet. Vi har en speciell plats för morgonfikat .....just där solen lyser på morgonen. Det är sådant man kan längta efter. Precis bredvid den platsen har vi ställt lite vattenblänk i det bautastora betongbladet. Det är verkligen bautastort och täcker nästan hela brunnslocket. Det krävs två starka karlar för att flytta på det. Man kan inte fatta att de små rabarberknopparna kan bli så jättelika blad. Bra jord  förmodligen .


På tal om betong måste jag komma tillbaka till den fantastiska RETRÅtavlan jag skrev om i förra inlägget. Det är ingen konstnär vilken som helst som gjort den, utan bygg- och estetelever från LarsKaggskolan i Kalmar. Och gissa vem som är lärare på byggprogrammet ?? Jo min äldste son. Tänka sig !!! Det var min svärdotter som kom att tänka på detta när hon såg mitt inlägg. Nu tycker jag att tavlan är ännu mer fantastisk !!!!!


Är det någon som undrat om mina tomatplantor ?????? I så fall kan jag berätta att de små ynkliga som jag planterade om allra först ser ut så här nu .


Dem har blivit lite knubbiga och växer fortfarande inte så fort, men egentligen är det bra. Det dröjer ju ett tag innan de ska ut i det fria och då är de nog precis lagom. Sen brukar det gå fort.
 Jag är i alla fall lugn nu !!!!!
Jag kastade ju en låda och sådde om och de ser ut så här. Långa och rangliga. Får se vad jag gör med dem ???? Har ju plötsligt för många plantor !!!


Förra veckans julkort har ni här. Måste erkänna att det inte är lika inspirerande nu, men jag ska ta mig tusan hålla ut. 50 julkort färdiga före jul hägrar minsann !!!


Nä nu är det ju andra motiv som gäller . Här kommer ett fotbollskort i Kalmar FFs färger. Och guldbollen den finns som staty utanför vår nya arena ....Guldfågel-arena. I tidningen idag diskuteras det om lagets resultat hittills i år.......vinster på hemmaplan i den nya arenan och sämre resultat på bortaplan. Kanske inte så konstigt. Det måste vara inspirerande att spela på denna fantastiska arena. Heja FF !!!!


Och så ett trädgårdskort !!


Och det är precis vad jag ska göra nu.......ut i trädgården, sätta gul-, röd- och silverlök, plantera om tagetes och tobaksblommor och.......................................................................

Ha en härlig helg !!!!!

12 kommentarer:

Maria sa...

Åh så härligt med utefrukost! Skönt att tenperaturen är på väg uppåt igen. Härliga plantor! Och så är du så duktig som "håller i" med att göra julkort. Ha en fin dag!

Carina sa...

Vad härligt med värme, här hade vi minus grader i natt -1. Men nu lyser solen och inte lika kallt. Måste tänka possitivt: snön är inte kvar. Ja, jag måste berömma dig som gör julkort. Korten är jättefina.
Kramar Carina

Skaparglädje sa...

Har du gjort betongbladet själv? Jag säger varje år att jag ska göra ett men så blir det inte av, kanske pga. att jag inte är så duktig på betonggjutning.
Trevlig Helg!

Anki sa...

Det verkar som våren så sakteliga vaknar till igen även här, hurra! Jag ska ge mig ut på en liten promenad snart och se hur långt den har kommit ;D

Bettan sa...

Betongrabarberbladet är UNDERBART snyggt!!!!! Skulle "passa bra hos mej", på min uteplats...får väl försöka nångång att göra nåt i beton, kankse skulle fråga grannfrun...hon gillar oxå sånt tror jag. Trevlig helg. Kram sytanten

Maud Freij sa...

Åh va fint fågelbad , korten är också jättemysiga, ha en trevlig helg.
kram från maud

Pyssel och Kort sa...

Underbara kort,
va härligt att kunna sittaute och äte,
här nere är det väldigt kallt, det va varmt med den försvann igen
Kram Elin

skapa och inreda sa...

Underbart att sitta ute och äta frukost :)
Ditt betongblad är verkligen imponerande.
Dina kort kan jag sitta och titta på länge.
Önskar dig en trevlig helg.
Annika

Mimmi Hek sa...

Härligt med frukost utomhus. Eftersom jag körde hemifrån kl. 06:30 och det då fortfarande var frost så får min utefrukost vänta till i morgon. Längtar redan.
Kortet med trädgård är verkligen fint. Förstår att det inte inspirerar lika mycket med julkort nu i vårvärmen.
Kram

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Så härligt det lät med morgonfika under äppelträdet:)Hoppas att det vackra vädret håller i sig.
Så JÄTTE VACKERT betongblad, jag måste göra ett eget:))

Tomatplantorna ser ut att trivas hos dig. Idag har jag varit ute och planterat i krukor, jag älskar verkligen att sätta ihop olika blommor, och med olika dekorationer.

Vilket vackert julkort, jag förstår att det känns lite motigt att göra julkort nu, men du har ju igen det, när vi alla andra sitter och stressar med sina!

Läckert fotbollskort,och trädgårdskortet är fantastiskt vackert.Idag vann jag en hel del stämplar från skogstokiga, jätte roligt:)

Hoppas ni får en underbar dag imorgon:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Cajsas Faster sa...

Har kikat runt hos dej.
Har tänkt göra ett rabarberblad, får se hur stort mitt blir.

Trevlig helg, Marie

Britt-Inger sa...

Vad mysigt det låter med en liten speciell plats för morgonkaffet....Måste fixa det i trädgården! I morse var det dock för kallt för någon kaffe efter promenaden, men det kommer nog framöver också, här i norr.
Håller med, visst är det lite segt med julkorten just nu, men jag ska inte heller ge mig. Lägger dock inte ut dom per vecka.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram, Britt-Inger