Sidor

söndag 29 maj 2011

Lindsdalsdagen med täckväst och vantar !!!

Morgonen innebär alltid en titt ut i växthuset . Men se där petunian har slagit ut , den svarta.................................men hallå där, den är ju randig , svart med gula ränder ! Det var en överraskning. Jag köpte ett par pluggplantor på Trädgårdsmässan och trodde  att de var helsvarta. Jag måste nog erkänna att den här är snäppet vackrare. Eller vad tycker du ?
  

För en stund sedan planterade jag ut tomatplantorna som ska leva uteliv, d.v.s. stå vid garageväggen. Mina farhågor tidigare är nu som bortblåsta. Tomatplantorna som gäckade mig är stora , fina och ser ut som de brukar den här tiden. Nu har jag ju också ett gäng små tomatplantor som jag sådde senare. Nänns jag kasta dem ???


Igår var vi på LINDSDALSDAGEN iklädda varma tröjor, täckvästar och torgvantar. I slutet av maj !!!! Det blåste isande vindar varvat med små solglimtar. Men kring torget var fullt med aktiviteter av allehanda slag och folk strömmade till under dagen. Man kunde få massor med info från olika föreningar, lyssna på musik , se uppträden och beundra två sötnosar inhägnade med höbalar.


Eller stå beredd med ett paraply ( Det var inte vi !!! Säkert ! ) och fånga in lördagsgodis som drällde ner från ovan. Mmmmm!!


 I ett hörn av torget kunde man köpa tårtbitar , kanske till MORS DAG !!! Undrar vem som hade gjort dessa skapelser ??????

Ja idag är det MORS DAG !!! Och om en stund ska vi bege oss till Kalmar på hemligheter. Bara nu regnet håller sig borta !!! Håll tummarna !!! Imorgon får ni veta vad överraskningen var .
Hoppas alla har en underbar söndag !!!

15 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Jag har en likadan petunia, jag tycker den är så fin.
Mina tomatplantor står också i hinkar uppställda vid söderväggen. Nu är det bara tomaterna som fattas och sol och värme.
Kram!

onkis sa...

Dom petunierna va ju jättevackra!!
Jag har precis varit ute i min trädgård och flyttat en vinbärsbuske,
och det va inte det lättaste, men nu är det gjort :)
Hoppas att du får det kul i Kalmar.
Vi har vänner som bor där och varje gång jag läser i din blogg tänker jag på dom :)

Bettan sa...

Vilken vacker Petunia, den ser nästan ut att vara gjord av sammet!
Och tomaterna, blir det månne lika många som förra året hos dej...? Min planta växker och frodas, man kan se lite, lite aningens blomämne. Hoppas att det kommer många goda tomater hos mej oxå. Kram sytanten

Camilla sa...

Två av petuniorna jag köpte på mässan blev också randiga och två blev, som jag trodde alla skulle vara, helsvarta! /Camilla

Anonym sa...

Så fina tåetbitar kan det vara händiga Eva som varit i farten mån tro, ha det gott.
kram från maud

Mimmi Hek sa...

Vilken vacker petunia! Kan det vara du som gjort tårtbitarna?
Våra tomater skriker efter sol.
Hoppas att överaskningen i Kalmar blir skoj.
Kram

snojbi sa...

Den petunian var ju jättefin

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Hoppas du haft en bra dag! Vi har haft trevligt:)
Urläcker petunia du har. På f.m idag så ljöt jag ett rabarberblad och ett runt fat, så nu håller jag tummarna, det är ju första gången.
Vad trevligt ni verkar ha haft på marknaden, era tårtbitar hoppas jag gick åt som smör:)

Tomatplantorna blev läckra i de rören, hoppas de ger många mumsiga tomater:)

Ha det så gott.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Pyssel och Kort sa...

Underbar blomma!
Så många fina tårtbitar
Kram Elin

Carina sa...

Petunian är så läcker. Ja vädret är lite lustigt just nu......
Kramar

Black Iris sa...

Jättefin Petunia får jag säga. När jag skulle starta min blogg såg jag en massa blomnamn hos alla och eftersom jag älskar just svarta blommor blev det det det blev..
Helsvarta är ju inga blommor men det är det där mörka jag gillar.
Snart blommar mina "svarta" irisar igen och du kan inte tro hur mycket smultron det blir i år..
Första åren här uppe i torpet rensade jag bort jättemycket i rabatterna men efter att en jobbkompis sa att jag inte var riktigt klok slutade jag med det. Ojoj, så de sprider sig..
Tyvärr så är det ju en hel del annat som sprider sig enormt fort också när vi bor så nära skogen. Det gäller att hålla den på avstånd...

Kram Maidi

Soulsister sa...

Mina tomatplantor har också kommit fina och stora. Nu väntar jag spänt på första skörden :)

KRAM

Gunilla sa...

vilken fin Petunia , har aldrig sett en sån..... jag tog bort krysset och kan kommentera (Tack för tipset)men lägga ut inläggen funkar inte alls får göra det genom min Iphone( kan göra inläggen på blogger , sen spara och sen in på telefonen hur krångligt som helst )/Kram

Maria sa...

Det verkar som om det var en fin Lindsdalsdag - trots det lite kyliga vädret. Hoppas att du fick sälja många tårtbitar! Kram!

Carina sa...

Vilken fin petunia, som vanligt finns det mycker trevligt o titta på hos dig =)
Kram