Sidor

söndag 9 januari 2011

I "grevens tid" !!!

I "grevens tid" ska jag nu redovisa julkortet för vecka ett. Ja det kom något emellan, nämligen

ÄNGLAGÅRD

Vi kanade in till Kalmar på snorhala vägar. Alltså det är FARLIGT att vara ute och köra bil nu !!!! Maken är ju chaffis, så det känns ändå tryggt att åka med honom.  Kalmar består numera av snöberg och parkeringsplatserna ser man inte var dom är. Man kan säga att det blir spontanparkering .
Filmen var trevlig och härligt somrig och kära sysslingen skötte sig toppen så gammal han blivit i filmen. Ja det var en angenäm biokväll . Och så rusade maken motorn för fullt så vi kunde ta oss ut från snöhögen till gatan,  för att halka vidare hemåt. Sista biten var det ingen iskana vi gled fram på utan snarare ett gammalt tvättbräde. Hu så jag gnäller. Men imorgon går jag inte utanför stenmuren. Förresten hänger snön nu en bit ner från stora taket så inomhus är bästa platsen. Så får det bli !!

Här kommer nu    Årets första julkort , nummer ett !!!


När jag ändå var på gång gjorde jag ett kort till. Det blev lite mer vårlikt. Det är ju sådana kort man behöver framöver.


Kommer ni ihåg pizzakitet jag köpte till paketleken ? Jag köpte en till oss också, för att prova. Degen låg inklämd i en papprulle och bara vällde ut när man rivit av papperet. PLOFF !!! Bara att rulla ut och smeta på tomatsåsen . Sen tog vi vad kylskåpet förmådde.... julskinka i tärningar, bacon i strimlor, körsbärstomater, riven västerbottenost och oregano.

Det blev en kanon-pizza ! Sååå god !!!
Varför stå och kladda med en deg när det finns lättare sätt ??!! Ibland i alla fall !!!!


Imorgon går vi in i VECKA 2 och så är det vardag igen !! Känns ganska skönt , och vi sa till varandra ikväll ...vilken fantastisk jul-nyårs-trettonhelg vi har haft !!! Hoppas ni också kan säga detsamma . ELVIS snurrar ikväll också. Man blir aldrig trött på hans sång !!!

                                                 

11 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vad smidigt det lät med pizzakit, måste nog prova det någon gång.
Det är bra att åka med en chaffis, min bror var det och när vi skulle i väg till Liseberg/Gröna Lund fick alltid han köra i de stora städerna. Kändes tryggt och bra.
Kram Anne-Lie

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Så jättevackert julkort,Snögubben är så söt.Jag beundrar dig och Lena som ska göra ett jukort i veckan, Lycka till!
Grattis kortet var mycket fint,riktigt vårligt:)
Här är det snorhalt. Måste in till stan och handla mat, bara att hålla tungan rätt i mun!!
Det pizzakittet är jättegott:)

Jag har inte följt Änglagård,så jag vet inte så mycket om den!
Får väl ta och titta nån gång.

Ha nu en riktigt bra dag:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Soulsister sa...

Oh den där pizzan ser inte dålig ut, MUMS!

Önskar dig en härlig vecka
kram

Fijaffa sa...

Så härligt med vårfärgerna! Nu började jag längta efter våren, trots att jag tycker om vintern och snön. Fast inte just nu när det töar och regnar och bara blir smutsigt, slaskigt och halt. Då kan våren få komma istället.

Carina sa...

Hej, du ligger i som vanligt. Fina kort . Hoppas att allt är bra, Kramar Carina

farmor ankus sa...

Ja det är rysligt halt jag håller med dig, den såg god ut pizzan, man blir riktigt sugen.
Fina kort, jag tycker det sommriga såg härligt ut....
Ha det gott
kram

Hedvig sa...

Åh vad mysigt vårigt kort! Gör fler sådana, så kan vi andra som tittar på dina skapelser känna att det är ljusare tider på väg! :)

Och tack för dina uppmuntrande ord om klänningen, det behövs eftersom det gått trögt i helgen... Hon ska antingen ha de skorna eller ett par i ungefär samma form och höjd, fast de är svarta med grå spets på. :)

Ha en bra dag!
Kram

Maria sa...

Jag är lite nyfiken på "Änglagård". Tror inte att jag såg 2:an. Får väl se om det blir tillfälle. Vi var också på bio och såg den nya Narnia-filmen. Den var bra!
Oj. är du redan igång med nya julkort?! Ja, det kanske är smart att gåra något då och då, så har man ett lager när det är dags nästa gång. Ditt vårkort är härligt! Kram!

Ellis sa...

Jättefina kort, skönt att ni tog er till och från bion utan större problem!
Hoppas du har en fin kväll!
Kram Elenor

Tant Animalia sa...

Den vill jag också se!
Har verkligen gillar dom två andra, så självklart vill man ha uppföljningen då också!

Fina kort har du gjort!
Men ....undrar hur det känns i juli när man kommer in här och möts av ett snöigt Julkort!?!?!?

Haha...har hört att många hoppat på den utmaningen att göra ett julkort i veckan, men just nu är jag så trött på julgrejer och papperna med julmotiv, så det får vara för min del.

Ta det vackert nu i halkan!!
Kram, Jenny

(ska till posten i morgon..)

Birgitta sa...

Pizzakit är något nytt för mej. Men det måste vara smidigt. Fast det går fort att göra degen själv också. Vad bra att du har en skicklig chaufför som fraktar dej dit du ska.
Jag vet inte vad som hänt med min blogg, eftersom det inte kommer upp i era blogglistor när jag gör nya inlägg. Har du någon aning om sådant?
Vi har också haft tö här.
Ha det så gott.
Kram Birgitta