Sidor

lördag 15 januari 2011

LO och julkort vecka två !!

           Tack för alla snälla , rara och kloka kommentarer om mina gardiner och fönsterdekorationer. Det är ju så roligt att höra andras åsikter. Och precis som ni säger är varje fönster och rum unikt. Vårt gamla hus är gammalt och här ska ni se beviset. När vi  började renovera för många år sedan hittade vi detta bakom tapeterna...sidor från den lokala tidningen daterade 31 aug 1901. Jag sparade en bit som det går att läsa på och det är verkligen rolig läsning. Då förstår ni att nog att det är roligt att använda gamla möbler och dekorationer i inredningen.


           Vi byggde till en bit så halva huset är normalhöjd i rummen .Uppe , fanns de låga fönsterna inne i garderobsutrymmen som löpte runt båda sidorna av rummen. Det var nog ganska vanligt att det såg ut så förr. Vi öppnade upp allt och rummet på övre våningen är också öppet upp i nocken. Rejäl takhöjd alltså. Men med de låga fönsterna.

Vi älskar det här huset med sin speciella planlösning och innehåll. En annan rolig detalj är att vi köpte det på auktion. Jag minns den auktionen och nervositeten innan säljarna hade godkänt budet, som om det vore igår.
     
Nu till något annat .. Titta här ......ni ser säkert att det är en grytlapp.


Titta nu då vad man kan göra med en grytlapp !!
 Ett mobilfodral !!!
 Passar perfekt ! Om man har rätt storlek på grytlapp förstås. Så dyk ner i era lådor och se om ni hittar några lämpliga grytlappar och vips kan ni göra mobilfodral. Bara att sy ihop.
Detta tips har jag hittat i en veckotidning.


Här är nu redovisningen av julkortet vecka två, som jag byter ut i min sidebar.Och här är layouten för vecka två . "Kunde inte låta bli ". Nä så var det. Maken kunde inte låta bli snön och isen som hängde över takkanten . Han petade med stegen och det brakade ner en hel del.
Och jag föll för frestelsen och köpte semlor när vi handlade igår. Den första semlan. Hur god som helst. Fast hemgjorda är ännu läckrare och det är väl inkråmet som toppar.


Är inte riktigt nöjd med färgen på korten. Det blir ju skrivaren som avgör nyanserna och de blir ju alltid bättre hos fotoaffären. Tycker jag . Tomtarna har gått till vila , utegranen är släckt och nu återstår bara granen i uterummet. Sen är det som vanligt igen.

Ha en riktigt skön helg !!! Var försiktig i halkan utomhus.

                                                           

13 kommentarer:

Bettan sa...

Mmm semlor går inte av för hackor... men vi har faktiskt inte ätit nån än.... börjar nog bli dax snart...kanske. Vi brukar börja ... sen när vi väl är där kan vi inte riktigt sluta... kan handla semlegrjorna ända fram till sommaren om det bara är så...Ha en trevlig helg!!
Kram sytanten

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Så himla kul LO du gjort. Semlan ser mycket god ut. Vi har inte köpt hem några semlor än.Jag får väl hoppa över, men de andra tre vill nog snart ha:)
Ha en trevlig helg, och ät inte för många semmlor:)

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Skaparglädje sa...

Jag bor också i ett gammalt hus. Det är byggt 1870, du kan läsa mer om det om du letar bland mina tidigare inlägg (2010 sept månad rubriken Här bor jag)
Visst är det gott med semla, fast jag gill de köpta bättre, har svårt att få till inkråmet så det blir gott.
Här är allt också nästan som vanligt. Har lite gardiner att byta men ute belysningen på gran/träd är kvar och lyser fortfarande, är ju så fint när det är snö. Det har tagit många dagar för mig att få bort allt eftersom jag fortfarande inte mår bra. Men lite i sänder så…
Kram Anne-Lie

Marie Havén sa...

Hej igen Eva!
Nu tror jag nog att jag blivit gammal, glömde ju att säga vad roligt att hitta så gamla tidningar,förstår att du sparat en bit. Mycket smart med mobilfodralet.
Julkortet blev jättegrant.
Ja, nu så har jag nog sagt allt för idag:)
Ha det gott!

Hedvig sa...

Vad otroligt smart med grytlappen som blev ett mobilfodral! Måste genast undersöka om jag har några lämpliga grytlappar...

Och vad roligt att hitta sådana där gamla saker under tapeterna. Det är så roligt att läsa sådana där gamla, autentiska saker...

Ha en fin helg!
Kram

Lena LH sa...

Smart med grytlapparna, måste prova.
Vi bor ju också i ett gammalt hus från slutet av 1800 talet.
När vi renoverade ett rum så var där massa pengar i en vägg.
Vidskeplig som jag är så stoppade vi tillbaka dom, man vet ju aldrig;)
Och mossan blommade i dörrkarmarna.
Det värsta var ju när man kom till alla tidningar, man satt och läste istället för att renovera.
Det var kul.
Ha en bra helg
LenaLH

Mimmi Hek sa...

Semlor är inte min förtjusning så jag brukar hoppa över dom.
Gillar färgen på grytlapp/mobilfodral, den blir jag glad över.
Kram

4U2! sa...

Vi skall tydligen kasta ut julen i morgon, orkar inte. Vi får se. Semlor bakar maken alltid, gott.

Sussie sa...

Semlorna får vänta ett tag för min del, men jag håller med om att de hemgjorda är godast. Har aldrig gjort några själv dock ska jag erkänna.
Vad fiffigt med mobilfodralet! Gillar den gula färgen.

Ha en trevlig lördagskväll!

LenA sa...

En superläcker LO, fiffigt att få ihop det så!
Bra tips att lägga sina julkort i sidebaren, kan ju bli lite tjatigt med alla juliga inlägg annars....om man nu skulle klara utmaningen!

Ha en fortsatt skön helg!
Kramfrånensemleälskare.....

Carina sa...

Häftigt att hitta en gammal tidning i huset, en bra ide att göra ett mobilfodral av virkade grytlappar. Ska nog leta åt någon som min farmor virkat. Kul Trevlig kväll Kram Carina

farmor ankus sa...

Jag kan förstå att ni tycker om det gamla huset, jag skulle vilja äga ett och stort skulle det vara oxå, snacka om att ha höga förhoppningar.
Men det blev ett vanligt hus som inte kosta skjortan av en.
HA det gott
kram

Black Iris sa...

Men vad roligt det här med tidningen. Man får sig många goda skratt när man läser speciellt platsannonser i så gamla tidningar.
Ditt mobilfodral blev ju kanonfint men det gäller att ha en så fin grytlapp liggande.

Kram Maidi