Sidor

onsdag 18 augusti 2010

Självmord i vattentunnan !!!!!

Nu blev jag verkligen ledsen !! När vi kom hem från stugan idag låg det gröna monstret död i vattentunnan !! Och jag som precis hade vant mig vid att ha "honom" i närheten. Häromdagen kom han inhoppande när jag satt vid datorn. Jag föste ut honom vänligt men bestämt . Var det därför han blev olycklig och dränkte sig ???? Eller var han ensam ? Vi har ju inte sett några kompisar. Nu e´ de´ som de´ e´ !





Nu är det andra djur hos oss som söker mänsklig kontakt, fast i stugan. En padda !!! Han har faktiskt också hoppat in i rummet. Men det får vara någon måtta !! Jag kan inte låta bli att tänka på "Draken med de röda ögonen " (Astrid Lindgren ), min absoluta favoritbarnbok. Jag har läst den för ALLA mina skolbarn, tror jag, och alltid är vi några som fällt en liten tår. En helt underbar berättelse. Och vi har gjort drakar med fyllda kroppar och stora röda flirtkulor till ögon. Och de har hängt i taket på klassrummet !!! LÄS DEN !!!!!!!!!!!!!!!!!

Och här sitter paddan precis som draken i boken gjorde, i ett hörn och ser sorgsen ut. Vad jag inte såg i mörkret var att det också satt ett vidunder på brädan !!!!! Så ensam var han inte !!



--Men snälla katten JELTSIN, du kan ju inte ligga här och snusa . Du måste ju visa att du är herre på täppan ( ja nästan ).....och schasa bort sådana där paddor. Dom ska inte vara inomhus eller på någons terass nä ! Men bit den inte för den är giftig !!!!---

---Vad bryr jag mig säger Jeltsin, när jag har det så supermysigt !! Låt honom stå där i hörnet.---
( Jeltsin är från Stockholm och njuter till 150 % att strosa och mysa i lugnet runt sommarstugan !!!)



Jeltsins husse , ja sonen alltså och jag tog en promenad och milda makter vad björnbär vi hittade. Det var OJ, och KOLLA HÄR och SÅ GODA.........
Jag trodde inte att det redan var plock-dags, men så var det !




Och nu kan vi tala om LYX igen, mmmmm björnbär på morgonyougurten, fläderblomsparfait med färska björnbär. Eller varför inte pannacotta med lime och björnbär. Björnbärsmarmelad....inte heller fel !

Sonen fick med sig två burkar hem till storstan. Jag kommer att plocka FLER, givetvis !!!





Onsdagsmorgonen bjöd på ett fantastiskt väder ! Solblänk i vattnet, bara lite daller på vattenytan. Hägrar som susade över huvudet och trollsländor som pilade med snabba vingar hit och dit. De verkar stressade. Jag försökte ta ett foto nära en när den satt på en sten, men jag hann aldrig trycka av förrän den var iväg. Men någon gång ska jag lyckas. De är så vackra.

Det blev ett dopp idag, 21 grader. Hyfsat skönt !!! Vi är nog bortskämda med varm vattentemperatur. Men det var godkänt !!!




Idag har vi också firat en morgonrufsig pappa och make !!! Kolla vad han bl.a. fick !!! En jättefin badhandduk som SYTANTEN dekorerat i sin fantastiska symaskin !!! Succe´!!!




Och naturligtvis får "födelsedagsbarnet" bestämma vad gästerna ska bjudas på.....


SMÖRGÅSTÅRTA


Det här är Solveigs recept som jag använt i flera år. Man gör en vit sås , smaksätter med ketchup och senap och kryddor, häller i vispgrädde när såsen svalnat. Den här krämen smetar man på 4 lager med bröd . Jag brukar ta Pågens Rasker, ljust och grovt , vartannat varav. Sen är det bara att "ösa" på med pålägg, frukt och grönt , allt vad man vill ovanpå. Det blir saftigt och gott. Och inte så kletigt som en del smörgåstårtor kan vara. Prova vetja !!!!!



Just nu kom jag på att glömde visa den scrappade tårtbiten som maken också fick. Lägger jag in den nu så hamnar den först .......nä nu får ni vänta med att se den till imorgon !!! Det går väl bra ??!!!!


9 kommentarer:

Garnboden Stick å Virka sa...

Hej Eva. Du har många järn i elden, hur hinner du? Allt du visar verkar ju jättegott och jättefint, (jag har aldrig sett björnbär, förutom i frysdisken förstås) och jag hoppas att min man inte ser din fina smörgåstårta, utan att jag får tillfälle att göra en åt honom, det är han favvo rätt.Tack för receptet.
hälsar Christina fr Karlstad

Lena sa...

nej,,men va tråkigt att han tog livet av sig..jag tycker personligen att de är rätt vidriga..småkryp är inte min starka grej..ska du inte visa spindeln vi hittade i stugan..haha...

Paddan är ju ett kapitel för sig..en rätt fräck krabat..vi hade ju en som vi höll på att trampa på precis utanför dörren så det var väl han som ville in...det är verkligen mysigt i stugan men jag vet inte om jag tycker om alla dessa djur man inte är van vid..hälften av dem har man aldrig sett innan och de ser läskiga ut och låter konstigt..särskilt när det är regn i luften..men det bästa med paddor är väl att de käkar ormar vilket jag gillar då barnen springer runt där nere..hellre paddor än ormar!!!

Va gott med björnbär..när vi var ute fick vi typ varsitt svart bär, resten var röda...jag får väl komma ner och plocka en hink..vill oxo ha!!!

Vilken god smörgåstårta..nu blev jag verkligen sugen...hoppas ni hade en trevlig kväll!!

Kram Dotera

skapa och inreda sa...

Nu du Eva kommer du att få massor av tur, för du vet väl att en groda/padda betyder tur i huset. Om du inte tycker om de naturliga så köp en som kan sitta sill i flera år, en som du tycker är så söt så att du vågar pussa grodan:)
Kram Annika

Evas Pyssel sa...

Till Annika !!! Det visste jag inte . Men nu förstår jag varför det var vinst på trisslotten som min man fick i "Tårtbiten ". Visserligen bara 50 spänn men ändå. Så....kom an alla grodor och paddor !!!!!!!!!!!! Eva

Peacerosen sa...

Stackarn som gick och dränkte sej....):
Läskig och ful, men det kunde ju inte han hjälpa!?

Smörgåstårtan ser verkligen smaskens ut!
Jag brukar ta hönökaka och pensla med stark äpplejuice, och så gör jag en gegga med tonfisk, lök, lite majonäs och creme fraiche och bostongurka.
Uppe på hela tjottafadderian blandar man grönsaker och kanske lite ägg, skinka och ost.

Det är ju bara att exprimentera, för smörgåstårta är ju så kul att göra!

Pussa (INTE) paddan!
Huvva...

Kram, Jenny

Bettan sa...

Mycket djur du har... vi har "bara" mygg, getingar och harkrankar just nu ( bor i stan) men det är fullt tillräckligt.Gott med björnbär, sådär varma av solen och alldeles mjuka så att dom smälter i munnen....Mmmm. Och smörgåstårtan ser jättesmaskens ut, min svärmor gör nåt liknande såsaktigt som hon smaksätter och brer på, den är väldigt god. Och "gubben" han blir fin i sin handduk tror jag.
Ha en bra dag, här blir det nog regn...
Kram sytanten

Sanna sa...

Jag har också en likadan padda boende här fast i pannrummet som tur är. Tycker den är lite läskig men bor man på landet så är det lika bra att vänja sig vid alla kryp och smådjur. Ser smaskigt ut med alla björnbären, vi har ett bra ställe i närheten men det är på militärens område och de brukar inte gilla att man plockar där tyvärr.

pysseliten.blogg.se sa...

oj vad gott nu vart jag super hungrig bäst att inta frukost . nu blir det smörgåstårta i morgon kväll tack för tipset .

Maria sa...

Har du pussat paddan? Tänk om han är en förtrollad prins? Fast du har ju redan en prins, så det behövs ju inte fler.
Wow, vilka björnbär! Nu måste jag ge mig ut till stället som jag vet om och kolle om de är mogna där också.
Smarrig smörgåstårta! Tack för recepttipset, det ska jag testa.
Ha det gott bland djur i natur.
Kram!
Maria