Sidor

måndag 23 mars 2015

Vi é på G`!!!


De hade bråttom och var uppe ur jorden på mindre än en vecka. En del är lite trögstartade , men jag hoppas få fina plantor av alla sorter. 

WOW !!!! 
Trädgårdssäsongen är på intågande. Fast än är det kallt och speciellt om nätterna. Mina pelargoner i uterummet vill ha lite värme. 



Än finns det tid att fixa inomhus. Häromdagen körde jag till den mesta, bästa tygaffären i Mönsterås. Den inryms i en gammal metodistkyrka. Och med tapetbiten i hand fick jag hjälp att hitta . . . . .   . just denna gardinkappa. Jag såg bara direkt att det funkade. Ljuset släpper igenom, lagom bredd och precis i den där lantliga ombonade känslan som vi tycker att tapeten uttrycker. 


Symaskinen åkte fram i helgen och den murade bänken vid murstocken fick en ny dyna och två retro-kuddar att luta sig mot. De är sydda av 70talsörngott , loppisfynd.

Ni har väl inte kastat era gamla påslakan ? !!!!

.
En liten loppistur till Kalmar hann vi med i helgen och mannen hittade precis en sådan golvlampa som han ville ha. . . för en billig "peng".  Här talar vi om retro igen . En färgklick.


Födelsedagarna rullar på och i helgen var det dotterns tur. Det här kortet fick hon . Jag blev väldigt förtjust i bladen som jag själv fick på min födelsedag. Nu är den stansen inhandlad. Motivet kommer från Tidningen MAKING CARDS.


Några fler nya kort från min låda.



Högen med disktrasor växer. Men jag har inte hunnit ikapp flera av mina stickcafékompisar. Detta blev en riktig trend på stickcaféet.
Nu har jag använt den som är igång i köket ganska länge. Den är lika fin. Då då får den hänga med i diskmaskinen och det går alldeles utmärkt. 


Ett annat virkprojekt är påbörjat , men det får ni se längre fram. 

Nu håller vi tummarna för sol och värme !!

12 kommentarer:

myrica sa...

Så fint du har det i köket, jätte fin gardin, jag gillar gammalt så jag har och försöker hitta gamla gardiner och dukar, det är så fint, Fröna har verkligen satt igång det är så kul .
Det är inte en dum ide med disktrasor, det ska jag nog tänka på.
HA en trevlig dag
kram

Huset bakom lindarna sa...

Idag har jag sett att några tomatfrön börjar titta upp, jag blev så glad! man får inte ge upp hoppet. Däremot kommer visst inte mina petuinor upp och heller inte mina asterfrön vill gro. Det går visst troll i allt i år känns det som...
Härliga 70-tals tyger du fått fatt på, här är en till som sparar allt!!
Kram/Finas mammis

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Vilka fina gardiner du hittade till köket! Och örngotten, så fina, tycker jag känner igen ett av mönstren. Mina gamla 70-talspåslakan gick till RK och baby-skjortor på den tiden då det skulle göras baby-paket....

Fina kort som vanligt! Få se om jag kan få tag på den tidningen....

Lycka till med odlingarna, här har vi så kallt, blåser som attan, man får palta på sig...

Ha en fortsatt fin vecka!
Kram, Carin

Unknown sa...

Den passar ju bra där gardinkappan. Fint!!
Vilka härliga kuddfordral du sytt. Det är alltid bra när man kan återanvända.
Finfina kort som vanligt. Du är så duktig!
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Snygg ny header du gjort:)
Att nu gror dina tomater ordentligt:)) Ja vem vill inte ha sol och värme nu!! Här har vi det kallt och blåsigt just n:(
Vi städade iordning vårt uterum i helgen, härligt:))Så snart hoppas jag att vi kan börja använda det igen:))
Gardin kappan du köpte blev perfekt till ert nyrenoverade kök:)) Vacker påskkrans du har i fönstret:) Dina nya kuddfodral blev verkligen super snygga, me like:)) Och den golvlampan känner man igen, jätte läcker:)
Vackert kort du gjorde till Lena, och så kul att du hittade stansen, visst är de löven läckra :))De andra två korten du gjort gillade jag oxå:))))))
Dina virkade disktrasor är läckra:) Ska bli spännande att få se ditt nya virkprojekt:))

Ha en fin dag min vän
Kramizar Marie

Ulla sa...

Så många fina kort och retro saker du visar.
Kram Ulla

Stolpås Gård sa...

Så mycket mys, ljus och lust våren för med sig!
Härligt att så frön och få se dem gro, sätta om sina blommor och ge dem kraft för en ny säsong. Fixa fönstren fina och längta till sommaren.
Kul att få kika in hos dig,
Sussi på Stolpås

Skaparglädje sa...

Hoppas ni får en kanondag på Trädgårdsmässan i Älvsjö.
Kram!

Anna sa...

Jag är imponerad av din retrostil. Har så svårt att fynda på loppis.
Gillar ditt kort i mitten med den vikta rundeln så snyggt.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Ingefära, ja, det är klart, det är verkligen bra mot det mesta, tack för tipset!
Så fint ni gjort och vilka fina gardiner och vilken fin lampa, det är inte utan att man nån gång haft en sån, tror jag. I alla fall snarlik.
Och kortproduktionen är igång och det blir så fina kort, så där riktigt proffsiga.
Våren kom av sig här, men det blir nog inte långvarigt.
Agneta kram

Judith sa...

Another of your lovely posts that I have so enjoyed - somany lovely projects! - happy belated birthday greetings - a march girl like me! hugs Judith x

nattugglan sa...

Så mycket fint du visar,Trasorna ser härliga ut..Jag kom av mej med marsmånads disktrasa..det får bli väntan på apriltrasan nu. Fina kort..o stämplar...Gardinkappan passade bra till den blommiga tapeten!Fin våg du har på fönsterbrädan! Ha en skön söndag!