Sidor

torsdag 22 december 2011

Dan före dan före dopparedan !!!

Skolavslutning i ÅBY kyrka i Läckeby !!! Vilken grandios uppvisning av skolans elever. Två av våra barnbarn kom tillsammans med sin klass intågande i kyrkan, sjungandes. Rysningar mina vänner !! Och som de sjöng!!! Nästan så kyrktaket darrade.
Nu är alla barn unnade ett roligt och skönt JULLOV !!!


Tillbaka hem igen !!!
Åh vad gott det är när det doftar nybakat i huset !! Och nybakat vörtbröd dessutom . Det här är mitt snabba vörtbröd som är hur gott som helst. Jag värmer julmust , smular ner en jäst , i med en påse Sverigelimpan och lite russin. Thats it !!!! Det blir två bröd och nu till jul piffar jag till dem med God jul. Det blir lite konstiga bokstäver när de jäst ut. Kanske är det bara jag som ser vad det står !! Ja....det är väl känslan då att man gör något extra juligt. Goda är de hur som.....


Dottern brukar beställa den här örtflätan som innehåller oregano. Egen odlad till på köpet. Det här brödet är också vansinnigt gott.


Igår kväll blev de sista julklapparna inslagna och de sista julklappsetiketterna gjorda.  Jag måste säga att sådana etiketter är beroendeframkallande.  Man vill inte sluta. Superroligt. Är också jätteglad att jag hunnit använda den nya die-en med grangrenarna på några alster. Den är jättefin !!

  Scrapögonen tror jag att man har med sig överallt. Häromdagen fick jag se något som jag nu har "liftat".....ett bokmärke med magneter.Det här är ett riktigt ......

sistaminutentips på enkel julklapp


 Man bara klipper en smal remsa , viker dubbel , dekorerar och limmar fast magnetband på insidan mitt emot varandra. Går säkert med magnetknappar också. Det funkar perfekt !!!!


Nu är kylskåp och "skafferi" kompletterade så nu ska vi inte svälta i jul ( Ha ha !). Det är ju bara några dagar och jag vet att det brukar bli knökafullt där med julmat !! Den här förpackningen får symbolisera det vardagliga som vi ju också måste få i oss.......och det är ju kul om man även kan jula till det . Tänk vad de kan hitta på där nere i Skåneland !!!! 


Jag lovar att ni ska vara de första som får se ÅRETS TOMTE , så jag tittar in på julafton när mannen pysslar med något annat så får ni se...Hi Hi Hi !!!!!

14 kommentarer:

Veronica sa...

Härligt med barnsång, speciellt så här i juletid. Jag brukar gå och lyssna på mina barn oxå vid de tillfällen som det fungerar med mitt jobb.Idag var tyvärr ingen sån dag men de har sjungit här hemma istället. Och i en mammas öron låter det precis lika vackert.

Den pepparkaksfilen måste jag testa. Hur kan jag ha missat den, jag som gillar fil!

Skönt för dig att du snart verkar färdig med alla bestyr. Ska bli kul att se din tomte. Jag väntar med spänning!!

Ha en jättehärlig julafton och njut riktigt ordentligt!

Kramelikram Veronica

Gunilla sa...

Å det är så stämningsfullt med avslutningar
Vilka fina julklappsetiketter , jag är också färdig med allt ...tror jag iallafall brukar alltid va någonting man glömt God jul på dej /kram

Lotta W sa...

Härligt med barn som sjunger finstämda julsånger. Dock länge sen jag var på en skolavslutning i kyrkan.
Smart litet jultips du delar med dig av till oss andra. Tack!!

Ska va skåningar till o komma på Pepparkaksfilmjölk :-)
Nu har min going kommit till mig, det är så mysigt.
Julkram Lotta W

Carina sa...

Fina juletiketter. Hoppas att du och de dina får en härlig helg:)
GOD JUL
Kramisar

Skaparglädje sa...

Du är så flitig in i det sista, härligt med julavslutningar, nybakat bröd och knökafulla kylskåp :-)
Mitt är redan fullt av en prinsesstårta och en kladdkaka. Min man fyller år i dag och det måste firas.
God Jul till dig!

Mimmi Hek sa...

Visst är det härligt med barnaröster i kör. Fint jultips till sista minuten klapp du bjöd på.
Jaa, vi i Skåneland kan hitta på!
Julkram till dej och maken.

Birgitta sa...

Önskar dej en riktigt GOD JUL.
Hoppas du får lite snö och riktig julstämning. Så mycket gott du har bakat. Här är kris, fullt i frysar och får mer älgkött på söndag. Har inte plats till bröd och sådant.
Ha det så gott och njut av julen.
Kram Birgitta

Anneli Mellstrand sa...

Brödet ser supersmarrigt ut ........

Julklappsetiketterna är hur fina som helst . grankvistarna väckte intresse vilket märke är det på den diesen eller punchen ???????

Njut nu av helgen

Kram
//anneli

Annika Christensen sa...

Den filen har jag missat men jag hittade pepparkakskolorna.
Kul och titta in här.
God Jul
Annika

Susy sa...

Så mycket fint!!!!

GOD JUL!

KRAM SUSY

skapa och inreda sa...

Skinkan är klar, granen klädd, lugnet lägrar sig, nu är det Jul!
Julkram till dig från mig.
Annika

Hedvig sa...

En riktigt stooor julkram översändes till dig! <3

Soulsister sa...

God Jul till dig och dina nära och kära

KRAM från mig

nattugglan sa...

cEn stor julkram till dej.. va mycket fint du hinner med ..Nu ha jag bestämt mej att efter jul ska jag börja tillverka julklappar till nästa år.. då skulle man va ut i tid,, hahah..men få se hur det blir, har börjat förr oxå o slutat. Pepparkaks fil skulle jag gärna ha haft..men det ha jag inte sett här i affärn. Nu ska jag slå in mannens julklapp..den är kvar..o jag kan viska va det är.. en bok,ett par vinterstövlar o en rakvattenflaska(dofta gott)...