tisdag 6 december 2011

"En morgon när vi vaknar ......................

.........är hela världen vit. Och vi förstår att vintern har kommit hit". Den sången har jag sjungit några gånger med skolbarnen. Världen här är bara lite vit, men ändå. Tänk samma dag förra året !!!!!!!!


Ifjol fick vi köpa gran för det gick inte att ta sig ut i skogen. Nu är i alla fall utegranen på plats, så får vi se hur det går med innegranen. Vi brukar inte tända den ute förrän runt luciadagarna. Nu får man ju också tänka på vad det kostar att ha granen tänd länge. Timer på med andra ord.


Idag har också "Pippirestaurangen" öppnat för säsongen. De två första gästerna har provsmakat äpplen och solrosfrön. Godkänt blev det !!


Det dröjer väl inte länge förrän domherrarna dyker upp. Och sidensvansarna. På tal om domherrar blev jag så osäker på hur de är tecknade, hur färgerna sitter när jag skulle brodera. Tur att jag hade en gammal kakburk att titta på. Det fanns ju inget mönster med till julgransmattan.


Ett av våra barnbarn har bott hos oss några dagar . Det är roligt . Jag tror att det där med pysslandet har gått i arv även till honom, för det vill han ofta göra. Och se här vad vi gjorde av spillbitar.  Vi klippte två lika stora cirklar, vek på mitten och limmade ihop. Lite dekorationer och glitter så blev de så här fina. Fattas bara några godsaker så är de redo för julgranen. Detta kan ni lätt göra med era barn/barnbarn ....eller gör det själva. Spillbitar har vi ju en del, ja.... vi som som scrappar i alla fall.


Jag fick också lite hjälp med dragningen av två vinnare i min utlottning.  Det blev...................

MOJ   och MORMOR S

GRATTIS TILL ER BÅDA !!!
Brev kommer på posten .


Om ni undrar varför det står s och h så är det vad önskemålen var enligt kommentaren . S = smällkaramell, h= hyllremsa. Smart kille !!!

16 kommentarer:

Agneta sa...

Korgarna ska jag göra med mina barn i skolan också när vi har pysseldag.

SusanLotus sa...

Vad mysigt med snö! :)
Här finns ingen snö alls...

Dom där små korgarna kommer jag ihåg från pysslandet i lågstadiet.

Ha en mysig kväll!
Kram

Moj sa...

Nämen... Vann jag????? Va glad jag blev!! Kul, kul, kul! Tack snälla Olle och Eva!

Frideborg sa...

Åh så fina hjärtkorgarna till grannen blev. Det får en att minnas sina barndoms jular. Jag tror jag ska göra några jag med ihop med barnen.Kram Marina

Anneli Mellstrand sa...

Ståtlig fin gran ,korgarna blev så fina .......
Nu får vi inte tappa det vi pratade om .........

Kram
//anneli

Moj sa...

Nu blir jag ju orolig... VAR fick jag Olle ifrån???? Jaja..är inte riktigt mej själv i dag så du får förlåta mej Eva. Oavsett barnbarnets namn så hälsa honom och Ni hade verkligen gjort fint pyssel! Kram! Bäst jag återvänder in under täcket igen....

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Grattis till vinnarna!
Vi har fått en hel del snö. Det blir mycket ljusare ute:) utegranen tände vi första advent, det är så vackert nu när snön har kommit. Jag började mata fåglarna redan i November. Idag blev jag jätteglad och snopen, där sitter två par domherrar och käkar för fullt:) Hoppas de kommer åter imorgon:)
Så vacker julgransmattan blir.
Korgarna du och Olle gjorde blev jättefina, så mysigt att få sitta med barnbarnen och pyssla:)

Må så gott, och var rädda om er.
Kramizar Marie

Lena sa...

Jättefint pyssel och så kul att det finns pysselgener även på killsidan i släkten..

Snön blev poppis i morse..hos 50% av familjen..den försvann snabbt dock till min förtjusning!! Men visst kom snön myycket tidigare förra året?? I November ju?

Här får vi ju tyvärr inte mata fåglar men Elisia bidrar med en "nöt" till jul..som vanligt!!

Kram till dig!!

Skaparglädje sa...

Visst blir man glad av snön, det lyser upp lite ute.
Vilka fina korgar du och barbarnet gjort.
Grattis till vinnarna i ditt lotteri.
Kram!

Susanne sa...

Har det snöat hos er och även hos Lena... här har det ej kommit ngt alls :) Skrattade när jag läste pippirestaurangen, så härligt med de små raringarna. Granen är super och tack för inspirationen till de små söta korgarna. Det får jag ta och testa med Robin. Din granmatta är ju superfin!!!!
Ha en fin dag!!!
Kramizar Susanne

nattugglan sa...

va mysigt,, korgarna va ju äftiga .blir bra med lite godis el nötter i...o kakburken den vill jag HA!!!så himla fin. Grattis till de som vann.

farmor ankus sa...

Grattis till vinnarna.
Jag har haft Domherrar här redan fast det varit milt, knasigt dom kanske har tagit en genväg till skogen över mina fågelhus med mat.
Så söta godispåsar till granen.
HA det gott
kram

Mys och hemtrevnad sa...

här såg jag domherrar, 4 st, häromdagen. Blev jätteglad då jag inte sett dem på ett par år nu...kramis semlan

Anelma handarbetar sa...

Tänk att våra vintrar är olika från år till år. Min önskan om en bra vinter -5 grader och nysnö varannan dag. Då skulle det var rent i snödrivorna hela vintern.
Vi har fått snö idag.

Kram Birgit

Mormor S sa...

Hej Eva
Tusen tusen tack för så fina Julkarameller.

Ha en bra dag
Kramar från Siv

Mys och hemtrevnad sa...

vilket spännande jobb din son har.Är han bosatt i london? Tack för du alltid lämnar kommentarer hos mig...det värmer så gott i hjärtat...kramis semlan