Sidor

tisdag 8 november 2011

Vi ger oss inte....nä !!!!

Idag tog jag kameran med på morgonpromenaden . Nu har träden tappat sina blad och det gick fort. Bara våra äppleträd håller fast dem ännu.
Men nu ska ni se några fler som inte ger sig utan blommar än.


Och kolla vad min man hade med sig hem från skogen igår !!! De ger sig inte heller trots att det varit ett par nätter med frost.


Den här björken har jag länge tänkt visa er men nu blev det av. Titta får ni se....den växer i en stor sten ! Stammen kommer upp mitt i stenen. Ni ser bättre om ni klickar på bilden. Konstigt !! En riktigt kreativ björk kan man säga.


Stenar finns det gott om i Småland. Man kan inte låta bli att tänka på hur man förr la ner arbete på att bygga så här jämna fina stenmurar. Idag är det många som vill skyffla bort dem. Vi har faktiskt en skyddad stenmur på vår tomt . Den sluttar på insidan . Det växer fullt med taklök på den.


Kommer ni ihåg att jag berättade om kursen om återbruk på Röda korset ? Första gången virkade jag en brödkorg med klippta remsor från en tshirt. Andra tillfället var uppgiften att förändra ett klädesplagg. Och nu är det färdigt och så här blev det. Ja, inte är man en mannekäng precis, man är som man är !!!


Det är svårt att se detaljer och himmelochpannkaka..... hur fotar man närbild på svarta saker så de blir SVARTA ???
Jag får berätta istället. Jag tog en svart långärmad tröja och en svart långärmad kort spetsblus. På spetsblusen klippte jag av ärmarna och fållade in ärmkanten så det blev som en väst.  Sen klädde jag tröjan med spetsvästen. Så här :


Ärmarna klippte jag till längder och fållade under en grå stickad yllekjol, så det ser ut som en underkjol som tittar fram. Så här !!


Nu vill jag höra vad ni tycker ! Jag är inte så ofta klädd i svart , så om jag ska behålla den här dressen måste jag komplettera med något i färg, smycken, strumpor o.s.v.
Det ska bli spännande att se vad uppgiften blir nästa tillfälle, som är den sista.

Nu är "trean" också klar och nu får det väl räcka med sådana adventskalendrar för i år. Ser ni, att jag hittade i mina gömmor, pärlor som kunde bli GOD JUL  på två sidor och TOMTEN på en.Jag kan verkligen rekommendera er att prova på dessa kalendrar. De är väldigt roliga att göra.


VECKANS JULKORT är det här. Stämpeln från Londonmässan och stjärnorna är klippta av spillet efter stjärn-spellbindern. Stjärnorna glittrar av Stickles, men det syns dåligt här.


Advent närmar sig med stormsteg !! Dags att börja tänka på julpyntet. Jag började med att virk-baka några lussekatter igår kväll. Och fler ska det bli !!!


Idag blev det mörkt tidigt, så kvällen blir låååång. Måste bli sol snart , för det känns att kroppen längtar efter ljuset. Men innesysslor finns det gott om. Dags att börja planera och packa ner lite (MYCKET) scrapsaker till Pysselgalens träff på lördag. Det ska bli himla kul !!!!

10 kommentarer:

Anneli Mellstrand sa...

Du är enastående , dressen är kanonfin tycker inte du behöver ha nått mer med färg absolut inte ,,,men så är jag förtjust i svart o grått .........

Kortet är också kanon......

Jag skall också börja tänka på vad man skall ha med sig på Lördag vad kul vi ska ha ........

Kramar från ett mörkt Drag

//anneli

Skaparglädje sa...

Som vanligt är det full fart hemma hos dig. Jag gillar din dress, den blev jättesnygg.
Visst är det otroligt att det fortfarande finns kantareller i skogen fast vi är inne i november. Dottern ville plocka häromdagen men jag sa STOPP, vi har så det räcker nu.
Kram!

Anelma handarbetar sa...

Dressen blev jättefin! Gott humör och ett glatt leende räcker som färg till dressen. Det tror jag att du fixar.
Vad mycket fint du hinner med.

Kram Birgit

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Kantareller nu, det var inte dåligt. Häftigt med björken, det kan man kalla för växtkraft.

Visst är det vackert med alla dessa stenmurar:)

Vilken snygg dress du gjort, svart är alltid läckert. Jag tycker inte du behöver sätta dit någon annan färg. bara ett enkelt snyggt halsband:)

Adventskalendern blev jättefin, min är nästan färdig, ska bara dekorera den uppepå. Och de är roliga att göra:)

Julkortet är jättegulligt, och lussebullen är läcker:)

Jag längtar oxå till advent, det är så mysigt med alla ljusstakar:))

Så kul det lät med scrappträff igen;)

Ha det så gott, och var rädda om er.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Mimmi Hek sa...

Dressen är jättefin. läste nånstans att rött , rosa och orange blandat är inne nu i höst. Kanske ett par orange strumpor och en röd sjal till dressen?
Kram

Hedvig sa...

Härliga blommor som tappert kämpar på! Vi har ett träd i Hallunda som varje år vägrar inse att det är höst. Det är en vanlig björk och den står där grön och fin till långt in i december... :)

Kram

4U2 sa...

Blir alltid lika imponerad av allt du gör och hinner med!

Eva J sa...

Hej hej....
Kul att du vill vara med i min candy. Så synd att du inte kunde komma till Vvik men så är det ibland och jag jobbar tyvärr på lördag så det blir ingen resa till Kalmar. Hoppas vi träffas vid något annat tillfälle.
Kikat runt här inne flera gånger förut och du är då en allkonstnär stickar virkar syr och scrappar. Dina virkade kakor ser bara så mumsiga ut.
Ha en skön kväll
Eva

Birgitta sa...

Vad duktig du är att hitta på en massa kul saker.
Ha det!
Kram Birgitta

Anna sa...

kul med virkade lussekatter :)